Zvezdne novice, 15.7. - 21.7.

Pred nami je teden zadnjega Luninega krajca, v zraku bodo precej dinamične in nekoliko bolj težavne energije. Predvsem govorim o preveč dela, nalog in obremenitev, ki se vam bodo nekako nakopičile. Vsekakor priporočam, da izberete najbolj nujne naloge in preložite vse manj pomembne na čas nove Lunine rasti. Kljub vsemu vas bodo zagotovo precej mučile skrbi, saj prinašajo dinamični aspekti preveč razmišljanja in samo-izpraševanja. Lepo je, da ste nekoliko kritični do sebe, toda nikakor pa ni v redu, če s tem pretiravate. Bodite zmerni v vseh svojih početjih, saj bodo na tak način prave stvari lažje prišle do vas in bolj odprti boste, topli in prijetni, tako vas bodo obkrožali tudi prijetni ljudje. Ne mislite, da morate vse mogoče postoriti še pred dopusti, če ga še niste imeli. Čas retrogradnega Merkurja bo vendarle v avgustu in kar ne boste storili do konca tega meseca, boste lahko od sredine avgusta, do začetka septembra. Vse do mlaja bodo dinamični aspekti ustvarjali napete odnose v družbeni sferi, iz ponedeljka na torek bo Mars v kvadratu z Uranom, kar običajno prinese lokalne popoldanske nevihte s točo, sicer pa aspekt povzroča nemirno in nestrpno vzdušje. Mars, planet, ki je po naravi vroč in suh bo vstopil v leva in prinesel dodatno vročino. Konec tedna imamo še Sonce v kvadratu z Uranom, aspekt, ki zaradi preveč obremenitve z informacijami prinaša tudi dobre izume ali rešitve, tedaj, ko so stvari videti že nerešljive.
Naj vas veselje in ljubezen spremljata na vsakem koraku, preživljajte čas v senci velikih dreves in hladite se v čim bolj sveži vodi...

Sobota, 15.7.
Luna je v ovnu, v sekstilu z Venero, čas ljubezni je tu, ne pozabite poletje je najboljše obdobje za ljubezen in romantiko. Aspekti so tudi dobri, za skupno načrtovanje in usklajevanje in vzpodbujanje sreče v odnosu. Tudi ta ne pride sama, pozitivna čustva morate namreč negovati in zalivati.
Nedelja, 16.7. Zadnji Lunin krajec
Zadnji Lunin krajec bo prinesel s seboj nekaj utrujenosti, v zraku bo veliko dinamične energije, predvsem bolj energični ljudje bodite previdnejši, dan pa je primeren za športne aktivnosti, izlete, sprehode, plavanje, rekreacijo in podobno. Ceste bodo polne, zato se izogibajte potovanjem.
Ponedeljek, 17.7.
Luna je danes zjutraj vstopila v bika, sledita dva dinamična aspekta, med Venero in Neptunom, ter med Marsom in Uranom. Prvi deluje bolj na naša čustva, smo bolj neodločeni in razburjeni, drugi pa je nevarnejši, čutili ga bomo bolj v večernih urah, bodite zelo previdni v prometu. Tudi družbeno delujeta oba aspekta neugodno, sprožita lahko izbruh nabranih napetosti.
Torek, 18.7.
Luna bo v biku, zjutraj bodo še prevladovali dinamični aspekti. Luna bo v kvadratu z Merkurjem, kar lahko sproži bolj resne konflikte. Aspekti slabo delujejo tudi na področju financ. Popoldan se bo energija spremenila, začela bosta delovati dva pozitivno naklonjena planeta, Venera in Jupiter, v trigonu. Po 18. uri je primeren čas za romantična srečanja ali nakupe.
Sreda, 19.7.
Luna bo ob 9. uri vstopila v dvojčke, Merkur bo v trigonu s Saturnom, kar pomeni, da bo odličen dan za urejanje vseh uradnih zadev, nakupe in prodaje, v zraku bodo zelo lepe energije, še posebej za zbrano in umsko delo.  Lepi aspekti bodo, dobro jih izkoristite, dan primeren tudi za  druženja.
Četrtek, 20.7.
Luna v dvojčkih, bo prinesla lep dan v ljubezni, izpolnjenost, dobrosrčnost in dobrohotnost, dan bo spet dober za komunikacijo in druženje, Luna se sreča z Jupitrom v trigonu, ter prinaša obilje, popoldan se sreča v konjunkciji z Venero, to je razigran čas, poln ljubezni. Danes bo Mars vstopil v leva, kar bo povzročilo še nekoliko višje temperature, ognjenim znamenjem svetujem, da se ne prepuščajo svojemu koleričnemu temperamentu.
Petek, 21.7.
Močan vpliv Lune v perigeju bo, krepila bo Sončevo sevanje, ki se mu ne izpostavljajte preveč. Dinamični aspekti se bodo nadaljevali, Sonce bo v kvadratu z Uranom, hkrati lahko to energijo uporabite v ustvarjalne namene, lahko dobite dobro idejo, v zraku bo ustvarjalne sila. Luna bo dopoldan vstopila v raka, postali bomo občutljivejši in rahločutni. Še zadnji dnevi v mesecu raka minevajo, primerna energija za družinske stike in urejanje doma.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice15.7.-21.7.