Zvezdne novice, 29.9. - 5.10.

V tem tednu se bodo energije postopoma umirile, smo v hitrem obdobju manifestacije, z delom in projekti moramo pohiteti, Venera bo namreč začela svojo retrogradno pot, kmalu za njo še Merkur. Po enakonočju se dan vztrajno krajša, premikamo se v jesenjski čas, kar prinaša boljše počutje in večjo storilnost. Na področju Slovenije se bodo še naprej pojavljala nasprotja, v družbeni sferi. Dnevi, do zadnjega Luninega krajca, 2.10., so pomembni za vse vrste dogovorov, saj je Luna v dobi manifestacije, ostali planeti so še v direktnem gibanju. Glede sprememb, ki jih nameravate uresničiti ali novih poti, na katere se želite podati, so še naklonjeni aspekti. V splošnem bo teden bolj miren, kot smo bili zadnje čase navajeni, ko je bilo v zraku veliko dinamike, le v času zadnjega Luninega krajca bo bolj dinamična energija, Merkur bo v kvadratu s Plutom, aspekt pomeni pomembne pogovore ali razgovore, ki imajo usodni značaj, kar pomeni, da se bodo v tem tednu pojavile priložnosti, za katere priporočam, da jih zagrabite, kajti predstavljajo izrazitejša križišča v življenju, ki se lahko odvija v to ali ono smer. Obdobje tehtnice vzpodbuja usklajevanje znotraj kroga sodelavcev ali ekipe, v sebi smo nagnjeni k večji harmoniji in poskušamo najti ravnovesje tudi v usklajevanju ali pogajanju, zato je ta teden tudi tako pomemben, na osebnem in profesionalnem področju.

 

Venera, planet sreče, ljubezni in harmonije, vladarica tehtnice, se bo ves teden upočasnjevala, v petek bo stacionarna in v soboto, 6.10. se bo obranila navidezno nazaj, torej bo retrogradna, do 16.11. Venerina retrogradnost vpliva na odnose, znotraj delavne ekipe, ne priporoča se ustvarjanja novih poslovnih povezav, novega sodelovanja, v tem času ni varno sklepati pogodb, si sposojati denarja, najemati kreditov, kupovati dragocenih stvari in nakita ali se poročiti. Skratka če razmišljate o teh stvareh, je boljše, da jih storite zdaj, v tem tednu.

Začetek oktobra je na našem področju mesec, z najčistejšo energijo, omogoča nam jasno in inteligentno razmišljanje, natančno si lahko izberemo cilje, katere tudi uspemo uresničiti, zaradi ustreznega loka ekliptike, sta dan in noč skoraj enako dolga, kar je odlično, za imunski sistem in splošno psihično počutje. Predvsem je čas med zadnjim Ščipom tehtnice, do Ščipa v škorpijonu odlično obdobje, za moško energijo, saj te konstelacije vzpodbujajo moški spolni hormon in dajejo večjo aktivnost, boljši mišični tonus, izboljšajo počutje in koncentracijo.

Obdobje, po jesenjskem enakonočju imenujemo impulzivno obdobje in je obratno, od pomladnega enakonočja, ko beležimo pomladansko utrujenost. Torej, bodite aktivni, psihično in fizično, saj se boste telesno dobro utrdili in si nabrali kondicijo. V času tehtnice, je priporočljivo pitje rmanovega čaja, tehtnica pa vas bo klicala na zračne prostore in vzpetine, saj je veter element tehtnice, zato se povezujte z vetrom in se polnite z energijo v naravi. Za vsak izziv je najlažje najti rešitev z sprehodom, po naravi.

Iza, Tadeja in Gaja, vas vabimo na najmočnejšo izkustveno delavnico, na Havajih, kar vam bo dalo sposobnost, da v življenju naredite odločne premike. Februar je mesec, ki je tik pred novim začetkom, novo pomladjo in z delavnico na Havajih, se bomo lahko pripravili, prečistili in spoznali, kaj si želimo, ter se to tudi naučili manifestirati.
Vec o delavnici, na;
www.manifestacija.com

Ponedeljek, 1.10.
Luna bo v praznem teku do večera, ko bo vstopila v znamenje raka in se srečala v sekstilu z Uranom. Danes bo pravi ponedeljkov dan, nič pametnega se ne more zgoditi, ko Luna teče v prazno smo tudi bolj lenobni in se najraje prepuščamo ustaljenemu ritmu. Večer bo bolj živahen, sledilo bo zanimivo druženje in porodila se bo neka nova ideja, zanimivi trenutki bodo ali zabavno srečanje.

Torek, 2.10. Zadnji Lunin krajec, 11.45. uri
Luna v raku bo dosegla kvadrat s Soncem, v tehtnici. Danes bo dinamična energija zadnjega Luninega krajca, delo nas bo preganjalo, lahko bomo čutili preobremenjenost, kar je pogosto v sodobnem času. Če si boste uspeli zagotoviti kaj prostega časa, bo energija primerna za razgibavanje in ne pozabite se aktivno sproščati. Luna bo v trigonu z Venero, danes je še dober dan za nakupovanje, saj bo Venera v nadaljevanju začela svojo retrogradno gibanje.

Sreda, 3.10.
Luna bo v raku, dopoldan bo v trigonu z Jupitrom, kasneje bo v praznem teku, do večera, ko bo vstopila v leva. Zanimiv dan bo, dogodki se bodo kar vrstili, pestro bo zlasti v dopoldanskem času, ker bo Merkur v kvadratu z Plutonom, od vas zahteval pomembne odločitve in dejanja, marsikaj v tem dnevu bo pomembnega tudi v povezavi z denarjem, vendar v nobenem primeru ne pozabite nase in si vzemita tudi nekaj prostega časa. Zvečer in ponoči bodo neugodni in nevarni aspekti, zato v tem času odsvetujem potovanja, oziroma bodite previdni.

Četrtek, 4.10.
Luna v levu bo v opoziciji z Marsom in v kvadratu z Venero. Čaka nas še en razburljiv dan z dinamično in konfliktno energijo, ne poskušajte se dogovarjati o pomembnih stvareh, saj kompromisi skoraj da ne bodo mogoči. Pomembnejše stvari se dogovarjate po 17.30. uri, ko bo primernejša energija za uveljavljanje vaše zamisli, Luna v levu bo namreč dosegla sekstil s Soncem, torej pozno popoldan in večer sta dobra za dogovarjanje.

Petek, 5.10.
Luna v levu, bo v sekstilu z Merkurjem in v kvadratu z Jupitrom, do 13. 30. ure, potem bo Luna v praznem teku. Pomembnejše stvari opravite tedaj. Danes bomo že močno čutili začetek retrogradne Venere, saj se bo vladarica ljubezni, na nebu ustavila. Kljub vašim velikim načrtom, se nič ne bo moglo dobro uresničevati, zaradi retrogradne Venere. Naj vas opozorim, da bo ta planet prinesel spremembe v življenjskem slogu, sicer bo energija družabna, na pot vam bodo hodile razne ponudbe, veliko bi morali narediti v profesionalnem življenju, vendar svetujem, da se odrečete izzivom, prav zaradi Venere.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice29.9.-5.10.