Zvezdne novice, 31.11.- 7.12.

Teden po Ščipu, ne bo prav posebno prijazen. Merkur sicer potuje direktno, kar pomeni, da se nam spet lahko odpirajo novi projekti, posli boljše gre učencem v šoli... Vendar so na nebu še drugi igralci, ki bodo s svojimi aspekti ustvarjali kopico izzivov, katere nam marsikdaj ne bo lahko reševati. Ohladilo se bo in vreme bo vse do mlaja veliko bolj nemirno. Aspekti zadnjega Luninega Ščipa nam povedo, da  zima sicer še ne bo vstopila, vendar bo le potrkala na vrata. Preberemo lahko tudi značilnost letošnje zime, vidi se, da bo mraz prišel v naše kraje v sredini kozorogovega meseca, januarja in bo ostal z nami dolgo časa, kakor smo že vajeni zadnja leta.

Verjetno ste že slišali, da letošnjemu zimskemu solsticiju marsikatere tradicije pripisujejo konec sveta, kar se na vaše olajšanje ali žalost ne bo zgodilo. Se pa vseeno dogaja nekaj pomembnega: Namreč, ob zimskem solsticiju, 21.12. 2012, bo Sonce natanko sekalo galaktično orbito. Letošnje leto je precesijsko leto, kar pomeni, da sončni sistem začenja nov 26.000 let trajajoč ciklus. Mlečna cesta bo ob zimskem solsticiju natanko na središču horizonta. To, da Sonce preseka ravnino galaktične orbite, je določeno z izračuni starodavnih astrologij. Pomembni datum označujejo novo „veliko leto“. 

Davni Maji so v svojem koledarju 21.12. pojmovali, za dan NIČ, po katerem se začne spet nov tako imenovan veliki ciklus, menjava dob iz  rib v ero vodnarja. Po vsem tem, kar astrološko vemo o znamenju vodnarja, nas čakajo boljši časi. Je pa res, da sledi veliko sprememb, saj je vodnar popolnoma drugačno znamenje, od rib. Predvsem poudarja svobodo in resnico. Pri tem bi opozorila, da se s koncem rib počasi zaključuje tudi naftno obdobje, vse bolj bo v ospredju električna energija, ki je Uranova ali vodnarja energija. Med drugim naj bi bili tudi na pragu bolj humane družbe, humanih odnosov, boljšega medsebojnega sodelovanja, bolj zdravega načina življenja, povezovanja z naravo 
Veliko dogajanja bo na družbeni ravni, vrstili se bodo protesti, vendar nikjer ne bo bistvenega premika, ki bi lahko popravil situacijo, v kateri smo se znašli. Za prave spremembe bomo morali še počakati, saj se astrološko vidijo šele v naslednjem koledarskem letu. Kljub težavam, ki jih bo prinesel nov teden, se bomo vseeno počutili bolj optimistično, na kar vpliva pozitivno strelčevo znamenje. V ponedeljek bodo pozornost javnosti pritegnila sodišča in pravni sistem, ki je nekako ohromljen, na to kaže aspekt Sonca v opoziciji z Jupitrom, ki bo vplival skoraj ves teden. Poleg tega se bomo v padajoči Luni počutili bolj utrujeno, toda ob enem bomo nenadoma imeli polne roke dela. Teden bo v znamenju ponedeljka. 
 
 

 

Petek, 30.11.

Dopoldan bo Luna v praznem teku, popoldan bo vstopila v raka, zato se bomo raje zadrževali v toplem domu. Dan bo tako ali drugače precej mističen, čustva bodo močna, zasanjani bomo in občutljivi.

 

Sobota, 1.12.

Luna je v raku, dopoldan ima težke aspekte, vreme bo slabo in takšno tudi počutje. Popoldan se bo energija spremenila, prihaja lep aspekt z Venero, nekaj prijetnega se nam bo zgodilo, tudi sami lahko marsikomu naklonimo prijazno besedo in podarimo nasmeh.
Nedelja, 2.12.
Luna bo ves dan v praznem teku, to je čudoviti dan za počitek. Tudi če bi kaj hoteli delati, nam nikakor ne bi šlo od rok.
Ponedeljek, 3.12.
Luna bo vstopila v leva, danes je celodnevni vpliv Sonca v opoziciji z Jupitrom, kar ponavadi prinese slabe novice, postavljeni bomo pred določen izziv, katerega bomo vsak na svoj način poklicani rešiti.
Torek, 4.12.
Luna potuje skozi znamenje leva, kjer se bo srečala v dinamičnem aspektu z Venero in Merkurjem. Že zjutraj se vam bo nagrmadilo veliko dela in čaka nas obilo komunikacije. Vsak na svojem področju bomo precej aktivni.
Sreda, 5.12.
Do 13. bo Luna v praznem teku, potem vstopi v znamenje device, kjer se sreča v opoziciji z Neptunom. Negotovost bo še vedno v zraku, svet bomo doživljali, kot popoln kaos.
Četrtek, 6.12. Zadnji Lunin krajec
Danes je zadnji Lunin krajec, Luna v devici in Sonce v strelcu. Energija se bo postopoma začela izboljševati, prav tako ne bo več slabih vplivov na počutje, nek domači izdelek bo doživel uspeh, dan bo razburljiv in veliko bolj dinamičen, kot so bili prejšnji.
Petek, 7.12.
Luna bo v znamenju device, v sekstilu z Merkurjem. Dopoldan, do 11.40,  bo ugodno za urejanje uradnih in poslovnih zadev, kasneje bo Luna tekla v prazno, tako da se odsvetujejo pomembni sestanki. Skratka kar boste naredili dopoldan, bo super, kasneje pa se pojavijo nepričakovane ovire. 
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice31.11.-7.12.