Zvezdne novice, 6.9. - 10.9.

V tednu pred nami, se bo razpletlo več pomembnih astroloških dogodkov. Včeraj se je končno Merkur obrnil, v direktno gibanje. Zdaj so v zraku nadvse močne energije in v začetku tedna boste že imeli veliko idej, kaj bi vse radi storili in doživeli. Res pa je, da vas bo energija Ščipa vzpodbujala in premamila v marsikateri nov korak ali akcijo. S tem seveda ni nič narobe, le da se bodo stvari po Merkurjevem obratu nekoliko predrugačile. Na družbeni ravni se bo veliko dogajalo, govorilo, vendar nasprotni interesi nikakor ne bodo našli skupnih poti in ciljev. Najbolj se bo to poznalo okoli Ščipa, ko se bo govorilo o mnogih stvareh a pozabljalo na bistvene. Tako bo tudi v osebni sferi, saj boste težko našli prioritete v poplavi vseh informacij. Na en krat, se bo namreč vsulo ogromno različnega dela in težko boste znotraj tega kaosa našli prave poti in izdelali dobre načrte. Rešitev je seveda v komunikaciji, nenasilni in jasni, saj se boste tako prebili skozi maso različnih želja in našli skupne vrednote, za katere se boste v svojem delovanju zavzemali. Vsekakor je še nekaj pomembnega tukaj, namreč vreme se bo okoli Ščipa ohladilo in Neptun bo kar klical po različnih prehladih. Prilagodite se in v pravem trenutku zamenjajte garderobo, saj se temperature lahko hitro spustijo navzdol in se čez nekaj dni spet povzpnejo. Vsekakor nas čaka lep in dinamičen teden, sploh če ste izkoristili energijo mrkov za notranje spreminjanje in delo na sebi, kot se temu reče, boste v tem novem obdobju močnih energij, znali lepo hoditi skozi vsak dan.
Ščip se je dogodil z Luno na 13. stopinji rib v konjunkciji z Neptunom, Sonce bo na 13. stopinji device, na osi 6 - 12. hiša, v naših krajih. 13. stopinjo poznamo po tem, da je trmasta in se rada drži nekih starih vzorcev, tudi Neptun prinaša iluzoren pogled na življenje, zato bodite res odprti in poskušajte slišati in razumeti drugo človeško bitje. Ne bodite zaprti v glavi ampak se odprite v svojem srcu in se pogovarjajte ljubeznivo. 6. in 12. hiša sta od raz našega notranjega zdravja, zato je v teh dneh zelo pomembno, da se posvetite gibanju na svežem zraku in predvsem dovolj počivajte, saj bo prihodnji teden še veliko bolj delaven in naporen.

Čim bolj smo odprti, ljubeči in v notranjem miru, tem bolj smo usklajeni z nebom, planeti, zvezdami, konstelacijami. Prav zato je v obdobju, v katerem se gibljemo proti jesenskemu enakonočju zelo pomembno, da smo čisti, predani in pozitivni, kajti to bo poklicalo do nas prave ljudi in prave dogodke, ki bodo na pravi način vplivali na nas, da bo jesen v vseh pogledih uspešna. V začetku jeseni se nam lahko pridružite na svetem obredu, za info pišite na nakamal@astrogaia.net

Sreda, 6.9. Ščip, 9.04. uri
Danes bo Ščip, ob 9. uri zjutraj. Dan bo imel v sebi veliko energijskega naboja, usmerite ga v ljubezen in ustvarjalnost. Ob Ščipu so polarnosti najmočnejše in je tudi ljubezen najbolj strastna. Luna v ribah bo v kvadratnem aspektu s Saturnom, kar lahko privede do konfliktov, zaradi napačnega razumevanja, nesporazumi so možni, kajti Merkur je šele prvi dan na svoji direktni poti in bo prinesel nekatere spremenjene okoliščine.

Četrtek, 7.9.
Dan po močnem Ščipu bo Luna v praznem teku, do 14. ure. V tem času se nič pomembnega ne bo zgodilo, vendar notranje bomo bolj mirni, energija se bo naposled spremenila, ko bo Luna ob 14. uri vstopila v ovna. Imeli bomo več energije, prav tako nam bodo stvari postale jasne, svež in nov začetek bo, Merkur je ustaljeno direkten, šola ne bo več tako težavna, vam  se bo prav tako odprlo na vseh področjih.

Petek, 8.9.
Luna v ovnu bo tudi danes dajala veliko energije, tudi trigon z Venero bo odpiral vrata v območja, ki so bila doslej zaprta in nam odstrl tančico, do popolnoma novih rešitev, katerih doslej preprosto nismo videli. Dan bo čudovit, vesel, ne pozabite se smejati, kajti smeh je najpomembnejši del zdravja. Zvečer bo Luna v kvadratu s Plutonom, kar je slabo na družbeni ravni, težavna energija in konfliktna, vendar ne razburjajte se za stvari, ki so izven vašega dosega.

Sobota, 9.9.
Luna v ovnu bo naredila v konjunkciji z Uranom, v trigon z Merkurjem, Sonce bo v trigonu z Plutonom. Pester dan bo, zanimivi obiski in obeta se imenitno druženje. Odlična energija bo za ustvarjanje, fotografiranje, neke nove stvari se lahko naučite ali ugotovite, dobra informacija ali pomembna novica vas bo presenetila, primeren dan bo tudi za komunikacijo po elektronskih medijih. Če znate združevati prijetno s koristnim, vam bo dan res pisan na kožo.

Nedelja, 10.9.
Luna bo v biku, v sekstilu z Neptunom, Merkur bo vstopil v znamenje svojega doma, v devico. Vse stvari se bodo postavile na svoje mesto, odličen dan bo za urejanje svojega doma, za pospravljanje ozimnice, še vedno bo dobra energija za druženje in komunikacijo, pravi trenutki bodo, da se izkažete kot dobri partnerji ali partnerke. Ustvarjajte harmonijo doma, ne pustite, da vas neke nepomembne stvari spravijo iz tira, vaša pozornost naj bo v partnerstvu in ustvarjanju čudovite energije v svojem domu, sobah, v sferi intime..


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice6.9.-10.9.