Zvezdne novice, 30.3. - 5.4.

Na kratko bi lahko opisala prihajajoči teden, kot izjemno močan in intenziven. Merkur se bo 4.4. spet vrnil na običajne tirnice, v direktno gibanje, Luna bo rasla, Ščip bo 6.4, na osi 17. stopinje ovna in tehtnice. Ob ščipu in po ščipu, se bodo začele iz najbolj neznanih kotičkov dogajati spremembe, katere bodo sprva izgledale zelo neznatne, toda že v nekaj mesecih, bodo prerasle v nekakšen vsesplošni razcep v slovenski družbi. Če opazujem dogajanje, med Marsom, ter Saturnom na eni strani, ter Merkurjem in Jupitrom na drugi, mi takšno gibanje govori o začetku nekega globokega prepada, med mlajšo in starejšo populacijo, v smislu sorazmerno močnega med-generacijskega konflikta. To je bolj redek družbeni pojav, ki ga bomo lahko pri nas opazovali v največjem obsegu poleti in jeseni, toda začel se bo sedaj, prve dni po ščipu. V tem obdobju, ko je Sonce na 17. stopinji ovna, bo Luna pokazal slovensko družbo v najbolj konzervativni luči. In od tu naprej, se začne ustvarjati med-generacijski konflikt, kot bi se prenesel družinski konflikt  na družbeno raven. Kot bi družba hotela odrasti, pa je stari okosteneli vzorci ne pustijo. Tako, da prihajamo v Sloveniji na čisto neznano, novo področje in prav v tem pogledu bo tokratni ščip izjemno zanimiv in bo sprožil neke veliko bolj globoke in dolgotrajne procese, kot si lahko predstavljamo. Poleg tega bo Merkur v direktnem gibanju pospešeno potiskal stvari naprej, razvoj bo pospešeno krenil po začrtani poti. 4.4. bo Merkurjev obrat prinesel pravo eksplozijo realizacije, dnevi bodo zahtevali veliko osebne požrtvovalnosti, ne bo možnosti za sentimentalnost. Predvsem se boste vsi, ki se preživljate s svojim delom, oziroma vsi, ki ustvarjate in delate na projektih, v prihajajočih dneh morali popolnoma posvetiti delu.

Petek, 30.3. Prvi krajec, ob 21.41

Luna bo v raku, prvi krajec bo zvečer, dopoldan bo kar vrelo od delovne energije, lahko se počasi pripravljate na nov začetek. Ne pozabite pa, da je Merkur še v retrogradni fazi, s pomembnejšimi podpisi pogodb, bo treba še počakati, do 4.4.
Sobota, 31.3.
Luna bo v raku, v sekstilu z Jupitrom, čustva bodo na preizkušnji, v zraku bodo lepe energije, pravilen odnos je daje in ne zahteva nič v povračilo, kar je težko, saj od nas zahteva, da presežemo daj – dam odnose.
Nedelja, 1.4.
Luna bo vstopila v leva, kjer bo naredila trigon z Uranom. Porajala bo plaz novih idej, počasi boste začeli dobivati prebliske, o tem, kar se vam bo začelo 4.4. šele odpirati.
Ponedeljek, 2.4.
Luna v levu, bo v trigonu s Soncem in v kvadratu z Jupitrom. Včasih je že zavedanje o tem, kaj naj bi storili, dovolj težek položaj, toda glede na konstalacije, vam ne preostane drugega, kot da krepko pljunete v roke.
Torek, 3.4.
Dan pred Merkurjevim obratom je praviloma težak, ker se Merkur na nebu navidezno ustavi, bolje, da se ne razburjate, ker vam nič ne bo šlo tako od rok, kot ponavadi. Danes bo Venera vstopila v dvojčke, Luna bo v opoziciji z Neptunom in Konjunkciji z Marsom. Ta lahko prinese slabo novico, čeprav Venera v dvojčkih deluje bolj lahkotno: veliko bolj sprejemljivo se bomo odzivali na težave.
Sreda, 4.4.
Dan D, dan Merkurjevega obrata, nenadoma se bodo po nekih nepojasnjenih naključjih stvari povezale med sabo na nek najbolj optimalen način in stekle v smeri, v katero ste vlagali energijo zadnja dva meseca.
Četrtek, 5.4.
Luna bo popoldan vstopila v tehtnico, težave boste znali na pravi način rešiti, oziroma jih boste lahko s precej dobre volje lahko takoj začeli reševati. 
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice30.3.-5.4.