Zvezdne novice 17.2. do 23.2.

Luna je v rastoči fazi, bližamo se prvemu krajcu, ki bo v petek. Jutri bo Sonce vstopilo v znamenje rib, danes bo Merkur v konjunkciji s Soncem, aspekt kazimi bo naše ideje in misli prežel z zavestjo Sonca in nam odpiral vpogled v osebno celovitost. Z ribami se zaključuje letošnji ciklus zodiakalnih znamenj, ribe predstavljajo zlitje vseh energij v en-ost. Vse bo dobilo nek širši smisel in se bo povezalo v smiselno celoto. Prav zato je obdobje rib zaznamovano z energijsko težavnim februarjem, ki je vendarle tudi zelo koristno obdobje, prav zato, ker nam pomaga integrirati celoten letni ciklus in razumeti, kaj smo se naučili in kaj naredili. Na fizični ravni to predstavlja bilančno obdobje, vendar v osnovi izhaja vpliv zodiakalnih znamenj na našo čustveno in duhovno raven bivanja. Ljudje, rojeni v znamenju rib, so notranje široki in globoki, predstavljajo zbiralnik vseh čustev tega sveta, širok ocean, v katerega se izlivajo vse vode. Zaradi izjemne globine, ki odlikuje ribe, so ostalim znamenjem zodiaka težko razumljene, imajo močno in poudarjeno intuicijo, so senzibilne, vendar zaradi tega mnogokrat preobčutljive, stvari jih hitro prizadenejo in zlahka se počutijo krive.
Dnevi prinašajo zanimive energije in vredno jim je posvetiti pozornost.
Pri nas bo morska meja še vedno burila duhove. Namreč v družbenem okolju nam vstop Venere v znamenje rib in srečanje z Neptunom, ne koristi ravno najbolje. Takoj po prvem Luninem krajcu se bo Neptunu približal tudi Merkur in bo kaos še večji.

Sobota, 17.2.
Luna bo v ribah in Mars v kvadratu z Neptunom. Merkur bo dosegel Sonce, aspekt kazimi bo na 29. stopinji vodnarja. Dan bo izjemen, saj bo omogočal videnje tistega, v kar smo usmerjeni. Dan prinaša usklajenost z drugimi in z vesoljem. Na končnih stopinjah vodnarja, se bodo vsa vaša spoznanja celotnega meseca zlila v eno.

Nedelja, 18.2. Sonce vstopi ribi
Danes bo Luna vstopila v ovna in Sonce v znamenje rib. Končno se začenja novo obdobje, vse energije se bodo povezovale, lahko se oblikujejo nova prijateljstva, zelo dobro se boste počutili. Začenja se odlično obdobje Lunine rasti, v mesecu rib.

Ponedeljek, 19.2.
Luna raste, nahaja se v dinamičnem znamenju ovna in bo v trigonu z Marsom. Dan bo imel veliko energije, ki jo uporabite v konstruktivne namene, dan zagotovo ni primeren za počitek, meditacijo ali sproščanje, ampak je odličen za intenzivno delo. Če delujete v ekipi, je pomembna dobra komunikacija.

Torek, 20.2.
Luna v ovnu bo v konjunkciji z Uranom, do 12. ure, kasneje bo v praznem teku. Dopoldan bodo še vedno dinamične energije iz prejšnjega dne, vse bo dobro potekalo, vendar zgolj do 12. ure, kasneje bo Luna v praznem teku, zato ne morete pričakovati kakršnih koli konkretnih rezultatov.

Sreda, 21.2.
Rastoča Luna bo ves dan potovala skozi bikovo znamenje, Venera, vladarica bika bo v konjunkciji z Neptunom. Spet bo dan prinesel močne in lepe energije, Venera v konjunkciji z Neptunom krepi intuicijo, privlačnost in ljubezen. Ves dan bo Merkur v sekstilu s Saturnom, aspekt pomaga konkretizirati dogovore, stvari boste lahko do konca speljali.

Četrtek, 22.2.
Luna v biku je v opoziciji z Jupitrom, do 13. ure. Dan bo lep, toda opozicija z Jupitrom prinaša smolo in nenaklonjene zadeve, povezane s sodišči. Tudi na družbeni ravni predstavlja konflikt, zato bo dan nekoliko težji, na osebni ravni se izogibajte večjim podvigom ali zahtevnejšim nalogam, kajti stvari se ne bodo razvile tako, kot bi si želeli. Po 13. uri bo Luna v praznem teku, nič pametnega se ne more zgoditi, čas je primeren za počitek.

Petek, 23.2. Prvi Lunin krajec ob 9.09
Luna bo v komunikativnih dvojčkih, dinamičen dan prvega Luninega krajca, bo povzročal izjemno veliko komunikacije, ker bo Luna v kvadratu z Merkurjem, se boste težko karkoli dogovorili, v zraku bo konfliktna energija, bodite pametni in ne krepite stresa. V času dinamičnih aspektov z Merkurjem, sploh kadar Jupiter ni dobro postavljen, se ni smiselno dogovarjati.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice17.2.do23.2.