Zvezdne novice, 1.9. - 7.9.

Luna bo dovršila zadnji Lunin krajec, približujemo se mlaju, ki bo 9.9. Pred mlajem bo še nekaj zanimivih aspektov, predvsem lahko pričakujemo, da bomo imeli veliko več dela in urejanja, kajti čez poletje, v obdobju med mrki s slabimi aspekti, nismo mogli ničesar bistvenega storiti, zato nas bo sedaj čas realizacije nekoliko priganjal. Moramo vedeti, da je Mars začel direktno gibanje, kar bo dodatno pospešilo uresničevanje vaših vizij in načrtov. V vsakem primeru je zadnji teden meseca avgusta že v boljših nebesnih položajih, stvari se bodo odpirale, dobili boste nove ideje in priložnosti, da se boste lahko veselili prihajajočega septembra, saj se bodo vaše ideje od mlaja naprej začel pospešeno udejanjati. V tem tednu se bodo začeli uresničevati dogovori in projekti, katere ste snovali že v preteklem obdobju, medtem ko bo po mlaju izjemno dobro obdobje za nove začetke, saj za te padajoča Luna ni preveč primerna. Temperature se bodo po znatni ohladitvi nekoliko popravile in začelo se bo obdobje indijanskega poletja, ki ga imamo vsi najraje. Priporočam vam, da napnete svoje delavne in ustvarjalne potenciale v tem, ter v naslednjem tednu, tako boste najboljše izkoristili primerne astrološke pozicije. Prvi šolski dan bo zaznamoval aspekt Merkurja v sekstilu z Venero, kar je dober začetek in popotnica za vse leto. Drugače pa poskrbite za dovolj gibanja na svežem zraku, saj bo Neptun slabo vplival na imunski sistem, Sonce namreč prihaja v opozicijo z Neptunom, eksakten aspekt bo v petek. Dan prej, v četrtek bo Merkur vstopil v svoj dom, v devico in začelo se bo obdobje živahne komunikacije, trgovanja, prehrane. Naj vam povem, da je devica zelo pomemben mesec, ker prinaša zavedanje o našem odnosu do okolja. Odnos do okolja pa je prav tako odnos do našega telesa in ustvarjanje pozitivne energije.
Devica je zemeljsko znamenje in je energija, ki obvlada organizacijo in najde prave načine, kako stvari iz sveta idej spraviti na zemljo. Prav tako je devica natančna in se zna poglobiti v detajle, ljudje rojeni v tem znamenju so potrpežljivi in izjemno marljivi, česar se lotijo, bodo izpeljali do konca, v najkrajšem možnem času.  Devica označuje 6. hišo, ki označuje zdravje, zdravljenje in vsakodnevno delo.
Mlaj, 9.9. se bo dogodil prav v šesti hiši, hiši device, v naših krajih, kar je odlična priložnost, da vgradimo pozitivne energije, med naše odnose in vsakodnevno delo. Devica tradicionalno vlada zdravilnim zeliščem in znanjem, ki je povezano s tem. V času device, je koristno, da za tri dni namočite rman v liter vode, potem ta pripravek po potrebi razredčite in pokropite po zemlji in vrtu, ki ga pripravljate na zimsko spanje ali sadite vanj zimsko zelenjavo. Rmanov pripravek pomaga pri kompostiranju in je povezan z Luno. Če to storite, ob prihajajočem mlaju, se bo zemlja bogatila vse do Ščipa. Prav tako je čas padajoče Lune odličen za razstrupljanje telesa, z zeliščnimi čaji in kopelmi. Ob mlaju bodo v 6. hiši bodo Luna, Sonce in Merkur, ravno pravi čas, da naredite nekaj za zdravje okolice in s tem tudi posredno vplivate na kakovost svojega življenja, ter življenja vaših otrok.<a name="video"></a>
<p> </p>

<p> </p>

<p align="center"><iframe allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0M0cXkctjvk?autoplay=0" width="560"></iframe></p>

Sobota, 1.9.
Luna v biku bo v opoziciji z Jupitrom, v trigonu s Plutonom in v kvadratu z Merkurjem. Dan ni primeren za kakršne koli dejavnosti, zadnji vikend šolskih počitnic počivajte, zbirajte energijo in dan preživite čim bolj ležerno. Glede na aspekte, dan tudi ni primeren za nič drugega, kot le za počitek.
Večerni kvadrat z Merkurjem, nam ne bo dopuščal notranjega miru, prav tako bo v komunikacijo vnesel ostrino, zato bodite preudarni in ne poskušajte vztrajati pri svojih zahtevah. Dan ni primeren za dogovore.

Nedelja, 2.9.
Luna bo vstopila v komunikativne dvojčke, vsi ki imate šolo obvezne otroke, boste ta dan usmerjali prav v to, ostalim pa bo nedelja hitro minevala, primeren dan je za branje, študij in pripravo na urejanje kakšnih administrativnih zadev, ki vas čakajo v prihodnjem tednu. Danes bo nekoliko bolj sproščena energija za komunikacijo, dan pred zadnjim Luninim krajcem smo, zato bo v zraku delavna energija. Preživite lep nedeljski dan.

Ponedeljek, 3.9. Zadnji Lunin krajec
Luna v dvojčkih bo dovršila zadnji Lunin krajec, to je obdobje manifestacije, za prvi šolski dan bo odličen aspekt Merkurja v sekstilu z Venero. Luna bo v kvadratu z Neptunom, primerno oblačite šolarje, kajti vremenske razmere se bodo spreminjale, hladno jutro in vroče popoldne. Neptun v stresnih aspektih z Luno, lahko prinese prehlad. Drugače bo dan zelo komunikativen, v zraku bodo pozitivne energije.

Torek, 4.9.
Luna bo do 14. ure še v komunikativnih dvojčkih, zjutraj v lepih aspektih z Venero in Merkurjem, kasneje v praznem teku, do 14. ure, ko bo vstopila v raka. Vse pomembne zadeve opravite čim bolj zgodaj zjutraj, saj bo kasneje energija nekoliko zvodenela. Po 14. uri bo Luna v sekstilu z Uranom ustvarjal pogoje za neke napredne ideje ali dobro izpeljane projekte. Čeprav Luna ne bo imela več toliko energije, je vseeno primeren čas za uresničevanje vaših načrtov, vse do 17. ure. Kasneje nastopijo blokade, Luna bo v opoziciji s Saturnom.

Sreda, 5.9.
Luna v raku bo v sekstilu s Soncem, v trigonu z Neptunom in Jupitrom. Dan bo zelo lep, dobri, ustvarjalni, ter pozitivni aspekti se bodo kar vrstili, prinesli bodo dobre priložnosti, ki jih nikakor ne gre zamuditi, kjub padajoči Luni, ki vas bo nekoliko osamila, bo zaradi Merkurja še vedno prevladovala komunikacija. Danes je Merkur na zadnji stopinji leva, kjer je fiksna zvezda, ki prinaša srečo. Torej sreča vam bo danes res naklonjena.

Četrtek, 6.9.
Luna v raku bo v kvadratu z Venero in v opoziciji z Marsom. Danes bomo zelo občutljivi, predvsem čustveno nestabilni, vsaka stvar nas bo spravila iz tira. Priporočam, da prakticirajte meditacijo ali jogo, v službi pa bodite prijazni in tolerantni. Popoldan bo Luna vstopila v leva in se srečala v kvadratu z Uranom, kar je stresen aspekt in prinaša nepredvidljive zaplete. Naj vam dan mine čim bolj mirno, kajti zvečer bodo lepše energije in bo vse spet v najlepšem redu.

Petek, 7.9.
Luna v levu in trije močni aspekti, Merkur v trigonu z Uranom in s Saturnom, ter Sonce v opoziciji z Neptunom. Sonce v opoziciji z Neptunom bo ustvarjalo neugodne vremenske razmere, trigon z Uranom prinaša dobre ideje in sodelovanje, trigon s Saturnom pa nam pove, da moramo dosledno upoštevati navodila in predpise. Danes se lahko zaradi opozicije bolj slabo počutimo, ker Neptun slabi vitalno energijo, privoščite si vitaminski napitek, ter popijte veliko tekočine.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/zvezdnenovice1.9.-7.9.