l

Zvezdne novice, retrogradni Merkur v decembru

Še vedno čutimo vpliv močne Lune, v času strelca. Ščip je namreč aktiviral velike količine potlačenih čustev, kajti sočasno je bil tudi Mars v opoziciji z Uranom, ki smo ga čutili že malo pred Ščipom, ter Merkurjev obrat v retrogradno gibanje,ki je še dodatno spremenil celotno razumevanje vsega.To vse dobra podlaga za konfliktno energijo ali nespametne odločitve, katere sprejmemo zaradi prisile ali pa zato, ker domnevamo, da bomo z izbiro bližnjic prihranili čas in denar. Kot ponavadi se takšne špekulacije ne obnesejo prav dobro, še posebno ne takrat, ko je Merkur v retrogradni fazi. Običajno imamo prav v tem obdobju veliko načrtov, optimistični strelec jih še podpihuje, toda v obdobju retrogradnega Merkurja je vsakršno odpiranje novih projektov precej jalovo početje, kajti ko se bo Merkur obrnil nazaj, v direktno gibanje, po 23.12., se bodo razmere spremenile in mnogo stvari nam enostavno lahko pade v vodo. Zato je to obdobje, ki ga označuje močna prisotnost Lune in retrogradnega Merkurja naravnost idealno, da začnemo popravljati, obnavljati in urejati stvari iz preteklosti, torej stvari za katere doslej nismo imeli prave volje, da bi se jih lotili. Ker spremlja prvi teden retrogradnega Merkurja tudi padajoča Luna, bodo dnevi pred nami zelo primerni za pospravljanje doma, čiščenje in urejanje vsega, kar nam je okoli doma doslej zmanjkovalo časa in smo prelagali na neko prihodnost. Aspekti tega tedna ne bodo prav vesele narave, ampak nam bodo pomagali ozavestiti vse neizrečeno, kar zna prinesti težave v medsebojnih odnosih. O tem sem pisala že nekaj tednov prej in vas vzpodbujala, da se povezujete s pozitivnimi energijami in v kolikor ste vnesli lepoto, ljubezen in nenasilno komunikacijo v vaše odnose, boste navzlic slabim aspektom, v tem tednu veselo jadrali skupaj in se našli pri skupnem delu urejanju in pospravljanju doma. Morebitne konflikte pa bo zamenjal smeh, ob spominjanju spominjali svojih preteklih izkušenj. Ves teden bodo vladale neugodne razmere na cestah, zato bodite previdni, vreme bo neugodno, temperature nizke, kakor se spodobi, za začetek nemirne zime. Merkur bo ob Ščipu, 3.12., v seperativni konjunkciji s Saturnom, ko se bo obračal v retrogradno gibanje, se bo na njegovi retrogradni poti, srečal v konjunkciji z mrzlim planetom Saturnom še en krat, kar bo prineslo izjemno nizke temperature.
Na družbeni ravni v teh dneh ne bo bistvenih dogodkov, razen da se bodo napetosti stopnjevale in vsi se bodo v glavnem ukvarjali s preteklostjo.
December, mesec strelca je čas v katerem je nadvse pomembno, da se poglobimo v odnose, tiste najbolj pomembne, med partnerske odnose, kajti le ti so esenca ali srž vsega našega življenja. V tem poglabljanju je zelo lepo in dragoceno, če nam uspe uvideti, kako brez mejno dragoceni smo en drugemu. Pri tem nam bosta stala v oporo Jupiter in Neptun, ki sta bila v trigonu v času Ščipa.

Torek, 5.12.
Luna v raku bo v dveh lepih trigonih, z Neptunom in Jupitrom in bo še naprej vzpodbujala urejanje doma in vseh prijetnih opravil. Kaotične bodo le komunikacije, kar je značilno za prve dni Merkurjevega obrata, ker še nismo navajeni drugačnih energij na področju komunikacije. Dnevi niso primerni za kupovanje na splošno odsvetujem nakupe, na področju elektronike.

Sreda, 6.12.
Luna bo v raku, v kvadratu z Uranom in Marsom. Merkur bo v konjunkciji s Saturnom in v sekstilu z Marsom. Pester dan bo, z veliko energijami, od katere bo vsaka hotela v svojo smer. Med sabo se boste težko usklajevali, bodisi na delavnem mestu ali v družini, dan bo hladen.

Četrtek, 7.12.
Luna v levu, v trigonu z Venero bo v dopoldanskem času prinesla pozitivne energije, več optimizma bo v zraku, držite se svojih zastavljenih ciljev in skrbite za dovolj gibanja, ki ga bo telo v teh dneh potrebovalo. Čas je primeren za pozitivne komunikacije, ne pričakujte preveč od drugih.

Petek, 8.12.
Levja Luna nam bo pričarala najbolj zanimiv dan tega tedna, s harmoničnimi aspekti, ki prinašajo dobre novice. Vse stvari se bodo dobro združile med seboj, nekdo, ki vam je zelo pozitivno naklonjen. Danes se lahko tudi manifestirajo stvari, v katere ste vlagali energijo, v preteklih tednih.


  • december 05 2017 @ 09:43 CET
  • Ogledov
    2,064

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si