Zvezdne novice, 6.4. - 12.4.

Vsekakor ne moremo spregledati dejstva, da smo že krepko vkorakali v leto 2012. Na to nas spomni vsak ščip, ki s svojo energijo veliko močneje vpliva, na naše počutje in razvoj dogodkov, kakor smo bili vajeni, v preteklih letih. Letošnje leto bo za marsikaj odločilno, pri močnem Uranovem delovanju, si lahko obetamo premik v zavesti na globalni ravni. Težko je predvidevati o tem, če se bo kvantni skok res zgodil ali ne, ampak dejstvo je, da obstoječi družbeni sistem poka po vseh šivih. Večinoma se vsakdo zaveda, da centralizirano vodenje države ni več primerno in se svita obzorje medčloveškega sodelovanja ter humanih vrednot. Vsekakor se mora vsak pri sebi potruditi, da osvoji pozitivne vibracije, da postane pozitiven človek, ki mu ni mar le njegova družina ampak skupnost. Leto, s katerim bomo kar najmočneje čutili prebujajočo se energijo vodnarja, ne bo preneslo odlašanja. Pri tem je nadvse pomembno, da ohranjamo sozvočje z naravo, saj je krhek ekološki sistem odvisen od našega ravnanja, odnosa do narave in življenja. Prav tokratni Ščip nas uči, o odnosih in 17. stopinja, nam pove, da na nek način moramo preseči svoje pogojenosti, bodisi pridobljene z vzgojo ali genetsko. Vsakdo se mora potrudit preseči sebe in postati boljši človek, preseči tradicionalno in konzervativno vedenje, delovati mora lokalno in globalno. Po drugi strani, Ščip na osi oven - tehtnica, na 17. stopinji pokaže, kako konzervativna je družba, razvitega sveta, pokaže nam na osebne, kakor tudi globalne nepravilnosti.

Petek, 6.4. Ščip, ob 21.19

Dan ščipa bo intenziven. Zahteval bo veliko prilagajanja v medsebojnih odnosih. Venera bo v kvadratnem aspektu na Neptuna, bliža se tudi aspekt Venera kvadrat Mars, skratka zaradi nezaupanja bo  ljubezen na preizkušnji, izogibajte se prepirom, poskušajte začutiti drugo človeško bitje. 
Sobota, 7.4.
Luna v tehtnici bo v konjunkciji s Saturnom, popoldan bo vstopila v škorpijona. Dan po Ščipu bodo energije še zelo močne, v marsičem boste v prihajajočih dneh, oziroma do naslednjega Ščipa morali pozabiti nase in se predati svojemu delu ali storiti nekaj za skupno dobro.
Nedelja, 8.4.
Danes se bo dovršil aspekt Venera kvadrat Mars. Venera bo imela možnost za zdravljenje svojega potenciala, saj pomeni čisto žensko energijo. Simbolizira sprejemljivost, kar se na družbeni ravni kaže, kot spoštovanje družbenih pravic in spoštovanje drugačnosti.
Ponedeljek, 9.4.
Pri doslednem upoštevanju vsega, kar vesolje nudi, pri tem ne smemo pozabiti Merkurjevega direktnega gibanja, je nadvse dobro, da se predamo individualnemu in skupinskemu delu, v polnosti lahko zaženemo nove projekte. Dobro se bo povezati, ter s skupnimi močmi osvajat trge izven meja Slovenije, Venera je v sekstilu z Uranom. Danes delujte od 17. ure dalje, ko Luna vstopi v strelca ali zgodaj zjutraj, ko je Luna v trigonu z Merkurjem.
Torek, 10.4.
Luna v strelcu je v upadanju, vendarle se bodo vremenski pogoji nekoliko izboljšali, torkovi aspekti so pomembni iz mnogih zornih kotov. Ta dan imamo lahko zelo pomemben pogovor, katerega ne smemo zanemariti, lahko je na ravni medsebojnega sodelovanja. Na ta dan boste odločili, kako bo vaša energija tekla, napačne odločitve ali pomote bo težko popravljati, zato bodite osredotočeni, nebo je odprto za vse novosti.
Sreda, 11.4.
Luna v strelcu bo v kvadratu z Merkurjem, dobro bo potrebno razmisliti, iz pregledati situacijo iz več zornih kotov. V kolikor se problem tiče skupine ljudi, se morajo temeljito pogovoriti.
Četrtek, 12.4.
Luna bo v kozorogu, v konjunkciji s Plutonom in v trigonu z Jupitrom. Na več ravneh bodo nastopile neizbežne spremembe, vse bolj se bomo oddaljevali Ščipu, tem bolj se bodo naše misli udejanjale. V tem Ščipu naj bi našli v sebi svojo pravo pot.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice6.4.-12.4.