Zvezdne novice, 2.3.- 8.3.

Po ribjem Ščipu, se bodo stvari nekako začele realizirati. Ves zaplet, povzročen z Merkurjevo retrogradno potjo, se bo polagoma začel razpletati. Kot bi velik nemir okoli ribjega Ščipa polagoma popuščal in bi ga vse bolj nadomeščal mir. Pomemben premik bo naredil retrogradni Merkur, v konjunkciji z Soncem, 4.3., ko se bodo tančice, iz preteklega obdobja začele odstirati in bodo stvari vse bolj jasne, lahko boste kaj pomembnega uvideli, dobili novo idejo in podobno. Sočasno z Merkurjevim prehodom, bo Luna izgubila prvo polovico, ribe bodo zorele, sneg nad pokrajino bo vse bolj nadomeščal dež, čeprav bo vreme še vedno valovilo, od mraza k toploti, prek mrzlega, do toplega vetra, kot bi narava hotela pričarati videz resnične narave ribjega znamenja, ki v sebi nosi vse energije. Čas Merkurja, ki se giblje navidezno nazaj, bo trajal do 18.3. V tem času lahko popravljamo stvari za nazaj, odsvetujejo pa se novi dogovori ali večji nakupi in podpisovanje pogodb.

Padajoča Luna ne bo ravno prinašala nekega obilja energije, tudi obdobje rib je imunsko šibko, zato priporočam vsakodnevno uživanje vitaminov, sadje, zelenjavo, da se telo res prečisti in se polagoma pripravlja na pomladansko prebujanje. V času Merkurja v konjunkciji z Soncem, 4.3., bo hkrati tudi Venera v kvadratu z Jupitrom, kar predstavlja stresno dinamiko, dneva, ki je značilen tudi za obdobje zadnjega krajca. Primanjkovalo bo energije, pa vendarle, bo v mislih z nami še veliko stvari, ki bi jih morali realizirati, aspekt, predstavlja zelo veliko dela ali evforično vzdušje, svetujem, da se temu aspektu,  ne prepustite! Proti koncu tedna nas čakajo še močni in lepi aspekti, Venera in Merkur bosta v trigonu z Saturnom, Merkur bo v konjunkciji z Venero in v sekstilu z Plutonom. Kot sem že na začetku povedala, se bo konec tedna začelo naše počutje izboljševati, stvari bodo postajale bolj jasne in lahko dobimo kakšno novo, prebojno idejo, kako popraviti stvari za nazaj.
 

Sobota, 2.3.

Luna bo potovala skozi škorpijona, veliko energije bo, primerno za delo, stvari vam lahko dobro uspejo, pripravljeni morate biti prevzeti določeno odgovornost in tudi sprejeti določeno tveganje. Sredi dneva se bo Luna srečala z Saturnom, lahko se dobro ostredotočite na določeno delo in ga tudi dokončate.
Nedelja, 3.3.
Luna v škorpijonu bo v trigonu z Marsom, vladal bo športni duh, priporočam, da se podate na športni dan, saj veste, zdrav duh, v zdravem telesu.
Ponedeljek, 4.3. Zadnji krajec, ob 23.
Danes bo izjemno dinamičen dan, dan zadnjega krajca. Poleg tega, da se vam bo vsulo veliko dela, bo dan stresen in konflikten in v vseh pogledih razburljiv. Kdor bo boljše ohranil fokus, bo pametneje uporabil energijo dneva. Retrogradni Merkur se bo srečal z Soncem in prinesel sporočilo, kako urediti neko stvar, iz preteklosti.
Torek, 5.3.
Luna v strelcu se bo srečala v kvadratu z Marsom, včasih vam diplomatske spretnosti lahko zelo pridejo prav, saj si s preveliko direktnostjo lahko zakomplicirate življenje.
Sreda, 6.3.
Luna, bo vstopila v kozoroga, postali bomo bolj resni in delavni,  kvadrat z Uranom, bo vzpodbujal še nekoliko bolj dinamično ali stresno, energijo, do 14., potem se začno stvari udejanjati, do vas pridejo prave informacije in celo kakšne zelo dobre novice. 
Četrtek, 7.3.
Luna bo potovala skozi kozoroga, stvari se bodo še naprej razpletale in postavljale na pravo mesto. Venera in Merkur bosta v trigonu z Saturnom, Merkur bo v konjunkciji z Venero in v sekstilu z Plutonom. Zapomnite si, dobra beseda, vedno pravo mesto najde. 
Petek, 8.3.
Luna bo vstopila v vodnarja, bolj družabni bomo in sproščeni. Luna bo v harmoničnem aspektu z Jupitrom in Uranom, lahko pričakujemo srečno novico, pozitivno presenečenje in veliko pozitivne energije.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice2.3.-8.3.