l

Zvezdne novice, 21.7. - 27.7. Lunin mrk

Še vedno smo v obdobju med dvema mrkoma, teden bo prinašal pomembne astrološke dogodke, ki jih je dobro spremljati in upoštevati. Sonce bo 22.7. vstopilo v znamenje leva in začel se bo vrhunec poletja, glavni mesec poletja, višek ognjene energije in čas za uživanje sadov celoletnega dela. Toda stvari ne bodo tako preproste, Sonce bo v opoziciji z retrogradnim Marsom, kar je silno zmeden aspekt, ki izraža polno mero nezmožnosti konsenza. To se bo v Sloveniji zelo jasno odražalo na družbeni ravni, a tudi globalno ne bo prav nič bolje. Poleg tega bo Merkur začel svojo retrogradno gibanje in s tem odprl obdobje urejanja stvari za nazaj, kar pomeni, da bodo stare napake prihajale na dan in je res v tem duhu najboljše pobegniti na dopust in se skriti pred celim svetom. Verjetno vam tudi to ne bo ravno najbolje uspelo, kajti proti koncu tedna, 27.7., bo popolni Lunin mrk, ki bo sicer zaključil razburljivo obdobje med mrkoma in hkrati pokazal na vse, česar v svojih odnosih niste rešili v času od mlaja, ko so planeti dajali obilje priložnosti za duhovno rast in čiščenje energij v medsebojnih odnosih. Po Luninem mrku boste zaznali neko povsem novo energijo, ki se bo udejanjila, bodisi v obliki ideje ali v obliki nekega novega sodelovanja in podobno. Skratka, če ste res sledili napotkom univerzama in poletni čas izkoristili za razstrupljanje telesa in čustveno čiščenje, boste skoraj zagotovo zaznali tiste nove priložnosti, ki vam bodo nenadoma prišle na pot. Osvobojeni vseh strahov in z veselim pričakovanjem, boste tako stopili na pot, ki vam bo skozi preostanek julija in levji del avgusta prinašala informacije, znanja in stike z zanimivimi ljudmi. Življenje je lahko razburljivo, mistično in prežeto z čudovitimi razodetji, le dovoliti si morate, da so vaše oči odprte prosti mavričnemu delu narave, stran od sivine vsakodnevne povprečnosti. Naj barve Sonca, modrega neba in zelenega drevja vstopajo v vas in polnijo vašo dušo z bistvom. Tedaj boste čutili spremembe, ki jih prinaša kozmična zanka, ki ji pravimo tudi severno Lunino sečišče. Le to vas približa z vašo življenjsko potjo in povzroča Lunin mrk. Namreč, ko se Sonce in Luna v konjunkciji srečata z presečiščem Lunine krožnice in ekliptike, se dogodi delni ali popolni Sončev mrk in ko se Sonce in Luna v opoziciji ponovno srečata s presečiščem, tokrat na drugi strani neba, se dogodi Lunin mrk. Te dve pomeni točki sta Rahu in Ketu, ponazarjata našo vpetost v socialno okolje, v katerem smo se rodili, ter možnost razvoja v nova območje življenja. Prav te priložnosti, se v obdobju med dvema mrkoma dogajajo tako na osebni, kot tudi na družbeni ravni. Zato pravimo, da je v tem obdobju možno spremeniti svojo pot in usodo. Pomemben astrološki dogodek se dogaja ravno v času retrogradnega Marsa in retrogradnega Merkurja, kar bo povzročalo krize na osebni in družbeni ravni, vendar kot sem rekla, vsi ti dogodki so v resnici priložnosti, da se zbudimo, stopimo na svojo pot in v resnici nekaj naredimo iz sebe.

Stargazers up and down the globe are ready for the July 27 to 28 total lunar eclipse and Blood Moon combo.
The July full moon will pass through the Earth’s Umbra, or darkest shadow, temporarily vanishing from sight.
But rather than disappearing completely, refracted sunlight in the atmosphere will paint the eclipsed full moon a deep red colour, giving birth to the so-called Blood Moon.
Scientists at NASA’s Goddard Space Flight Center estimate the total eclipse will last a whopping one hour and 43 minutes.

RELATED ARTICLES
Eclipse 2018: How to watch the longest lunar eclipse of CENTURY
Eclipse 2018 - Blood Moon: Longest total lunar eclipse of CENTURY
Clocking in at a total of 103 minutes, the July Blood Moon will be the longest total lunar eclipse between the years 2001 and 2100.

An additional hour of partial eclipsing before and after totality will bring the entire event up to around four hours.

When is the 2018 Blood Moon eclipse visible over India?
The eclipse will be visible over large swathes of the world, mainly from Eastern Africa and Central Asia, which puts India in the perfect spot to see the eclipse in its full glory.

Other countries in Western Africa, Europe, South America and Eastern Asia will still enjoy the eclipse but only from Moon rise.
In India, the first stage of the eclipse, known as the Penumbral phase, will begin at 10.44pm IST (5.44pm UTC or 6.44pm BST).

Sobota, 21.7.
Luna v škorpijonu bo v trigonu z Neptunom, v sekstilu s Plutonom in zvečer v kvadratu z Merkurjem. Dan je najbolj primeren za to, da si vzamete oddih in ga preživljate ob vodi, konfliktne energije bodo v zraku, ker smo v obdobju med dvema mrkoma, se vsak konflikt lahko razpotegne v obdobje naslednjih treh mesecev. Zato negujte pozitivno razpoloženje.

Nedelja, 22.7. Sonce bo vstopilo v leva
Danes Sonce vstopi v kraljevo znamenje leva, kar bo zamenjalo energije, vam dalo več samozavesti in izboljšalo počutje. Lev je neodvisen, kar v čustvenem smislu pomeni, da bodo vaše emocije neodvisne od zunanjih vplivov in lahkotneje boste stopali po svoji poti. Venera in Jupiter bosta v sekstilu, kar končno prinese nekaj srečne, vesele in lepe energije.

Ponedeljek, 23.7.
Luna v strelcu bo v kvadratu z Venero in Neptunom. Smo v obdobju med dvema mrkoma, Sonce je včeraj vstopilo v znamenje leva, danes se je energija nekoliko ustalila, pravi čas je zato, da se pripravljamo na Ščip in Lunin mrk. Že danes bodo namreč vladale dinamične energije, poskušali boste veliko, toda uspeha boste imeli bolj malo.

Torek, 24.7.
Luna bo v praznem teku, na nebu bo opozicija med Venero in Neptunom. Še vedno bo tok energije tekel drugače, kot bi si želeli. Luna v praznem teku bo onemogočala, da bi se stvari, v katere ste vlagali energijo uspešno razvile. Spremeniti boste morali načrte in se prilagajati danim situacijam. Zvečer bo Luna vstopila v kozoroga.

Sreda, 25.7.
Luna bo v kozorogu in Sonce v levu, v kvadratu z Uranom. Izjemno napet dan bo, konfliktne energije bodo v zraku, kar se bo še najbolj poznalo na družbeni ravni. Poskrbite za dobro počutje in prijetno energijo, kajti človek si ustvarja prihodnost sam, s tem, koliko se zna potrudit za ustvarjanje prijetnega razpoloženja.

Četrtek, 26.7.
Luna v kozorogu bo v trigonu z Venero in v konjunkciji z Plutonom. Dan bo precej nevaren, saj se Merkur obrača v retrogradno gibanje, poleg tega smo dan pred Luninim mrkom in Sonce se približuje opoziciji z retrogradnim Marsom. Na družbeni ravni se bodo aspekti precej poznali, saj bodo na dan prihajale neurejene stvari iz preteklosti.

Petek, 27.7. Ščip v obliki popolnega Luninega mrka
Ščip velikega notranjega čiščenja prinaša zavedanje in svetlobo v vsa področja življenja, kjer moramo okrepiti svojo prisotnost in se bolj potruditi. Ščip je namenjen zdravljenju čustev, osvobajanju od negativnih energij. Vzemite si čas zase in za svojega partnerja.


  • julij 20 2018 @ 08:35 CEST
  • Ogledov
    3,499

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si