l

Vesak 2017

VESAK

Teden pred nami je v znamenju rastoče Lune, energija se bo zbirala, dvigovala, niti medsebojne komunikacije nas bodo povezovale, zato je celotno obdobje primerno za druženje, meditacijo, izlete in predvsem odkrivanje povsem novih informacij, iz vse obsegajoče zavesti. Svoj čas in življenje posvečajmo temu, kako izboljšati kvaliteto odnosov sodelovanja, za doseganje trajnega miru, na lokalni in širši ravni. Proti koncu tedna se Merkur obrne v direktno gibanje, kar bo povsem spremenilo energijo in jo vse do Ščipa povzdigovalo v visoke duhovne sfere in pomembne vidike novih načinov bivanja. Družba in naš način življenja se mora spremeniti, da bomo lahko še naprej živeli v miru in harmoniji. Pomembna Luna rast je rast Veskove Lune, ta je najpomembnejša Luna v letu, budisti jo praznujejo kot Luno, ob kateri je Siddhartha dosegel trajno razsvetljenje in postal prebujeni. V astrologiji nam ta Luna pokaže glavne smernice in usmeritve v tem letu. Od Veska, do Veska štejemo ciklus rasti in zorenja. Prav zato je pomembno, da smo v času rasti prav te Lune v meditaciji, povezani z duhovnimi bitji, da prepoznamo bistvene razvojne smernice za letošnje leto.

Vesakovo navodilo

Bikov Ščip bo na nebu zasvetil kot biser, 10.5. se bosta srečala Sonce v biku in Luna v škorpijonu, v opoziciji, Merkur bo dosegel konjunkcijo z Uranom. To polno Luno imenujemo Vesak, ki je največji budistični praznik in astrološko najbolj pomemben Ščip leta. S svojimi aspekti nam pove, kako se bodo gibale energije, skozi celo leto, čemu naj dajemo poudarek in kaj bo razvojno naj pomembnejše. Ta Ščip je tako zelo pomemben, da bi leto pravzaprav lahko merili, od Veska, do Veska.
Kakor koli vam pišem o pomembnosti te Lune, ne smemo mimo severnega, ter južnega Luninega sečišča, ki označujeta vsakomur lastno duhovno pot in karmo, ki jo prinaša s seboj. Letos je Vesak družbeno izjemno pomemben Ščip, kajti prinaša povsem nove, tisočletne energije. Namreč označuje, da je v novi dobi pomembno ravno tisto, čemur dajemo najmanj poudarka, to sta solidarnost in pomoč. Ko gradimo osebno srečo in živimo svoje dragoceno življenje, naj bi te dragocene trenutke delili tudi z drugimi, kajti resnična sreča zaživi najbolj tedaj, ko osrečimo druge. Človeška bitja smo socialna bitja in prav zato se pred nami odpira obdobje, ki bo znamenito po sodelovanju in vzajemni rasti, to je obdobje nove vrste ljubezni, ki se poraja onkraj omejitev. Ljudje smo zreli, da odrastemo in postajamo čedalje bolj odgovorni do sebe in drugih živih bitij in predvsem do planeta, na katerem živimo. Prav energija tega Veska, nas bo vodila v odkrivanje novih oblik bivanja, v sožitju z drugimi človeškimi in drugimi živimi bitji. Prav tako je to temelj za ustvarjanje trajnostnega miru. Dovolite si živeti svoje srce, dovolite si biti tisto, kar ste. Čas za oklevanje in sprenevedanje je že zdavnaj minil. Prav vaši občutki, v tem trenutku in odnos do najbližjih ustvarjajo prihodnost, v kateri bomo vsi živeli. To je poslanica Veska, tisto o čemur sporočajo aspekti. Ob času Ščipa bo Merkur v konjunkciji z Uranom, Mars bo v kvadratu z Neptunom in Merkur v trigonu s Saturnom.

Ponedeljek, 1.5.
Luna v raku bo v opoziciji z Plutonom, ter v kvadratu z Merkurjem in Uranom. Danes bodo prevladovali težavni, dinamični in nevarni aspekti, zavedajte se, da varnost ni sama po sebi umevna, da moramo biti pazljivi sploh kadar se soočamo z precej nevsakdanjimi situacijami.
Torek, 2.5.
Luna v levu bo v trigonu z Venero in sekstilu z Marsom. Danes se bo začela popolnoma nova energija, optimizem in radost vas bo prevevala. Korak v novo življenje boste storili prav danes, dan prinaša nove energije, nekaj pomembnega boste storili, spoznali ali se odločili. Čudovit dan, v znamenju povezovalnih energij.
Sreda, 3.5. Prvi Lunin krajec, ob 4.47. uri
Dan bo dober in zanimiv, Luna bo potovala skozi leva in prinašala polno novih informacij in spoznanj, samozavestni boste, bodite ponosni na svojo pot. Danes se na nebu Merkur obrne v direktno gibanje in začenja novo ustvarjalno obdobje, vendar dan bo kaotičen, bodite mirni in pazljivi. Ne nalagajte si preveč stvari, saj jih ne boste mogli izpeljati.
Četrtek, 4.5.
Luna je dopoldan v praznem teku, ob 11.47. uri vstopi v devico. Zaradi Merkurja so se določeni pogoji spremenili, prilagoditi boste morali načrte in se na nov način posvetiti delu. Sveža energija direktnega Merkurja in rastoče Lune nam bo vsem zelo koristila.
Petek, 5.5.
Luna v devici bo v opoziciji z Neptunom, pomembno je, da ste v harmoniji s samim sabo in s svojim telesom in se zdravo in uravnoteženo prehranjujete, saj zna Neptun v opoziciji izčrpati precej vitaminov iz vašega telesa. Aspekt povzroča stres, vendar popoldan se energija izboljša in pred nami je čudovit vikend, poln optimizma.
Sobota, 6.5.
Luna je v devici, v kvadratu s Saturnom, kar je izjemno delavni aspekt, uspešen in odličen za vaš trud in uresničevanje nekega novega projekta. Veliko bo energije v zraku in optimizma, tudi sami se potrudite in vsakomur podarite nasmeh iz srca. Zvečer bo Luna vstopila v znamenje tehtnice in pretehtala energijo v partnerski odnos.
Nedelja, 7.5.
Luna v tehtnici bo v trigonu z Marsom, še vedno bodo uspešne energije v zraku, s svojimi akcijami lahko nekoga razveselite, posvetite se svojim bližnjim, lahko se izkažete kot pravi kavalirji, skrbni očetje in možje. Dober dan je tudi za ljubezen, partnersko povezovanje in romantiko. Odlične ideje vam lahko popestrijo dan.
Ponedeljek, 8.5.
Luna v tehtnici bo v kvadratu z Plutonom in v opoziciji z Merkurjem in Uranom. Današnji dan bo imel težje in bolj stresne energije, predvsem skrbite za notranji mir, bodite natančni in ne zahtevajte preveč od drugih, temveč se raje sami potrudite, da rešite izzive, ki vam jih prinaša dan. Bodite previdni v prometu, priporočam, da ste skromni in opravljate čim manj poti! Dan ni primeren za nakupovanja.
Torek, 9.5.
Dan pred Veskom, Ščipom v biku, Luna vstopi v škorpijona, Sonce je v trigonu s Plutonom. Zadnji čas je, da začnete v življenje vnašati nekatere temeljne odločitve, da živite svojo pot srca, ne glede na to, kaj vam drugi rečejo, saj se svet preveša v dobo v kateri stari vzorci bivanja ne bodo več zmogli obstajati.


  • maj 01 2017 @ 12:31 CEST
  • Ogledov
    5,234

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si