Zvezdne novice, 21.12. - 27.12.

 S prehodom Sonca v znamenje kozoroga, se severna polobla prekrije z zimskim ledom. Prehod Sonca v znamenje kozoroga, imenujemo zimski solsticij, ki se dogodi zaradi nagnjenosti zemlje. Med kroženjem okoli Sonca, je v času zimskega solsticija ima severni pol največji odklon od sonca (23°) in zato je prvi zimski dan, za nas, najkrajši dan v letu. To na simbolni ravni pomeni, da se vsi procesi ustavijo ali zelo upočasnijo, ljudje smo v sebi veliko bolj trdni, prepričani v uresničevanje svoje poti in osredotočeni k določenemu cilju. Kozorogovo znamenje, odlikuje njegova nepopustljivost, modrost, črpanje iz izkušenj, zelo praktično razmišljanje, oviri pa sta trma in cinizem. Praviloma smo v času kozorogovega meseca veliko bolj resni in k sreči nas praznovanje novega leta nekoliko sprosti, iz turobnosti temnega in črnega meseca. Teden pred nami bo spet razburljiv, imamo nekaj izrazito dinamičnih aspektov, predvsem proti koncu tedna, ko bo ozračje precej napeto in konfliktno. Obdobje praznikov, Sonce v sekstilu z Neptunom, bo odvrnilo pozornost, od bistvenih problemov, ki bi jih morali rešiti. Dan samostojnosti bo nemiren, mineval bo v klicu po spremembah, vendar po 21.12., tako ali drugače, drvimo v obdobje intenzivnih sprememb. 

Do Ščipa bo še precej burno dogajanje, Ščip bo 28.12., ob 11.22., predvečer Ščipa bo svetel, imel bo močan vpliv, ohladilo se bo. Kozorogov Ščip se bo srečal v konjunkciji s Plutonom, kar nevzdržno prinaša korenite družbene spremembe. Kljub vsemu bo dinamična energija tega meseca vzpodbudila nov zagon, tako da bomo doživljali to obdobje sprememb, zelo pozitivno. Vode in mraza se nikakor ne bomo mogli popolnoma otresti, ohlajalo se bo, čimbolj se bomo približevali ščipu. Astrološki pokazatelji kažejo na zasnežene praznike.
Petek, 21.12. Zimski solsticij
Danes je veliki dan, dan ki ga vsi že težko pričakujemo. Verjetno ste že slišali, da letošnjemu zimskemu solsticiju marsikatere tradicije pripisujejo konec sveta, kar se na vaše olajšanje ali žalost ne bo zgodilo. Se pa vseeno dogaja nekaj pomembnega: Namreč, ob zimskem solsticiju, 21.12. 2012, bo Sonce natanko sekalo galaktično orbito. Letošnje leto je precesijsko leto, kar pomeni, da sončni sistem začenja nov 26.000 let trajajoč ciklus. Mlečna cesta bo ob zimskem solsticiju natanko na središču horizonta. To, da Sonce preseka ravnino galaktične orbite, je določeno z izračuni starodavne  astrologije. Pomembni datum označujejo novo „veliko leto“. Davni Maji so v svojem koledarju 21.12. pojmovali, za dan NIČ, po katerem se začne spet nov tako imenovan veliki ciklus, v praksi se to pozna kot obdobje intenzivnih sprememb v naravi, ter tehnologiji, ustvarjanje novih razmer v družbi, sprememb v načinu življenja, skratka vse, kar s seboj prinaša menjava dob iz rib v ero vodnarja. Zanimivo je, da je solsticij natanko ob 12 in 12 minut...
 

 Sobota, 22.12.

Če smo preživeli, konec sveta (samo za šalo), bo danes Luna potovala skozi ovna, v zraku se bodo pojavile nove ideje, dan bo stresen, poskusite se mu čim bolj izogniti. 
Nedelja, 23.12.
Luna bo v biku, v opoziciji s Saturnom, Venera bo v opoziciji z Jupitrom.  Glede na to, da sta danes dva dinamična aspekta, lahko pričakujemo, da nam bo načrte nekaj prekrižalo, zato svetujem, da se prilagodite novi situaciji.
Ponedeljek, 24.12.
Danes na nebu ni dogodka, kar bo prineslo nekaj notranjega miru in končno se bomo lahko spočili.
Torek, 25.12.
Luna bo vstopila v dvojčke, dan bo komunikativen, veliko bo novih informacij. Spet bo Uran prinašalec sprememb v polni moči, aspekt bo učinkoval ponoči. Svetujem previdnost v odnosih in na cesti. Ta aspekt lahko kaže na poledice.
Sreda, 26.12.
Sonce v kozorogu, bo ponoči v kvadratu z Uranom, dan bo vzpodbujal konflikte in proteste, izraža se klic po bolj humani družbi. Po vsej verjetnosti bodo ponoči in zgodaj zjutraj poledice, morda pa bo zapadlo kaj snega, Uran nas namreč vedno preseneti.
Četrtek, 27.12.
Dan pred Ščipom, bo Luna tekla v prazno, do 21. ure, vendarle se bo energija nabirala, stopnjevala, dan pred polno Luno je vedno energijsko zelo močan, in dogajalo se bo marsikaj, vendar bo skrito pred očmi javnosti.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice21.12.-27.12.