Zvezdne novice, vrata 11.11.

V ezoterični tradiciji je najpomembnejši dan v letu, imenujemo ga vrata 11.11. in ponazarja povezavo med našim, srednjim svetom in duhovnim svetom. Datum je pomemben, ker na ta dan lahko prejemamo informacije o svoji poti in lahko globlje začutimo sebe, kot kateri koli dan v letu.

Močan Ščip v škorpijonu je odprl vrata v spremembe, tudi vreme se je povezalo z škorpijonovo energijo. Astrologijo lahko doživljamo kot vedo, ki nam analizira določeno stanje ali kot priporočilo za notranjo osredotočenost, ki nam pomaga pri osebnem razvoju. Zato je bil ta aspekt, Venera opozicija Uran, ki je bil eksakten ob Ščipu, tako pomemben. Lahko smo ga prebrali kot prekinitev določenih odnosov, deloval pa bo vse do 11.11. Ščip nam je torej pokazal vrata v spremembe, kateri odnos moramo še pozdraviti, da lahko z datumom 11.11. vstopimo naprej, po poti našega duhovnega razvoja. Ščip nam je dal možnost zdravljenja odnosov in prekinitev negativnih čustev, tako da z 11.11. zaplavamo v vizijo srečnejšega in polnejšega življenja. 11.11. je namreč pomemben datum v letu, tedaj se namreč vzpodbudijo energije naše osebne drugačnosti, posebnosti in neponovljivosti. Zato je obdobje od 3.11.- 11.11. pravi čas za to, da se poglobimo vase, sprejmemo svojo notranjo naravo takšno, kot je in se potrudimo spremeniti vsa področja, na katerih negativno reagiramo in ustvarjamo slabe trenutke sebi in svojim najbližjim.

V tem tednu imamo dva pomembna prestopa planetov, Merkur bo vstopil v strelca in otovoril obdobje intenzivne komunikacije, optimizma v novembrskem času pomembnih dogovorov, sklenitev poslov in podobno. Venera bo vstopila v škorpijona, ter postala zapeljiva ženska, ter se obdala s tančicami strastnosti in skrivnosti.
Če povzamemo govorico tokratnega Ščipa; „Vredno se je potruditi, se posvetiti svojemu odnosu, kajti to je osnova, na kateri temelji celotno življenje!“

Ponedeljek, 6.11.
Danes je Luna v Perigeju, to pomeni, da je najbližje zemlji in ima zaradi tega tudi najmočnejši vpliv, približuje se opoziciji s Saturnom, kar bo privabilo prvi vzdihljaj zime, saj je Saturn hladen planet in takšno bo tudi razpoloženje. Luna potuje skozi dvojčke, kar pomeni, da ne bomo tako zelo resno doživljali blokad, s katerimi se bomo srečevali preko dneva, vendar vseeno ne moremo pričakovati, da bodo stvari šle po načrtih.

Torek, 7.11.
Luna bo dopoldan še v dvojčkih, v lepem aspektu z Venero, popoldan bo Venera vstopila v škorpijona, Luna pa v raka, kjer se bo srečala v trigonu z Jupitrom. Dan bo naposled spet privabil vedrino, energije se bodo sprostile, čaka vas srečen razplet dogodkov, prihodnost bo spet optimistična.

Sreda, 8.11.
Luna v raku, v trigonu s Soncem, do 15. ure bodo v zraku prijetne energije, kasneje se bo malo z oblačilo, tudi težje družbene stvari se bodo dogajale, na kar opozarja opozicija s Plutonom. Dan bo prinesel veliko energije, vendar bodite pozorni, kam jo vlagate.

Četrtek, 9.11.
Dopoldan je Luna v praznem teku, nič bistvenega se ne bo zgodilo, vladalo bo lenobno vzdušje, le na družbeni ravni bo več dogajanja, na katerega nimamo vpliva, Sonce bo v sekstilu s Plutonom.

Petek, 10.11. Zadnji Lunin krajec, ob 21.37.uri
Luna v levu bo dovršila kvadrat s Soncem v škorpijonu, danes bo zadnji Lunin krajec. Energija bo dinamična in vesela, marsikaj se bo dalo postoriti, stvari se bodo realizirale in se naposled odvijale, kot si želite.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovicevrata11.11.