Zvezdni napovednik, 4.5.- 10.5. Ščip v biku, Vesak

 Naj poudarim, Vesak je Luna v biku, astrološko opiše vodilno energijo leta, ki naj bi jo globalno upoštevali. Letošnji Vesak je z Marsom v devici, ter z Merkurjem in Saturnom v eksaktni opoziciji, predstavlja nujen ukrep, se pravi človeštvo se znajde na prelomni točki, dilema bo razvoj za vsako ceno ali preprosto zaviranje razvoja. Saturnov vpliv učinkuje prav tako, da zavira razvoj in ekonomski napredek, kot edino možna pot, ki bi ohranila, oziroma poslušala najti možnost za čimbolj skladno ravnanje človeka s svojim okoljem. Trajnostni razvoj v tem pogledu nemara pomeni dejansko zaustavljanje razvoja. Vsi problemi, ki jih danes doživljamo tako v Sloveniji, kot tudi v svetu, kar se tiče globalne recesije, ter zatonu industrijske dobe, je potem takem, pravzaprav normalen razvoj in napredek v dobi vodnarja. Tako je naš največji sovražnik in katastrofa, ki najbolj preti, ta, katero se redko omenja, to je izginjanje naravnih habitatov, živalskih in rastlinskih vrst. Tako, da lahko beremo bistven trend letošnjega leta, kot iskanje novih poti, oziroma načina bivanja, s katerimi bi človek lahko v čim manj škodoval okolju. V karti Ščipa je Venera v trigonu s Saturnom, kar pomeni, da bi se lahko široki mediji bolj zazrli na dobre novice, na poročanje o zdravem ravnanju z okoljem. Pri istem aspektu vidimo tudi, da sta uspeh in sreča posameznika odvisna od sodelovanja, ne toliko od tekmovalnosti in konkurence, kot smo vajeni, ampak od sodelovanja, složnega dela. Leto 2012 bo na vsakem koraku nudilo možnosti, da se osvojijo nove vrednote. Bomo videli.

Vesak bo nad Sloveniju zasvetil natanko na osi ascendent - descendent in lahko ključno obrne situacijo, dogodil se bo na 16. stopinji, kar pomeni, da bo v Sloveniji tradicionalnost vse bolj začela izgubljati na veljavi. Slovenija je namreč zelo konzervativna dežela in kljub pomlajevanju in menjavi generacije se konzervativnost ohranja in celo pridobiva na veljavi, a v letošnjem letu naj bi se naša država »omehčala«. Vreme okoli Ščipa, se bo spremenilo, nevarnosti in blokade v prometu nakazuje Merkur v opoziciji s Saturnom. Svetujem veliko mero pazljivosti, poskušajte ostati pozitivni.
 
 

Nedelja, 29.4. Prvi krajec, ob 11.58

Luna bo v kvadratu na Sonce, prvi krajec bo ob 12. uri, čutili bo celodnevni vpliv Sonca v trigonu s Plutonom. Veliki koraki včasih pustijo za sabo veliko nedorečenega, toda marsikdaj majhne spremembe niso dovolj učinkovite. V določenih trenutkih, skoraj ni drugih možnosti, kot da se zadeve postavijo na novo. 
Ponedeljek, 30.4.
Luna v levu bo v kvadratu na Jupitra in sekstilu na Saturna. Energija je bolj naklonjena aktivnemu delu. Aspekt je ustvarjalen in omogoča uspeh in napredek. Kljub prostim dnem, je dobro, da smo aktivni in ustvarjalni.
Torek, 1.5.
Luna bo v devici, v opoziciji na Neptuna in v konjunkciji na Marsa, ter v trigonu na Sonce. Spet se niza vrsta aspektov, katere ne gre kar tako spregledati. Dan je primeren za komunikacijo, pogovor, saj lahko neizgovorjeno ustvarja zidove med ljudmi. Samo zaradi tega, ker marsikdo goji določene iluzije, ki nimajo nikakršne povezave z resničnostjo, oziroma konkretno osebo.
Sreda, 2.5.
Luna v devici bo v trigonu na Jupitra in kvadratu na Venero. Če spremenimo svoj pogled na neko situacijo, lahko vidimo rešitev problema, v popolnoma novi smeri. Dan bo še vedno imel ustvarjalni potencial.
Četrtek, 3.5.
Luna v tehtnici bo v opoziciji z Uranom in kvadratu s Plutonom. Ta dan bosta na nebu dva napeta, občutljiva aspekta, lahko porajata konflikte ali napake, nesreče, zaradi premalo pozornosti, dan je najbolj primeren za počitek, pospravljanje in urejanje. Tokrat so prazniki povezani z aktivno energijo, res lepi aspekti za delo na zemlji.
Petek, 4.5.
Danes bo prijeten dan, za srečanja in dogovore, vse do 15. ure, bo deloval celodnevni aspekt Merkur sekstil Venera. Luna bo potovala skozi tehtnico, popoldan ne bo več koncentracije za delo, priporočam premik ali spremembo.
Sobota, 5.5.
Luna bo vstopila v škorpijona, dan pred Ščipom bodo v zraku močne napetosti, Slovenija bo preživljala nekakšno katarzo. 
Nedelja, 6.5.
Dan Ščipa je najbolj primeren za preživljanje doma, saj je zelo pomembno, da znamo poskrbeti za okolje, v katerem živimo. Recimo, spomnimo se zelenic okoli svojih hiš ali pred blokom. Kaj ne bi bilo zanimivo, če bi del zelenice prenehali kositi in bi pustili, da raste, tako kot želi, da se ohrani raznovrstnost, kjer koli je to mogoče.
Ponedeljek, 7.5.
Luna bo vstopila v strelca, kjer bo naredila dva kvadratna aspekta, na Neptuna in Marsa. Dan bo aktiven, v letu 2012 se lahko polagoma navadite, da je v določenih trenutkih nujno zamenjati svoje navade ali spremeniti načrte.
Torek, 8.5.
Luna bo v opoziciji na Venero, nekakšno obsedeno stanje v Sloveniji se bo nadaljevalo, kljub temu, da je to le signal, da bi skupno morali najti nove poti.
Sreda, 9.5.
Danes vstopi Luna v znamenje kozoroga, Merkur pa v bika. Luna bo prevzela Plutonovo energijo, kar nam prenaša sprejemanje dane situacije, se pravi nekakšno sprijaznjenje z usodo.
Četrtek, 10.5.
Danes bo sicer dober dan, vendar v vsako spremembo bomo morali vložiti velike količine energije. Spremembe vremena so spet na vidiku, do 18. ure bo vladalo ustvarjalno vzdušje, kasneje bo energija učinkovala bremenilo in občutljivejši ljudje bodo bolj utrujeni.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdninapovednik4.5.-10.5.