l

Zvezdne novice, enakonočje in jesenski ingres

Naš teden se začne z velikim praznikom, jesenskim enakonočjem. Ob enakonočju se energije neba zemlje in neba, svetlobe in noči popolnoma uskladijo. Tedaj je trenutek primeren za meditacijo, v kateri doživljamo notranje ravnovesje. Nekoč so uporabljali energijo enakonočja zato, da so videli pot, po kateri naj hodijo in zaznali vse prepreke, ki jim to preprečujejo. Tudi danes bi bilo koristno, da uporabimo svete energije jesenskega enakonočja, prav zato, da izjasnimo sami pri sebi svoje cilje in tja pošljemo energijo, ki se bo v vsem jesenskem obdobju postopoma udejanjala.
Astrološko bo imelo jesensko enakonočje, ki ga preberemo iz karte jesenskega ingresa, velik potencial. Aspekti so močni in izraziti, poudarjajo pomen človeške prijaznosti, humane dobrosrčnosti, prijateljskih in neformalnih odnosov. Poudarjajo, da bo vse napredno od idej, do želja in projektov spolzelo mimo nas, če se ne bomo odpirali navzven, preko meja, torej na globalna tržišča. To predvsem velja za vse, ki se preživljate od svojega dela in ste odvisni od širine tržišča. Slovenija bo namreč, ne glede na vse, kar se naprednega dogaja v svetu, še vedno korakala v območju starih in okostenelih vzorcev. Preprosto, ne znamo se premakniti iz ukazovalnega, hierarhičnega sistema, v sodelujoč horizontalen - novodobni sistem.
Jesenski ingres prikazuje družbene dogodke, v naslednjem tromesečju. Luna v sekstilu z Venero, nam pokaže, da bi morala ženska zasijati v ospredju družbenega življenja, toda ker je načelo enakosti še vedno le na papirju, se to ne more zgoditi. Mars v opoziciji z Neptunom nam pove, da je politika še vedno moška in se ukvarja zgolj z iluzijami, nerešeno preteklostjo in meritvami moči. Merkur na 17. stopinji, v kvadratu s Saturnom pomeni, da bodo stari, konzervativni vzorci prevladovali. Jupiter je v opoziciji z Uranom, to so globalni aspekti, ki kažejo tudi na jesen, ponavljanje globalnih vremenskih katastrof in drugih neugodnih razpletov.
V naslednjih dneh bo energija precej dinamična in naporna. Soočali se bomo z vrsto izzivov, predvsem priporočam, da si uredite vse fizične zadeve na tak način, da boste čim bolj lahkotni in da vas okolica ne bo obremenjevala. Pomembni dnevi bodo za druženje in komunikacijo.
Prvi Lunin krajec bo v četrtek, tedaj se nam bo končno zazdelo, da smo naredili korak naprej, polagoma se nam bodo odpirala obzorja in nam pokazala, smer naslednjega koraka.Proti koncu tedna lahko pričakujemo tudi lepše vreme, saj se bodo energije končno začele umirjati in postavljati na svoje mesto. Tehtnica bo vendarle vzpodbujala ravnovesje, na vseh področjih življenja.


Bodite prijazni in ljubeči, saj je pomembno, kako preživite vsak dan, da polnite svojo družino z ljubeznijo in duhovnimi spoznanji, ter vabljeni na jesenski sveti obred, Nakamal. Več o Nakamalu si lahko preberete pod rubriko, Nakamal.

Petek, 22.9. Sonce vstopi v tehtnico
Luna bo v tehtnici, do 12.30 bo v lepih aspektih, v konjunkciji z Jupitrom, vaše počutje bo dobro, naredili boste pravo stvar, na pravem mestu. Priporočam, da pomembnejše stvari uredite v dopoldanskem času. Od 12.30 - 15. ure bo nevaren aspekt, opozicija z Uranom. Zvečer bo plemenita energija jesenskega enakonočja, primeren čas za meditacijo. Nekoč so uporabljali energijo enakonočja zato, da so videli pot, po kateri naj hodijo in zaznali vse prepreke, ki jim to preprečujejo. Tudi danes bi bilo koristno, da uporabimo svete energije jesenskega enakonočja, prav zato, da izjasnimo sami pri sebi svoje cilje in tja pošljemo energijo, ki se bo v vsem jesenskem obdobju postopoma udejanjala.

Sobota, 23.9.
Luna v škorpijonu, v sekstilu z Marsom in v trigonu z Neptunom. Aspekt, ki vabi na zabavo, lepo in prijetno druženje, smeh, bodite sproščeni in pozabite na svoje pomanjkljivosti, temveč se raje sprostite v tem, kar ste, saj je vsak čudovito bitje. Bodite srečni in povezani v ljubečem vzdušju. Luna v škorpijonu bo dajala ogromno energije, končno se boste počutili zdrave in močne. V primeru, da se udeležujete športnih aktivnosti, bodite pazljivi, danes in jutri bo Mars v opoziciji z Neptunom.

Nedelja, 24.9.
Luna bo v škorpijonu, v praznem teku, Mars v opoziciji z Neptunom, ne precenjujte svojih sposobnosti, bodite pazljivi tudi na cesti, dan je še najbolj primeren za počitek, kajti vsak marljiv človek mora znati tudi dobro lenariti, kajti to je obdobje tehtnice, ravnovesja v vseh pogledih. Bolj, ko bomo spočiti, bolj bomo uspešni pri našem delu in v stikih z drugimi ljudmi. Tehtnica tudi pomeni ustvarjanje harmoničnih odnosov.

Ponedeljek, 25.9.
Luna bo v strelcu, dan se bo začel optimistično, do 11. ure bo sekstil s Soncem. Po 11. uri pa se bodo začeli nizati manjši ali večji zapleti, ki se jih boste trudili reševati, Merkur bo v kvadratu s Saturnom. Poskušajte ohranjati prijaznost, oziroma negujte kulturo dialoga, sicer bo Luna v kvadratu z Venero zagodla preveč nepotrebnega stresa.
Torek, 26.9.
Luna v strelcu bo v kvadratu z Marsom, ves dan bo potovala k Saturnu, hladno bo in še vedno mokro. Kvadrat z Marsom je konflikten aspekt, zato ne vzpodbujajte konfliktov in bodite pazljivi v prometu. Pri odločitvah dobro premislite, da se ne boste prehitro odločali. Vsekakor naj vam prva dva dneva ne pokvarita razpoloženja, saj prihajajo boljši aspekti.
Sreda, 27.9.
Luna bo do 13. ure v strelcu, jutro se bo začelo z živahno komunikacijo, popoldan se bo energija vendarle umirila, sekstil z Jupitrom bo prinesel srečen razplet dogodkov. Po 13. uri bo Luna v praznem teku, zvečer bo vstopila v kozoroga in nam prinesla nekoliko več samozavesti. Luna v Apogeju, ne bo bistveno popravila vremena, še vedno bo mokro in hladno.
Četrtek, 28.9. Prvi Lunin krajec
Luna v resnem kozorogu, v trigonu z Venero in sekstilu z Neptunom, bo s prvim Luninim krajcem sprožila plaz dogodkov, ki bodo začeli uresničevati naše želje, čustveno se bomo boljše počutili.
Petek, 29.7.
Luna bo v kozorogu, potovala proti kvadratu z Uranom, to nam bo odpiralo zelo veliko dela, za katerega se moramo res potruditi. Dan nima slabe energije, le nekoliko bolj stresen bo, večer pa bo bolj težaven, predlagam vam, da se ne prepustite malodušju.


  • september 22 2017 @ 09:39 CEST
  • Ogledov
    2,480

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si