Zvezdne novice, 3.11. - 10.11.

Luna pada do mlaja, 7.11. Do takrat se bodo energije lepo zbirale, vse bo potekalo v znamenju realizacije, krepite le imunski sistem, saj bodo ohladitve znatne, veliko bo vlage v zraku, okoli mlaja boste imeli manj telesne energije, toda hkrati veliko dela, zato bo težko usklajevati vse stvari med sabo. Nekaj svežih idej in optimističnega razpoloženja bo prinesel Jupiter, ki bo takoj, po mlaju vstopil v strelca, kjer je njegov dom. Jupiter v strelcu prinaša ekspanzijo in prikliče srečne dogodke, tako da se bo z novo Lunino rastjo, 8.11., energije vendarle začele popravljati, tudi na družbeni ravni bo zavladala nekoliko bolj spravljiva komunikacija, kot smo jo bili vajeni, v zadnjih mesecih. Toda stvari se bodo še vedno oddaljevale od rešitev in kakršne koli trajnostne urejenosti. Še najbolj se bo to poznalo v neuspešnem sodelovanju, med državami in različnimi sistemi, nasploh. Čeprav bo Jupiter v strelcu prinesel nekaj moči in usmerjenosti v iskanje pozitivnih rešitev, se bo to odražalo predvsem na ravni medosebnih odnosov, kajti tudi Mars se bo srečal z retrogradno v Venero, v trigonu, kar bomo imenovali končno vnovična oživitev odnosov ali ljubezni, vse kar smo prestajali v času osebnostne transformacije, ob retrogradnih planetih , se bo sedaj začelo sestavljati, v ponovno močno povezanost in čustva ljubezni. Venera zaključuje svoje retrogradno gibanje, 16. 11. se bo obrnila v direktno gibanje.

V prihodnjem tednu se bomo torej ponovno začeli sestavljati z prečiščenimi čustvi, kar bomo lepo čutili že sedaj in opogumljam vas, da sledite tej energiji in se potrudite ustvarjati lepoto v odnosih.

Tako bomo čutili, kaj nam je retrogradna Venera prinesla, torej kakšna učenja smo dobili, skratka proti zaključku retrogradnega ciklusa, se bo vse dogajanje v času retrogradne Venere v katerem smo imeli veliko doživetij, počasi sestavilo v smiselno celoto. Ta teden bodimo pozorni, ker se bodo naša čustva lepo zapolnila in veliko stvari nam bo postalo jasnih, predvsem, kar se tiče našega življenja in poti, po kateri hodimo.

Družbeno bo v Sloveniji, z mlajem v škorpijonu veliko dogajanja, kajti 15. stopinja škorpijona odpira 11. hišo, ki predstavlja vlado in je na Plutonu, natalne karte Slovenije. Uran pa bo s svojo 29.stopinjo ovna drugič na točki I.C., karte Slovenije. Prvikrat, ko je Uran bil na točki I.C., marca letos, je povzročil niz dogodkov, ki so privedli do odstopa prejšnje vlade. Tokrat so pozicije enake in Pluton predstavlja tudi trd oreh, nekaj s čimer se je nemogoče soočiti, ne da bi močno spremenil svoje načrte in stališča. Tako, da bo teden blažji na osebni ravni, a precej zahteven, na družbeni. Vlada se bo torej soočila z zahtevnimi pogajanji in velikimi težavami, ki se obetajo, če se bo dialog obrnil v eno ali drugo smer. Razburljive družbene dogodke pričakujemo tudi v globalnem prostoru, toda najbolj se bodo v tem tednu poznali vplivi prav na našem prostoru.

 

Ponedeljek, 5.11.

Luna je v upadanju, tik pred mlajem, v današnjem dnevu bomo imeli bolj malo energije, retrogradna Venera in padajoča Luna nas bosta bolj poglobila vase, vzemite si prosti čas, za počitek in lahkotno zabavo. Včasih so dnevi, ko je dobro otresti se vseh nakopičenih razmišljanj in danes je prav tak primeren dan. Luna bo v kvadratu z Plutonom, kar bo povzročalo skrbi, glede družbenih dogajanj.

Torek, 6.11.

Luna bo dopoldan v tehtnici, v konjunkciji z retrogradno Venero. Sonce bo v trigonu z Neptunom, pravi lepi jesenjski dan bo, z mističnimi meglicami in obarvanim drevjem, škorpijon bo zaznaven na vsakem koraku, poglobljena energija, ki vas bo vabila v objem toplega doma. Luna bo ob 14. uri vstopila v škorpijona, kjer se bo našla v opoziciji z Uranom, kar je težek aspekt in prinaša nepredvidljive dogodke in spremembe načrtov.

Sreda, 7.11. Mlaj, ob 17. uri

Luna v škorpijonu bo dosegla Sonce, ob 17. uri. Dan mlaja in začetek nove Lunine rasti. Energija se bo spremenila, čutili bomo, da so pred nami novi in zanimivi izzivi, zato se bomo lahkotneje prebudili, v zanimivo jutro. V osebni sferi bo razpoloženje bolj lahkotno, kot v družbeni, kjer bo vsak dan prinašal zahtevne izzive. Mlaj v škorpijonu, z retrogradno Venero, bo čustveno nabit in to razpoloženje bo vztrajalo vse do Ščipa.

Četrtek, 8.11.

Luna v škorpijonu bo v kvadratu z Marsom, zvečer bo vstopila v strelca, kjer se bo srečala z Jupitrom, ki je tudi vstopil v strelčevo znamenje, kjer je njegov dom. Dan bo še stresen, prinašal bo veliko pomembnih odločitev, čas je, da se usmerite v pozitivno energijo, naj vas konfliktno razpoloženje ne zavede, Lunina rast namreč vodi k realizaciji, čas je za kakšen pameten korak naprej. Predvsem boste predvsem opazili zvečer, ko bo Luna v konjunkciji z Jupitrom res naklonjena.

Petek, 9.11.

Luna v strelcu bo v konjunkciji z Merkurjem in retrogradna Venera bo dosegla trigon z Marsom. Dan bo že dodobra strelčevo obarvan, optimističen, komunikacija bo živahna in podpirala bo pogumne korake, za cilje, ki jih želite doseči. Uživali boste v dobri družbi in naj vas pozitivna energija ponese v ustvarjalne vode. Nudite si dovolj prostega časa in ustvarjalnih trenutkov, očiščena čustva se bodo na novo prebudila.

Sobota, 10.11.

Luna v strelcu bo v sekstilu z Venero in Marsom. Čudovit dan bo za izlete, druženje in ustvarjalno delo. Optimistična energija in živahna komunikacija, bosta izpolnjevali dragocene trenutke. Če želite resnično zaužiti trenutek, se morate znati prepustiti in ko pozabite na vse probleme, se vam bodo prave rešitve začele same prikazovati. Dan bo izpolnjen z ljubeznijo in pozitivnimi občutki.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice3.11.-10.11.