Zvezdne novice, 14.10. - 20.10.

Teden zadnjega krajca je pred nami, mlaj bo 19.10., na 26. stopinji tehtnice. Sonce, Luna in Venera bodo v tehtnici, ker je Venera tu doma, bo energija tehtnice poudarjena. Zavedali se bomo pomena notranjega miru, ravnovesja, ter težav, ki nastanejo zaradi izgorel-osti, v opoziciji Merkurja in Sonca, se bo namreč znašel Uran. Opozicija s planetom nove dobe z Merkurjem, Soncem in Luno, nam bo nudila samorefleksijo, kar pomeni, da bomo lahko spoznali, da so nekatere stvari, ki nas motijo pri drugih ljudeh pravzaprav nekaj, kar počnemo tudi sami. Uran v opoziciji z Merkurjem je lahko neugoden v komunikaciji, saj se lahko prehitro odločamo in prekinemo komunikacijo z nekom, kar kasneje obžalujemo. Prav tako je ta aspekt neugoden v zdravstvenem smislu, tisti dan ni dobro opravljati zahtevnih operacij, vpliva tudi na elektronske naprave, lahko odpovejo in podobno. Neugoden aspekt je tudi opozicija Sonca in Lune z Uranom, ta bo še naprej krepila trende nestrpnosti v mednarodni politiki, prav tako aspekt govori o tem, da se bo še nadaljevalo tresenje tal v globalnem smislu, prav tako bodo globalno vremenske neprilike.
Dan pred mlajem, 18.10. se bosta srečala Merkur in Jupiter v škorpijonu, ki kaže na odkrivanje skritih ali prikritih zadev, toda še en krat bi rada poudarila, da je obdobje okoli mlaja in prehod v novo Lunino rast, idealno za delo na sebi, ozaveščene in opuščanje svojih negativnih navad.
Jupiter v škorpijonu nas bo navdihnil, ter nam dal voljo in pogum, da se na novo prebudimo in izražamo. Do nove Lunine rasti, odsvetujem pomembnejše investicije, zanje bo pravi čas tretji dan po mlaju, z vstopom Sonca v znamenje škorpijona.
Pri nas bodo v času, ko bo ta aspekt še deloval, potekale predsedniške volitve, to pomeni ostre boje in grobo retoriko. Sonce v opoziciji z Uranom, bo porajalo nepredvidljive dogodke, vendar na koncu se bo vse izteklo po pričakovanjih.

Sobota, 14.10.
Luna v levu bo dosegla sekstil s Soncem. Srečen dan, počutili se bomo kot prerojeni, neke dobre novice se obetajo, prav tako so odprte najrazličnejše poti. Vendar bodite tudi previdni v komunikaciji in vožnji, prihaja namreč nevaren aspekt, Merkur opozicija Uran.

Nedelja, 15.10.
Danes bo Merkur v opoziciji z Uranom, aspekt predstavlja nenadne spremembe, nečemu se boste morali prilagoditi, predstavlja prekinitev v komunikaciji, opozarja na možnost nepotrebnega konflikta, zato nedeljo preživljajte raje v meditaciji.

Ponedeljek, 16.10.
Luna bo v devici, dopoldan v opoziciji z Neptunom, današnji ponedeljek si bomo lahko zapomnili po tem, da bi res najraje ostali v postelji, saj Luna v opoziciji z Neptunom en najmanj prijetnih aspektov pri padajoči Luni. Preobrat bo povzročilo Sonce v sekstilu s Saturnom. Aspekt nam bo vsaj, česa naj se ne lotimo.

Torek, 17.10.
Luna v devici bo zjutraj v kvadratu s Saturnom, zgodaj popoldan pa v konjunkciji z Marsom. Delavni aspekti bodo, dobili bomo tudi nekaj več energije, priporočam vam, da ne hitite preveč,  saj se vse dogaja tako, kot se mora. Luna bo popoldan v praznem teku, zvečer pa bo vstopila v družabno znamenje tehtnice.

Sreda, 18.10.
Luna bo dan pred mlajem v družabni tehtnici. Danes se bosta Merkur in Jupiter srečala v konjunkciji, kar bo prineslo zanimivo izkušnjo ali pomemben pogovor. Prav tako vas bo preko dneva spreletaval srečen občutek, vaše izjave bodo razumljene. Dan pa ni primeren za kakšne večje akcije, saj je Luna tik pred mlajem.

Četrtek, 19.10. Mlaj, ob 21.13. uri
Dan bo težak, Luna v sekstilu s Saturnom vam bo povedala, česa vsega ne smete. Sonce in Luna v opoziciji z Uranom,  vam lahko prinesla smolo, če boste vseeno poskušali narediti, česar ne zmorete ali ne smete.

Petek, 20.10.
Luna bo vstopila v vlažnega škorpijona, kjer se bo srečala v konjunkciji z Jupitrom in Merkurjem. Končno bodo prihajali malo boljši dnevi, današnji dan nam bo pokazal, kako lahko popravimo in uredimo tisto, kar nam v preteklih dneh ni šlo.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice14.10.-20.10.