l

Zvezdne novice, 15.-21.3.2013

Čaka nas pomemben teden. Smo v obdobju Lunine rasti in 17. 3., se Merkur iz retrogradnega gibanja obrne v direktno. V današnjem članku bom malo bolj opisala, kako pravzaprav Merkur z svojim navideznim gibanjem vpliva na naše življenje. Merkur, z ostalimi planeti kroži okoli Sonca v matematični krožnici, z enako hitrostjo, v enaki smeri. Njegova pot se spreminja le navidezno, če ga opazujemo iz Zemlje, kakor se tudi spreminjajo gibanja ostalih planetov, saj imajo planeti različne vbodne hitrosti in kadar je zemlja med Soncem in planetom, ga navidezno prehiteva in se le ta navidezno giblje nazaj. Takšnemu navideznemu zamikanju planeta, pravimo retrogradno gibanje in je posledica dejstva, da se Zemlja vrti v isti smeri, kot planeti, kar povzroči optično prevaro. Tako se gibljejo vsi planeti, razen Sonca in Lune, v astrologiji so to pomembni trenutki, ki imajo glede na to, kateri planet je v igri popolnoma različen pomen. Merkur je za našo civilizacijo izjemnega pomena, saj vpliva skoraj na vse, kar nas zaznamuje. To je komunikacija, denar, pretok informacij, razvoj projektov, načrtovanje in še bi lahko naštevala. Zaradi Merkurjevega poplesavanja, v retrogradno gibanje, ki smo ga deležni dva krat letno, je naše materialno življenje sestavljeno iz gibanja nazaj, ter gibanja naprej. Natančneje rast poteka nekako takole, en korak nazaj in dva koraka naprej. Ter spet en korak nazaj, ter dva koraka naprej...

V tem tednu, bomo dosegli to skrajno točko koraka nazaj, da se po Merkurjevem obratu spet lahko pomaknemo naprej. Poleg omenjenih zadev, z Merkurjem, ter Lunino rastjo, bomo 20.3. ob 12. uri, vstopili v nov astrološki letni ciklus, začela se bo pomlad, vstopili bomo v ovna. Oven je energija, ki jo zdaj v Sloveniji, najbolj potrebujemo. Pomeni, nov začetek, nov zagon, oven je tudi suh in topel, je prvi ogenj, iskra, ki zaneti dogajanje. Če je zima ustvarila nek potencial, ga oven spremni, stvari se začnejo spet dogajati konstruktivno ali destruktivno, oven je sicer pozitivno znamenje, ki mu vlada planet Mars, kar seveda ni jamstvo za uspeh, če že je kaj obsojeno na propad, bo oven to tudi uresničil. In bo ob enem znal potegniti dober material iz ruševin in začel hoditi neko novo pot.

Petek, 15.3.

Luna bo potovala skozi bikovo znamenje, do 8. bo v lepem aspektu z Merkurjem, zgodaj dopoldan lahko še marsikaj uredimo. Kasneje se pojavi opozicija Lune z Saturnom, ki potuje skozi škorpijonovo znamenje, ta aspekt nam lahko vse do 18 , pripelje kakšno oviro na pot. Večer bo spet lep, primeren za romantiko in dobro hrano, ter pogovore za nazaj, kajti Merkur je še v zadnji fazi svojega retrogradnega gibanja.
Sobota, 16.3.
Luna v biku, bo v sekstilu z Venero. Dobra rast, srečni trenutki, stvari bodo težile k harmoniji, vendar moramo upoštevati, da je Merkur še vedno retrograden. Še vedno lahko ozavestimo napake, ki so bile storjene v preteklosti, ter jih skušamo popraviti, kajti jutri se Merkur že počasi navidezno ustavi na nebu in se začne gibati naprej.
Nedelja, 17.3.
Luna v dvojčkih, ter dan Merkurjevega obrata. Možne so spremembe, če te dni vložite energijo v to, da nekaj spremenite, vam bo vesolje stalo ob strani.
Ponedeljek, 18.3.
Luna v dvojčkih bo ponoči v konjunkciji z Jupitrom, kar bo prineslo kanček sreče, na začetku Merkurjevega gibanja v direktno smer in želim si, da nam bo vsem malo pomagala.
Torek, 19.3. Prvi krajec
Luna bo še vedno v dvojčkih, v dveh kvadratnih aspektih, z Venero in Soncem. Prvi Lunin krajec bo, kar nam bo dalo več telesne energije, dan bo dinamičen, poti so odprte.
Sreda, 20.3.
Prvi pomladni dan, Sonce bo vstopilo v znamenje ovna, ob 12. Srečali se bomo z vrsto dinamičnih aspektov, Luna bo v raku, v opoziciji z Plutonom, ki nas bo opozarjal, da nas čaka še veliko dela, da se bomo dvignili iz nekakšnega družbenega dna, v katerem se nahajamo.
Četrtek, 21.3.
Luna se vztrajno debeli, Merkur je direkten, Venera na koncu rib in skorajšnji aspekt Marsa v konjunkciji z Uranom, bo prinesel zanimiv razplet ali nenadno spremembo, nekaj se lahko obrne na boljše.


  • marec 17 2013 @ 09:42 CET
  • Ogledov
    2,143

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si