Zvezdne novice, 13.1. - 19.1. Mlaj v kozorogu

Luna v Apogeju je v upadanju.  Mlaj bo v sredo, 17.1. in tedaj, z novo Lunino rastjo, bodo vse stvari spet stekle. Pri svojem delu boste kar uspešni, planeti so naklonjeni, prav tako se boste dobro razumeli s kolegi in sodelavci, z ožjo ali širšo ekipo.
Danes in jutri bosta na nebu stresna aspekta, Venera in Sonce v kvadratu z Uranom, silila nas bosta v nemir in delo, za katerega se bo izkazalo, da sploh ni bilo nujno. Prav tako lahko pride do nesoglasij v ljubezni ali partnerskem odnosu. Priporočam, da se posvetite meditaciji in krepite notranji mir. Kvadratni aspekti nas venomer silijo v ustvarjanje navideznih potreb, katere si ponavadi sami zamislimo. Tako bo Venera hotela nakupovati, a izkazalo se bo, da ste zapravljali za nepotrebno. Prav tako vas bo Uran vodil v pogovore, popravila in obiske, za katere se bo izkazalo, da bi bilo boljše ostati doma. Do srede se bo energija umirjala, neke stvari vam bo uspelo dokončati, tudi v odnosih boste preživljali lepe skupne trenutke, vendar prava rast se bo začela šele proti koncu tedna, v četrtek in petek, ko vam bo astrološko vesolje prinašalo veliko priložnosti, na vseh področjih. To so zadnji dnevi kozoroga, ki je bil letos bolj moker, kakor bel, a temu se gre zahvaliti predvsem globalnim spremembam temperature, kakor astrološkim planetom. Šele vodnar bo že v začetku tedna prinesel veter sprememb, ki bo vplival na vreme in priklical zimo ter končno premaknil stvari na družbeni ravni: mlaj bo prinesel spremembe na ravni odnosa Slovenije in Hrvaške, proti zaostrovanju bo namreč  deloval Jupiter, ki prinaša pravni red in ne popušča v dani situaciji.

Sobota, 13.1.
Danes bo Luna v strelcu v kvadratu z Neptunom, Merkur bo dosegel Saturna in Venera bo v kvadratu z Uranom. Veliko dogodkov tega tedna, se bo srečalo na današnji dan, vsi izzivi se bodo hoteli razrešiti hkrati, intenzivna in naporna energija bo, težko boste našli ravnovesje.

Nedelja, 14.1.
Luna bo čez dan v praznem teku, zvečer bo vstopila v kozoroga. Sonce bo v kvadratu z Uranom, dinamične energije bodo v zraku, bodite previdni in zbrani, kajti aspekt povzroča raztresenost. Konflikti na družbeni ravni se bodo na današnji dan stopnjevali. Preživite nedeljo v notranjem miru, zavedajte se, da je smeh najboljša popotnica k zdravju.

Ponedeljek, 15.1.
Luna v kozorogu je v upadanju in nima posebne moči, ker je v Apogeju. Dopoldan bo v konjunkciji z Merkurjem, zvečer v sekstilu z Neptunom. Praviloma bi danes morala biti nedelja, kajti resnično se bomo počutili utrujeno, poleg tega se nam ne bo dalo niti zahajati v družbo. Miren dan bo, večer pa preživite ob gledanju dobrega filma.

Torek, 16.1.
Dan pred mlajem, bo Luna v kozorogu, v konjunkciji s Plutonom, v sekstilu z Jupitrom in Marsom. Zanimivi aspekti bodo na nebu, veliko bo družbenega dogajanja, urejali boste stvari, povezane s kariero ali službo. Zvečer, na noč mlaja, bodo stresne in nevarne energije.

Sreda, 17.1. Mlaj, ob 3.17. uri
Ponoči sta se Sonce in Luna srečala na 26. stopinji kozoroga, začela se je nova Lunina rast. Luna bo danes vstopila v znamenje vodnarja, nova Lunina rast bo že prinašala spremembe, najbolj bomo to občutili pri počutju, saj se bomo zazrli v nov dan, z optimističnimi očmi. Primerni dnevi so tudi, da zaženete nov projekt, se dogovorite na nov način, skratka ta Luna nas že vodi k vodnarjevi energiji.
 
Četrtek, 18.1.
Luna v vodnarju raste, Venera je danes zjutraj tudi vstopila v vodnarja. Na področju ljubezni, boste začutili novo energijo, začutili boste svoj čudovit odnos, kot nekaj izjemnega in nepopisno dragocenega, kar vam daje moč, pogum in podporo, da lahko udejanjate najlepše dele svoje osebnosti. Dan bo čudovit, izkoristite ga za pomembne zadeve.

Petek, 19.1.
Luna v vodnarju bo dopoldan v sekstilu z Uranom, zgodaj popoldan v kvadratu z Marsom. Zvečer bo vstopila v ribi. Dinamične energije dneva se bodo v večernem času lepo preobrazile v izpolnjenost in mir. Zvezde so naklonjene, predvsem vsem pozitivnim dejavnostim.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice13.1.-19.1.