Zvezdne novice 6.10.- 12.10.

Merkur in Saturn sta vstopila v znamenje škorpijona. Včeraj sta se srečala v konjunkciji, prav na 0 stopinjah škorpijona, kar predstavlja impulz realizacije, oziroma potrditve dolgoročnih pogodb ali dogovorov. To je aspekt, ki ga trenutno spremljamo v medijih, kot revizijski postopki, ki služijo odkrivanju nepravilnosti, pri bivših direktorjih, stečajnih upraviteljih in podobno. Prav tako se bo na ravni EU uresničil korak naprej k zaščiti monetarne unije, trdnosti valute in podobno. Če Merkur predstavlja pretok informacij, v k čemur prištevamo tudi trgovino, bančne izmenjave in podobno, je jasno, da s Saturnom v škorpijonu dobiva določeno težo in prečiščenje. Saturn bo potoval skozi škorpijona dve leti. Saturn je družbeni planet, predstavlja družbena dogajanja in z škorpijonovo energijo predstavlja temeljno spremembo, ki naj bi jo ustvaril na ravni družbe. Težko je reči, kaj natanko bo prinesel, saj bodo spremembe tako temeljite, da jih časovno ne moremo opisovati. Domnevamo pa lahko, da bodo spremembe precejšne, k čemur bodo prispevali predvsem novi življenjski pogoji, ki jih povzroča globalno segrevanje. Prejšnji aspekt, Sonca v opoziciji z Uranom je, kot smo pričakovali in napisali, potresel zemljo, prinesel je nevihte, orkane in podobno. Pri nas so bila neurja, kar je za Urana običajno vedno in vselej ob močnih aspektih. V ponedeljek bo Mars v kvadratu z Neptunom, ta aspekt slabi imunski sistem, prinaša prehlade in vnetja, zato priporočam, primerna oblačila in skrb za imunski sistem, predvsem dodajanje C-vitamina.

Sobota, 6.10.
Danes bo Merkur v trigonu z Neptunom, ta aspekt predstavlja gozdove, delo z gozdovi, zdravljenje in čiščenje gozdov. Na osebni ravni pa predstavlja navdih ali idejo, tako, da je ta čas vredno izkoristiti, za posebne izzive.

Nedelja, 7.10.
Luna bo vstopila v raka, bolj občutljivi bomo, proti večeru lahko pričakujemo bolj mokro vreme.
Na izlet se odpravite v dopoldanskem času. Mars bo vstopil v strelca, ta vstop predstavlja uspešne akcije in uspešne rešitve.
Ponedeljek, 8.10.Zadnji krajec
Mars bo v kvadratu z Neptunom, lahko nam ponagaja vreme, lahko nam primanjkuje energije, Neptun nam vzame energijo, kakor goba vsrka vodo. Ta dan se nikar ne zanašajte na časovni plan, saj se bo vse zavleklo.
Torek, 9.10.
Spet eden od močnih dni tega tedna, dva pomembna in harmonična aspekta nam bosta polepšala dan. Sonce v trigonu z Jupitrom in Venera v trigonu s Plutonom. Dober dan bo za urejanje pravnih zadev, močna ljubezenska čustva nas bodo preplavila, počutje bo boljše in pri nobeni stvari ne bo večjih težav. Luna bo vstopila v leva.
Sreda, 10.10.
Luna v levu nam bo ves dan dajala veliko energije, Merkur v sekstilu s Plutonom bo pomagal reševati zadeve, ki so ostale prikrite. Na osebni ravni priporočam pitje čajev, lahko post ali temeljit pogovor s prijateljem, to bo koristilo.
Četrtek, 11.10.
Luna bo vstopila v devico in se srečala v opoziciji z Neptunom. Padajoča Luna in opozicija nam ne bo dajala dovolj energije, za tisto, kar bi radi naredili, vendar če nimate prevelikih zahtev, ste lahko zelo spretni v pogovoru ali sodelovanju, to je tudi aspekt združevanja, pomeni: v slogi je moč.
Petek, 12.10.
Padajoča Luna v devici bo pomagala pri zaključevanju uradnih zadev, vse do 15. ure, je aspekt sekstil z Merkurjem, kar omogoča izredno dobro komunikacijo, dogovarjanje in pomaga pri nakupih. Proti popoldnevu se bo Luna srečala tudi z Venero, ki potuje skozi devico, čas je za nego telesa, kot tudi za romantične pogovore. Obeta se nam res lep večer, izkoristite ga!
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice6.10.-12.10.