Zvezdne novice, 24.2. - 1.3.

Mesec rib, je po svoji naravi moker mesec. Čakajo nas precej raznoliki aspekti, po katerih se bo ravnalo tudi vreme. Vsi težko pričakujemo višje temperature in umirjanje vodnarjevega hladnega vetra. Nova Lunina rast, bo vse do prvega krajca, 1.3. prinašala obilje energije, zjutraj bomo lažje vstajali in popoldan bomo manj utrujeni. Mnoge zadeve, katere se nekako niso utegnile udejanjiti, se bodo naposled uresničevale. Možna težava, katera izhaja iz narave rib, je pretirana razpršenost energije, saj so ribe zelo vsestranske in se nekoliko težje usmerijo na zgolj eno ali vsaj nekaj vzporednih dejavnosti. Priporočam, da si določite prioritete in se osredotočite le na nekatere cilje. Politične zadeve v svetu se bodo nekoliko zaostrovale, ker je tokratni Ščip v znamenju rib, katere predstavljajo tudi morja in oceane, bo sledilo na morju nekaj pomembnih dogodkov. Mars se bo znašel v opoziciji z Soncem, v začetku marca, bodo vladale sorazmerno napete konstelacije, z veliko energije. Priporočam, da jih izkoristite, za delo in ne zgolj za počitek. Po prvem krajcu, bo zaradi mnogih opozicij, energija v glavnem blokirana, kar pa še ne pomeni, da se ničesar ne bo dalo storiti, le dane situacije bodo zahtevale več truda. Do prvega krajca, 1.3., bo vse teklo gladko, toda izogniti se moramo površnosti. Ribe so imunsko občutljivo znamenje in priporočam, da storite vse, za krepitev imunskega sistema. Mesec rib odlikuje ustvarjalnost, vrelec idej, ki začno svojo rast nemudoma s prihodom pomladi, prvo iskro ovnovega ognja. Proti koncu tedna bo Merkur že vstopil v znameje ovna, po svetu pa bo konec tedna divjalo.

Ponedeljek, 27.2.

Ponedeljek bo spet dan, ki bo prinesel polno primernih trenutkov za delo, če načrtujete določene dejavnosti, je primeren dan za nove začetke. Rast Lune in Luna v biku, v trigonu z Marsom, nas bo nekoliko premaknila iz ribje otopelosti in utrujenosti.
Torek, 28.2.
Zjutraj se bo Sonce srečalo v sekstilu s Plutonom, na družbeni ravni bo spet veliko dogajanja, na katerega nimamo nikakršnega vpliva. Vseeno bo dan primeren za urejanje uradnih zadev, Luna bo v sekstilu z Merkurjem, v določenem primeru velja tudi za podpis pogodbe.
Sreda, 29.2.
Luna bo vstopila v dvojčke, že dopoldan bo v sekstilu na Urana. Pred prvim krajcem bo komunikacija zelo pestra in nam daje možnosti, na izbiro: bodisi pogovor lahko zapeljemo v konflikt, če sledimo Uranovi odrezavosti bodisi se lotimo zadeve z nekoliko večjo potrpežljivostjo in smo na koncu vsi zadovoljni.
Četrtek, 1.3. Prvi krajec, ob 2.22
Četrtek: po prvem krajcu bodite pozorni, saj lahko hitro naredite napako, katero boste zelo težko popravili. Izogibajte se hitenju in stresu, stvari poskušajte izpeljati mirno in zbrano, saj so v obdobju rib zamude manj škodljive, kot pretirano hitenje, ki lahko povzroči napake, katerih učinek močno obžalujemo.
Petek, 2.3.
Danes imamo dve spremembi, Merkur bo vstopil v znamenje ovna in Luna v znamenje raka. Obeta se nam zanimiv dan, bodite previdni v komunikaciji, kati Luna bo tudi v kvadratu z Merkurjem, lahko pride do nerazumevanja in napak. Vzemite si čas za razmislek in ne delujte prehitro. Jutri bo močna opozicija Sonca in retrogradnega Marsa, še cel vikend,  bomo po  svetu spremljali neljube dogodke.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice24.2.-1.3.