Zvezdne novice, 8.12. - 14.12.

Pred nami je teden padajoče Lune, mlaj bo 13.12., ko se začne letošnja poslednja Lunina rast. Venera bo v času mlaja v konjunkciji s severnim Luninim sečiščem, kar pomeni, da se bodo demonstracije nadaljevale, dokler ne bodo zahteve ljudstva uslišane, Mars v kozorogu prav tako ponazarja zrelo moč soodločanja, saj brezpogojno sledi svojemu cilju in ga pri tem nič ne more omajati. Njegova glavna lastnost je, da vztraja, dokler zastavljeni cilji niso doseženi. Zanimivo dogajanje se odraža tudi pri Merkurju, le ta je v tem obdobju direkten, toda ker se bo srečal v kvadratu z Neptunom, pokaže na kronično prevelika pričakovanja, na področju poslovanja, trgovine in podobno. Merkur bo sestopil na realna tla šele po mlaju, tedaj bomo tudi veliko bolj realno vrednotili cilje in predvsem bomo imeli več energije. Pomemben je že omenjeni vidik, srečanja Venere in severnega sečišča, saj si bomo lahko veliko bolj natančno pojasnili svoje cilje za prihodnje leto, pri čemur bo pomagal tudi Merkur. 

Uranov vpliv lahko prepoznamo na vsakem področju bivanja, nanj se odziva zemlja, nebo, naše osebno in poslovno življenje. Njegov vpliv vidimo v družbi, Evropa se prebuja povsod tam, kjer se vzdržujejo stari, preživeti vzorci, si narod želi sprememb, kakor da prihajajo šestdeseta, nekakšna mehka revolucija: ta val je nemogoče zaustaviti in se bo stopnjeval, kakor popadki pred rojstvom nečesa novega. Doba rib prehaja v dobo vodnarja in s tem se gradi nov svet, katerega še ne poznamo, vendar njegovega obstoja ne moremo več zanikati.
 

Sobota, 8.12.

Luna bo potovala skozi znamenje tehtnice, ko bo naredila harmonični aspekt z Jupitrom. Dovolj se moramo zbrati, da lahko rešimo nek pritisk ali strah pred neznanim. Pomeni lahko tudi, da je druženje in sodelovanje na prvem mestu lestvice prioritet. Naša medsebojna povezanost mora preseči družinske okvire.
Nedelja, 9.12.
Luna v tehtnici bo v praznem teku, nič posebnega se ne bo dogajalo naše akcije se bodo ustavljale na znanemu vprašanju, bi ali ne bi. Lenobno nedeljsko vzdušje.
Ponedeljek, 10.12.
Luna v škorpijonu, bo v konjunkciji s Saturnom, prinesla bo mraz, kar se mesecu decembru tudi spodobi, izogibajte se konfliktu, saj odkritost reši zamere lahko tudi na prijazen način.
Torek, 11.12.
Merkur bo vstopil v znamenje strelca, kjer se bo srečal v kvadratu z Neptunom. Luna bo potovala skozi škorpijonovo znamenje, srečala se bo z Venero. Očarani bomo nad lepoto sicer zelo neposrednih in odločnih stvari, kot so protesti, čedalje bolj bomo med sabo povezani na preprost, človeški način, dan bo sicer hladen, vendar bo pričaral lepe trenutke. 
Sreda, 12.12.
Luna bo vstopila v znamenje strelca, srečala se bo v opoziciji z Jupitrom. Dan pred mlajem smo in danes se ni dobro zanašati na srečo, ampak je veliko bolj modro vzeti pamet v roke in črpati iz izkušenj.
Četrtek, 13.12. Mlaj, ob 9.42
Luna in Sonce v strelcu se bosta srečala na 21. stopinji strelca, dan bo poln optimizma, energija se nam bo začela polagoma vračati, vse bolj nam bo jasno, kam se usmerjati. Primerno bo za začetek poslovnega sodelovanja ali zagon novih projektov. 
Petek, 14.12.
Že prvi dan Lunine rasti, bomo čutili, da imamo več energije. Luna bo potovala skozi kozorogovo znamenje, zato bo primeren čas za urejanje uradnih in poslovnih zadev. Glede na to, da Luna raste, ter je Merkur v direktnem gibanju, se lahko lotimo podpisovanja novih pogodb. Merkur bo danes v trigonu z Uranom, kar pomeni, da nas bo nekaj pozitivno presenetilo ali bo to novica iz sveta ali pa srečen preobrat v poslovnih zadevah. Pustimo se presenetiti.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice8.12.-14.12.