Zvezdne novice 17.2.- 23.2.

Spremembe se bodo padajoči Luni navkljub vrstile na vseh področjih življenja. Intenzivnost dogajanja ne bo popuščala in jo bomo deležni tudi v mesecu rib. Le ta bo v znamenju zaključevanja, ko se bomo lahko na marsikaterih ravneh soočili z neuspehom, kateremu bo sledilo opuščanje določenih projektov. Če to prenesemo na družbeno raven, lahko dobimo niz bankrotov, a ker ribe predstavljajo banke, se to tiče najbolj prav slednjih. Vseeno znamenje rib predstavlja tudi združevanje, povezovanje in morda bi v razmislek lahko rekla, da se v tem skriva ključ za učinkovitejše delovanje sistema in njegov nadaljnji obstoj. Krizo bančništva v Sloveniji opazimo skozi aspekt Merkurja v opoziciji z retrogradnim Marsom, aspekt se bo dogodil po mlaju. Pred mlajem bo pozno februarsko Sonce vstopilo v ribi in se srečalo v konjunkciji z Neptunom. Ta aspekt, 19.2. bi lahko prinesel padavine, sneg, ki bo prešel v dež, v vsakem primeru bo aspekt vse do Ščipa finančno prinašal slabe dogodke, ki bodo sledili iz preteklih napak. Značilno za to obdobje je, da se tisto, kar ima slaba izhodišča, razvije v bolj slabo, oziroma, če ima po drugi strani nekaj dobra izhodišča, se bo razvijalo dobro. Vstop Neptuna v znamenje rib označuje tudi rast cen naftnih derivatov. Mesec rib, z Neptunom v domu bo močno okrepilo naravo rib, kot vemo ribje znamenje označuje ustvarjalnost, zdravje in zdravstvo, umetnost, združevanje, povezovanje, sočutje, ter kot slaba stran čustvena preobčutljivost, prevare in iluzije. Ribji mesec bo imel, podobno, kot vodnar, poudarjene energije. Če je v vodnarju okrepljen vpliv urana prinašal ledeni mraz iz severo – vzhoda in močan veter, bo v mesecu rib bolj toplo in vlažno, kot ponavadi.

Petek, 17.2.

Luna bo vstopila v kozoroga, kjer se sreča v kvadratu na Urana, trigonu na Jupitra in sekstilu na Merkurja. Dinamičen dan bo, z veliko delavne energije in uspeha v dogovarjanju in urejanju uradnih zadev. Predvsem gre za zaključevanje, veliko stvari lahko realizirate.
Sobota, 18.2.
Dva močna aspekta se bosta danes dovršila, Sonce v trigonu s Saturnom in Merkur v sekstilu s Plutonom. Sobota vas bo preganjala, v sebi boste čutili moč, da nekaj premaknete, toda hkrati vam bo zmanjkovalo časa. Po drugi strani  aspekt opozarja na vse, ki se preveč zanašate na druge, da se tudi sami lahko potrudite za svojo dobrobit.
Nedelja, 19.2.
Sonce bo vstopilo v znamenje rib, ker bo Luna v vodnarju se energija do ponedeljka zvečer še ne bo spremenila, tako se bo vodnar počasi prelival v ribe, kar bomo lahko spremljali po vremenskih spremembah. Postopna otoplitev in padavine bodo počasi prehajale v dež, ter zamenjale vetrovni vodnarjev mesec s toplejšim marcem.
Ponedeljek, 20.2.
Dan pred mlajem, lepa energija bo, Luna v vodnarju bo v sekstilu na Venero. Dan bo primeren za pozitivne odločitve, dobre korake, kratkoročne dogovore in podobno. Počutili se bomo dobro, imeli bomo razmeroma več energije.
Torek, 21.2. Mlaj, 23.35
Dan mlaja je zanimiv, saj prinaša nekaj novega v dobrem pomenu in omogoča, da naredimo korak k izboljšanju svoje situacije. Dan je primeren za nove začetke.
Sreda, 22.2.
Luna bo v sekstilu z Jupitrom in Plutonom, danes naj bi hladen zrak iz severa zamenjal topli in vlažni tok iz juga. Ta dva sekstila prinašata možnosti, da vam določene stvari presenetljivo dobro uspejo. 
Četrtek, 23.2.
Značilen dan, Merkurja v opoziciji z retrogradnim Marsom, drobne nepazljivosti ali napake iz preteklosti se lahko krepko maščujejo, zato bodite pozorni in skrbni, dan bo nasičen z nestrpnostjo in ob nepazljivosti lahko kar kliče po nesrečnih naključjih.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice17.2.-23.2.