Zvezdni napovednik, 23.11.-29.11. Ščip

Pred nami je zadnji teden Lunine rasti, Ščip bo 28.11., dan prej se Merkur obrne v direktno gibanje. Ščip se bo dogodil na 7. stopinji strelca (Sonce) in na 7. stopinji dvojčka (Luna). 7. stopinja prinaša združevanje, skupno delo za dosego izbranega cilja in podobno. Kljub temu, da prihaja v ospredje kozorogovo znamenje, Pluton je v konjunkciji z Marsom, v kozorogu in kliče k zmernosti ter varčevanju, Jupiter v konjunkciji z Luno, v dvojčkih, vzpodbuja ravno nasprotno; sproščenost, zabavo, zapravljivost. Ti dve sili bosta v konfliktu, katerega vendarle lahko razrešimo tako, da se posvetimo dobrodelnosti, duhovnim modrostim in poskušamo najti srečo v običajnih trenutkih vsakodnevnega življenja. Le tako bomo lahko sposobni prepoznati pomen sodelovanja in medsebojne podpore, katere sporočilo nosi prihajajoč Ščip. To je tudi zadnji  Ščip pred koncem majevskega koledarja, 21.12. in v realnosti pomeni vstop Zemlje v novo precesijsko leto. To je približno 26.000 let dolgo obdobje, katerega prelom naj bi bil 21.12., vsaj večji del astrologov se v tem strinja. Je pa v realnosti težko določiti natančen dan prehoda, glede na to, da je galaktični ekvator precej širši, kot zgolj en dan.

Kaj pa je pravzaprav ta prehod? Solsticijska os se bo (21.12.) poravnala z galaktičnim ekvatorjem. Ta pojav se na zimski solsticij zgodi vsakih 26.000 let, kar hkrati sovpada tudi s koncem dobe rib in začetkom vodnarja. V praksi se  to predvsem pozna kot obdobje intenzivnih sprememb v naravi, ter tehnologiji. Pri tem bi opozorila, da se s koncem rib počasi zaključuje tudi naftno obdobje, vse bolj bo v ospredju električna energije, ki je Uranova ali vodnarja energija, ter vodik in drugi plini...
Med drugim naj bi bili tudi na pragu bolj humane družbe, humanih odnosov, boljšega medsebojnega sodelovanja, bolj zdravega načina življenja, povezovanja z naravo – bomo videli, koliko so se davni astrologi ušteli...
 

Petek, 23.11.

Luna bo vstopila v ovna, nenadoma bomo dobili več energije, svetujem vam, da jo uporabite za pozitiven namen. V zraku bo napetost, veliko burnega dogajanja bo v družbeni sferi, čudili se bomo vremenskim nevšečnostim, ter večjim nesrečam po svetu. Dan bo označil dinamičen aspekt, Marsa v kvadratu z Uranom, bodite pazljivi, na vsakem koraku.
Sobota, 24.11.
Luna bo v praznem teku, Mars bo v sekstilu s Saturnom, prinesel bo spoznanje, kultiviranje energije, obnašanja, vedenja, na družbeni ravni nek premik, nemir ali konec stavke.
Nedelja, 25.11.
Luna bo vstopila v bika, znašla se bo v sekstilu z Neptunom in v opoziciji z Venero. Aspekt povzroča čustveno preobčutljivost, notranji nemir in postavlja čustva na preizkušnjo.
Ponedeljek, 26.11.
Luna v biku in Sonce v trigonu z Uranom prinaša nenadno spremembo, poznala se bo v vremenu, kakor tudi na materialni ravni. Najverjetneje gre za podražitev energentov.
Torek, 27.11.
Danes se Merkur obrne v direktno gibanje, ohladilo se bo, Venera bo v konjunkciji s Saturnom. Znašli se bomo pred odločitvijo ali storili prve korake v neko novo smer. Mars bo v konjunkciji s Plutonom, kar na družbeni ravni prinaša slabe vplive, kot so spopadi in nemiri. Aspekt bo deloval skoraj cel teden, s tem da bo z današnjim dnem začel izgubljati svojo moč.
Sreda, 28.11. Ščip, ob 15.46
Luna bo v dvojčkih, v sekstilu z Uranom, Venera v sekstilu s Plutonom. Novosti bodo na področju družbenega življenja, tokratni Ščip bo podprl večji vpliv žensk v družbenem življenju (politika, ekonomija). Imeli bomo več energije.
Četrtek, 29.11.
Venera bo v sekstilu z Marsom, pravi počitek po intenzivnih dnevih, Ščip že izgublja svojo moč, več bomo imeli telesne energije ali kondicije, aspekt bo vzpodbujal lepa ljubezenska čustva.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdninapovednik23.11.-29.11.