Zvezdne novice, 13.4.-17.4.

 V temu tednu, se bo Mars obrnil v direktno gibanje, kar prinaša boljše čase kmetijstvu in s tem povezano več vode, marsikje po Sloveniji žejni zemlji. Mars označuje tudi vse vrste aktivnosti, šport, avtomobilizem, z njegovim direktnim gibanjem se bo začela rast na omenjenih področjih, tudi več energije bomo imeli, saj Mars ureja nivo železa v telesu in s tem povezano sposobnost absorpcije kisika. Na družbeni ravni bo teden težak, saj se bodo začeli intenzivni pogovori, razhajanja in težke besede, v zvezi z ukrepi, ki jih pripravlja vlada. Marsovo direktno gibanje bo med drugim prineslo vladi tudi več izvršilne moči, tako, da lahko pričakujemo pestro dogajanje. Eden od pomembnejših aspektov tedna bo v nedeljo, Sonce bo v opoziciji s Saturnom, kar bo prinaslo naposled še zadnjo ohladitev. 19. 4. bo Sonce prestopilo v znamenje bika in začelo najlepši in najbolj težko pričakovan mesec v letu. Sonce v biku daje najmočnejši impulz rasti rastlinam, ter seveda tudi vsem človeškim dejavnostim, je zemeljsko, konkretno znamenje in vsem prinaša veliko energije. V kolikor bi se znali ravnati po naravi, bi se zagnali v pomladansko delo, polni elana in energije, vendar zaradi družbenega dogajanja, v katerega smo vpeti morda ne bomo mogli ohraniti optimizma. Merkur bo vstopil v znamenje ovna, 17.4., kar pomeni da bo druga polovica aprila v znamenju rasti in novih projektov.

Petek, 13.4. zadnji krajec, ob 12.50

Danes bo zadnji krajec, Luna potuje skozi  kozoroga, znašla se bo v kvadratnem aspektu s Soncem. Precej dinamičen dan bo, ter zadnji dan Marsove retrogradnosti, kar pomeni, da bodo vse stvari nekako obstale, lahko pričakujemo nepredvidljive zasuke in ovire na poti. Pozno popoldan se bo energija že začela spreminjati na boljše.
Sobota, 14.4.
Luna v vodnarju bo v sekstilu z Uranom in trigonu z Venero. Sobota bo dan Marsovega obrata in zvrstilo se bo kar nekaj dobrih aspektov, ki jih lahko izkoristimo za komunikacijo, delo, razne vrste dogovorov, vladala bo harmonija in veliko načrtov bomo lahko izpeljali. Proti večeru bomo čutili nekakšen pritisk jutrišnjega aspekta, Sonca v opoziciji s Saturnom.
Nedelja, 15.4.
Luna bo v kvadratu z Jupitrom in Sonce v opoziciji s Saturnom. V zraku bo težka energija, dva težavna aspekta, konfliktni aspekt, ki predstavlja blokado ali nezmožnost razrešitve neke situacije. Priporočam, da dan preživite čim bolj v miru.
Ponedeljek, 16.4.
Luna bo vstopila v ribi, kjer se bo srečala v konjunkciji z Neptunom in v opoziciji z Marsom. Energija bo še težavna, aspekta lahko povzročita, da vaše želje presegajo realne zmožnosti, oziroma da določene naloge ne boste mogli izpeljati. 
Torek, 17.4.
Merkur bo vstopil v ovna, Luna bo v sekstilu z Jupitrom. Naposled bodo težavni aspekti popustili, stvari nam bodo šle dobro od rok. Pomembno je sodelovanje in povezovanje na človeški ravni, pozitivno razmišljanje in solidarnost.
Sreda, 18.4.
Luna bo popoldan vstopila v ovna in se znašla v konjunkciji z Merkurjem, popoldne bo dobro za komunikacijo, v zraku bo več pozitivne energije, delo vam bo šlo dobro od rok, prav tako bodo zahteve na prihajajočih stavkah jasno izražene. Pojavile se bodo težnje po iskanju skupnih rešitev.
Četrtke, 19.4. Sonce bo vstopilo v bika
Sonce bo danes vstopilo v bika, Luna bo v sekstilu z Venero. Vstop v znamenje bika in Marsovo, ter Merkurjevo direktno gibanje bo prineslo uspeh na vseh področjih, sploh če je vaš namen doprinos k boljšemu svetu, pravičnejši družbi in podobno. Tudi vaši osebni projekti imajo možnost, da se dobro razvijejo.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice13.4.-17.4.