Zvezdne novice, od 14.7. - 20.7.

Včeraj je bil mlaj in delni Sončev mrk, le ta bo prinesel izrazite družbene napetosti, ki se bodo v obdobju med dvema mrkoma še stopnjevale. Aspekti tega tedna nas opozarjajo, da bodimo previdnejši, bodisi pri svojem delu ali potovanjih. Še najbolje je, da v tem času preživljamo sproščene trenutke dopusta in se nas napetosti ne bodo tako dotikale. Vendar, v vsakem primeru bodite pozorni do svojih partnerjev ali partneric, kajti Mars je retrograden in nestrpnost, ter nepotrpežljivost lahko ustvarjata konflikte, ki bi vam pobrali dragoceno energijo. Rastoča Luna je namreč tisti čas, ko se pripravljamo na veličastne spremembe v odnosih, v smislu izboljšanja z več predanosti in ljubeznivosti. Ljudje namreč sami ustvarjamo svoje življenje in se lahko v vsakem trenutku odločamo, kakšno energijo bomo oddajali v prostor. Pozitivna energija odpira srca in ustvarja prijetno vzdušje v lastnem domu. V duhovni astrologiji slabih aspektov v resnici ni, ampak so le preizkušnje in izzivi, s katerimi rastemo in se razvijamo. Pri tem naj vas ne skrbi dana prihodnost, ampak poskusite vsak dan narediti nekaj lepega, z veseljem in ljubeznijo, tako boste ustvarjali prijeten odnos do življenja in le to bo dobrohotne-je tudi do vas. V času med mrkoma je namreč občutljivo obdobje, v katerem se vse energije potencirajo, bodisi pozitivne, bodisi negativne. Njihove posledice lahko sežejo še v prihodnje mesece, saj je to kratko obdobje, od mlaja do Ščipa, med enim in drugim mrkom kot zemlja, v katero sejete semena, za rastline, ki bodo rasle še prihodnjih nekaj mesecev. Naj vas občutljivo obdobje ne zavede k ustvarjanju nepotrebnega stresa, kajti vsak dan je nepopisan list papirja, na katerega sami pišete svojo zgodbo. Zavedajte se, da ni nikogar, ki bi se namesto vas potrudil za ustvarjanje lepih odnosov, le vi sami ste tisti, ki lahko ustvarjate prijetno ali neprijetno energijo.

Obdobje rastoče Lune je primerno za to, da razvijate vaše ideje, ker smo med mrkoma odsvetujem začetek novih projektov, sploh če so ti dolgoročni in pomembni. Ščip bo prinesel čiščenje vaših čustev in vse bolj se mu bomo približevali, več energije boste imeli, zato bodite usmerjeni, ter osredotočeni, na naloge, ki ste si jih zadali ali so vam jih naložili drugi. Danes bo Venera v trigonu s Saturnom, aspekt vam bo prinesel jasne informacije, ter vam pomagal sprejeti neko pomembno odločitev. Smo v obdobju retrogradnega Marsa, zaradi tega ni prav prijetno obdobje za neke nove korake ali akcije, ste tudi nekoliko neodločeni in ne veste česa natančno bi se lotili. Aspekt Venere v trigonu s Saturnom, vam bo vsaj določene stvari razjasnil in lažje boste prehodili pot skozi napeto obdobje prihodnjih dni, vse do prvega Luninega krajca, ki bo v četrtek. Ponedeljkova energija bo dobra, primerna za urejanje uradnih zadev, predstavlja tudi dobro podlago za prijetno druženje ali vam prinese dobre novice. Če se odpravljate na pot, je ponedeljek dober dan za potovanje, do četrtka bo tudi dobra energija, za to. V petek pa sledi stresen aspekt, Luna v kvadratu z retrogradnim Marsom in s tem predstavlja najslabši dan za na cesto. Lepo v miru, harmoniji in ljubezni preživite obdobje med dvema mrkoma.

Sobota, 14.7.
Luna v levu bo v kvadratu z Jupitrom, Venera bo v trigonu s Saturnom. Občutek boste imeli, da ste varni in sprejeti v odnosu. Če ste še vedno nekje v delu, vam bo danes šlo delo boljše od rok, obvladali boste situacijo, v kateri ste se znašli. Venera trigon Saturn bo tudi povezoval pare v lepo ljubezen, čutili boste predanost in sočutje. Spet ugoden dan, predvsem za ženske nakupe.

Nedelja, 15.7.
Rastoča Luna bo ves dan v praznem teku, do večera, ko bo vstopila v devico in dovršila trigon z Uranom. Dan bo miren, predajajte se naravi in Soncu, ter negujte svoje telo z zdravo hrano in z gibanjem, naj vas spomnim, da je v obdobju retrogradnega Marsa povečana občutljivost na laktozo ali kakršne druge živalske proteine.

Ponedeljek, 16.7.
Luna v marljivi devici, v dobrem aspektu sekstila z Jupitrom, primeren dan je za urejanje uradnih zadev. Energija bo dobra in počutje prijetno. Zvečer bo Luna v opoziciji z Neptunom, to je aspekt, katerega čutimo v telesni utrujenosti, zato je zvečer najboljše počivati.

Torek, 17.7.
Luna v devici bo v sekstilu s Soncem, kar spet prinaša nekoliko več priložnosti v idejah, za rešitev določenih težav. Kasneje bo Luna v praznem teku in nič pomembnega se ne bo moglo zgoditi. Če boste karkoli hoteli narediti v popoldanskem času, boste lahko ugotovili, da danes ni ravno vaš dan.

Sreda, 18.7.
Luna v tehtnici bo zjutraj v trigonu z retrogradnim Marsom, zjutraj bo veliko energije, preko dneva pa bo bolj družabna energija in nič kaj delavna. Luna potuje proti kvadratnemu aspektu z Plutonom, kar je neugoden družbeni aspekt, prinaša stres in negotovost. Bliža se prvi Lunin krajec, ob Ščipu bo popolni Lunin mrk, bodite pazljivi v odnosih, strpni in ljubeči.

Četrtek, 19.7. Prvi Lunin krajec, ob 21.52. uri
Luna v tehtnici bo v sekstilu z Merkurjem, dan bo komunikativen in dinamičen, zvečer bo namreč prvi Lunin krajec. Prinesel nam bo dragocen občutek, da je nekaj pomembnega za nami, a ob enem bomo videli, koliko dela nas še čaka.

Petek, 20.7.
Luna je vstopila v škorpijona, današnji dan se bo že začel nevarno, prebudili se bomo v opozicijo z Uranom, ki je neugoden aspekt, sploh v obdobju retrogradnega Marsa, nevaren v prometu in v družbeni sferi. Luna bo tudi v sekstilu s Saturnom in v kvadratu z retrogradnim Marsom, ta kombinacija je lahko neugodna.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenoviceod14.7.-20.7.