Zvezdne novice, 23.2.- 01.3. Ščip, 25.2.

V tednu, pred nami se bosta dogodila dva pomembna astrološka dogodka. 23.2. se bo obrnil Merkur v retrogradno gibanje in 25.2. bo Ščip, z Soncem v ribah in Luno v devici. Ob Merkurjevem obratu prihaja do težav pri komunikaciji, v času navideznega potovanja nazaj, retrogradna pot bo trajala do 18.3., se zima ponovno vrne in še en krat izrazi svoj mrzli jaz, dokler se skozi ciklus ribjega znamenja polagoma poslovi in jo  zamenja pomlad. Letošnji prehod v pomlad bo prihajal v valovih. Merkurjev obrat v retrogradno gibanje, bo povzročil, da se bodo  postopki, projekti, transakcije začele ustavljati in upočasnjevati. Spet se bomo vračali v preteklost, oziroma v izhodišča, če do sedaj nismo pohiteli z določenimi postopki in projekti, bomo v času retrogradnega Merkurja, težko začenjali z novimi zadevami. Saj retrogradni Merkur vselej spremeni namen, pomen in okoliščine. Je pa dobro obdobje za to, da iz predala potegnemo ideje ali projekte, ki smo jih že skoraj pozabili in prav tako je primeren čas, da uredimo stvari za nazaj. Klub retrogradnemu Merkurju, se bodo po zadnjem Ščipu energije začele spreminjati, v bolj optimistično smer. Sončni žarki bodo počasi topili zimo in kljub temu, da bo mraz priletel z severa, še v nekaj valovih, bo vsak dan bolj dišalo po pomladi. Letošnja zima je bila za vse, za vsakogar na svoj način precej težavna, saj smo prešli v ero vodnarja in te spremembe, ki jih čutimo ali pa tudi ne, prihajajo iz globine notranjega jaza. Verjeli ali ne, smo se to zimo soočili z nekaterimi svojimi strahovi ali predsodki.

Teden pred nami,  bo prinesel širši pogled, močnejšo vizijo prihodnosti, vendar zaradi retrogradnega Merkurja, ne bomo zmogli načenjati novih projektov. Obdobje ni dobro za podpisovanje pogodb ali nakupe, čeprav bodo vse stvari, katere so bile dogovorjene še v prejšnjem obdobju Merkurjeve retrogradnosti imele prav zdaj možnost, da se realizirajo. Teden bo toplejši, kljub temu, da bo imel nekaj vremenske dinamike.
 
Sobota, 23.2.
Danes se bo Merkur obrnil v retrogradno gibanje, bodite pazljivi, okolica  bo kaotična, tudi sami se počutili malo zmedeno, saj bomo imeli v sebi polno idealizma, Luna bo potovala skozi ponosnega leva, a se ne bo zgodilo prav nič. Stvari ne bodo stekle ali pa nam bo nekaj prekrižalo načrte. 
Nedelja, 24.2.
Dan pred Ščipom, Ščip bo ohladil deželo in očistil zrak, vendar bo impulz vode začel takoj naslednji dan prihajati v obliki megle, oblakov in podobno. Luna bo še potovala skozi znamenje leva, priporočam, da ste mirni, energije bodo močne, pijte veliko tekočine in se sproščajte.
Ponedeljek, 25.2. Ščip, ob 21.26
Ščip bo energetsko nabit in zelo močan, priporočam, da se čim bolj sprostite, saj v kolikor bomo v Ščip vstopili napeti, nas bo zagotovo bolela glava. Ščip nam lahko z svojo energijo odpre oči in pokaže pot v nekaj popolnoma novega. Lahko nam stvari postanejo nenadoma smiselne in se povežejo v celoto.
Torek, 26.2.
Luna bo v devici, v opoziciji z retrogradnim Merkurjem in Marsom, ta dva bosta v konjunkciji. Bistvo je, da ne poskušate uveljaviti svojega mnenja takoj, saj le to vodi v konflikt. Zelo napet dan bo, v zraku bo še čutiti vpliv Ščipa in kaos Merkurjevega obrata, skratka videli bomo, da je potrebno še veliko stvari popraviti in urediti.
Sreda, 27.2.
Luna bo vstopila v tehtnico, ob 14. Do 14. bo Luna tekla v prazno, skratka ni dober čas za pomembne sestanke, vendar popoldan se začenjajo lepše energije, medsebojni odnosi in želja po pozitivnem druženju se bo spet pojavila. Venera v ribah se približuje Neptunu, priporočam, da popoldan in zvečer izkoristite za romantiko ali umetnost, proti koncu tedna se bo začela zaznavati energija rib, ki je polna miline in globokih čustev.
Četrtek, 28.2.
Luna bo potovala skozi znamenje  tehtnica, Venera bo v konjunkciji z Neptunom, izjemno mistična energija bo vladala v zraku,bodite spontani, posvetite dan za ljubezen, povejte nekomu, da ga imate radi, ne bo vam žal.
Petek, 1.3.
Danes bo Luna potovala skozi znamenje tehtnice, Sonce pa bo v trigonu z Saturnom. Verjetno bomo dobro popravili kakšne zadeve za nazaj, vsekakor pa bo danes pozitivna delavna energija, vendar ne pozabite, da je Luna v padajoči fazi in Merkur v retrogradnem gibanju, skratka ne začenjajte novih stvari!
 

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice23.2.-01.3.scip25.2.