Zvezdne novice, 14.12. - 21.12.

V času, pred 21.12. poteka veliko bolj pestro dogajanje na subtilnih ravneh, na področju nezavednega, kakor na fizični ravni. Kljub temu, da lahko vsakodnevno spremljamo družbeno prebujanje, klic po spremembi, tako doma, kakor v svetu, je to le vrh ledene gore, saj tiste resnične spremembe potekajo še vedno na ravni nezavednega in se v materialnem svetu manifestirajo le po delčkih. Kljub temu, da planeti govorijo o izrazitih spremembah v človekovi zavesti,  v družbi ter v dojemanju sveta, le teh skoraj ne opazimo in jim že na tak ali drugačen način le stežka sledimo. Ljudje smo pač ukleščeni v navade ali avtomatizme, katere le stežka spreminjamo, zato lahko opazite, da nas razvoj dogodkov večinoma prehiteva, večinoma se nam zdi, da dnevi minevajo prehitro in le s težavo uredimo sproti vse, kar moramo v fizičnem svetu. Nekako smo trenutno zelo neusklajeni med tem, kakor naj bi živeli po slikah iz vesolja in tem, kakor živimo v resnici. Neusklajenost pa ima seveda določene posledice, kot so izgubljanje stika z resničnostjo, slaba medsebojna povezanost, slabša funkcija v poklicu ali v družbenem življenju.

Novembrsko obdobje sem opisovala že v člankih lanskega decembra, to je kaotičen čas uveljavljanja velikih sprememb. Začelo se je z demonstracijami, katerih pomemben vidik je prav povezovanje, v oblikovanju nekega novega načina bivanja in vodenja države. Po Uranovih vplivih se morajo že v kratkem poznati spremembe v družbi, obrnil se je namreč v direktno gibanje in dlje, ko se bo vzdrževalo trenutno stanje, bolj drastičen bo padec na realna tla, ko bo en krat razlika med tem, kaj naj bi bilo in onim, kar je v resnici, tako velika, da prepada ne bo več mogoče premestiti. 
Letošnji 21.12. je po astroloških napovedih različnih sistemov zelo pomemben datum. Zanimivo je, da je pri nas v Sloveniji na ta dan napovedana splošna vstaja. Vendar naj vas potolažim, da lahko živite brez strahu, saj so ti dogodki opisani že zdavnaj preden smo se rodili in opisano je tudi, da prihajajo boljši časi...
 
 

Petek, 14.12.

Že prvi dan Lunine rasti, bomo čutili, da imamo več energije. Luna bo potovala skozi kozorogovo znamenje, zato bo primeren dan za urejanje uradnih in poslovnih zadev. Glede na to, da Luna raste, in je Merkur v direktnem gibanju, se lahko lotimo podpisovanja novih pogodb. Merkur bo danes v trigonu z Uranom, kar pomeni, da nas bo nekaj pozitivno presenetilo ali bo to novica iz širnega sveta ali pa srečen preobrat v poslovnih zadevah. Pustimo se presenetiti.
Sobota, 15.12.
Luna v kozorogu bo v konjunkciji z Marsom in v sekstilu z Venero. Burno dogajanje na družbeni ravni. Na osebni ravni bomo imeli precej več energije, dobro počutje bo spremljalo veselje ob nekem dogodku.
Nedelja, 16.12.
Luna bo vstopila v vodnarja, dinamični aspekti se bodo poznali na vremenu, poleg tega, da boste morda nekoliko preveč razburjeni glede dogodkov, v širši družbi ali v službi. Kazalo bo, da stvari nikakor ne potekajo, kot bi si želeli. Aspekti pomenijo tudi neljuba presenečenja, okvare in podobno, Danes sta Venera in Neptun v kvadratu.
Ponedeljek, 17.12.
Luna bo v vodnarju, Merkur bo v opoziciji z Jupitrom, zdelo se vam bo, kot da nas sreča nenadoma zapusti, vendar je to morda zgolj zato, ker vse preveč živimo v svetu idej in pričakovanj in se znamo premalo prepustiti življenju.
Torek, 18.12.
Luna bo vstopila v znamenje rib, intenzivnost dogodkov se bo stopnjevala, bodimo blagi do soljudi, saj bomo zelo srečni, če bodo tudi drugi prijazni do nas.
Sreda, 19.12.
Venera v strelcu bo v trigonu z Uranom v ovnu. Luna v ribah v sekstilu z Marsom. Dan pred prvim krajcem bo veliko energije v zraku, lahko se nam vsak dan zgodi nekaj dobrega, čeprav tega velikokrat ne opazimo. Toda danes bomo veliko bolj optimistično nastrojeni.
Četrtek, 20.12.
Prvi Lunin krajec, Luna bo vstopila v ovna, srečala se bo z Uranom, dobra energija bo v zraku, poti bodo odprte, zelo pomembno je, da se odpremo življenju, kajti prinese nam lahko natančno tisto, kar iščemo.
Petek, 21.12. Zimski solsticij
Danes je veliki dan, dan ki ga vsi že težko pričakujemo.Verjetno ste že slišali, da letošnjemu zimskemu solsticiju marsikatere tradicije pripisujejo konec sveta, kar se na vaše olajšanje ali žalost ne bo zgodilo. Se pa vseeno dogaja nekaj pomembnega: Namreč, ob zimskem solsticiju, 21.12. 2012, bo Sonce natanko sekalo galaktično orbito. Letošnje leto je precesijsko leto, kar pomeni, da sončni sistem začenja nov 26.000 let trajajoč ciklus. Mlečna cesta bo ob zimskem solsticiju natanko na središču horizonta. To, da Sonce preseka ravnino galaktične orbite, je določeno z izračuni starodavnih astrologij. Pomembni datum označujejo novo „veliko leto“. Davni Maji so v svojem koledarju 21.12. pojmovali, za dan NIČ, po katerem se začne spet nov tako imenovan veliki ciklus, v praksi se to pozna kot obdobje intenzivnih sprememb v naravi, ter tehnologiji, ustvarjanje novih razmer v družbi, sprememb v načinu življenja, skratka vse, kar s seboj prinaša menjava dob iz rib v ero vodnarja. 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice14.12.-21.12.