Zvezdne novice, od 7.4.- 13.4.


Še en teden retrogradnega Merkurja in padajoče Lune. V tem času naj se čistijo, zaključujejo, in urejajo stvari. Uredite finance, zdaj je primeren čas, da se vse stvari dajo na svoje mesto, da so duhovi pomirjeni in je vsak dan prežet z očiščevanjem, pospravljanjem in mirom. Ne zadajte si preveč stvari naenkrat, saj bodo dnevi energijsko naporni, prav v tem tednu je še primeren čas za detoksikacijo telesa, s pitjem čajev, tekočine in C vitamina, vse do mlaja. Pomladni impulz bo močan, vlekel bo energijo navzdol, zato bo v bio dinamičnem kmetovanju močan impulz korenine. Z Lunino rastjo bo naša dežela končno ozelenela. Na družbenem področju bodo še ves teden trajali težavni aspekti, ki bodo ustvarjali spletke, manipulirali z javnostjo in napetosti se bodo stopnjevale, praktično vse do Merkurjevega obrata, v direktno gibanje. Predvsem se bo to poznalo v globalnih vplivih, v visoki politiki velikih in močnih držav. Slovenija žal nima dovolj izobraženih kadrov, da bi lahko vodili politiko v mednarodnem prostoru, zato se v obdobju retrogradnega Merkurja izgublja veliko priložnosti na vseh področjih in zato se tudi z novo Lunino rastjo in Merkurjevim obratom v direktno gibanje ne obeta nič dobrega, Plutonov vpliv bo postavljal blokade, Saturn bo Marsu pobral vso moč, Venera bi lahko vzpodbudila nekaj prave ženstvenosti, ampak se skozi prihodnje mesece prav tako ne more razviti. Tako se bo naša kmetija ukvarjala, zgolj s svojim zelnikom, obrala bo določene zeljne glave in jih nadomestila s cvetačo, ter nas vse bolj potiskala v pasivni položaj. Aspekti, ki se bodo dovršili v tem tednu, ne bodo zgolj trenutni, ampak bo njihov učinek močno posredoval v razvoj nadaljnjih dogodkov. Če povem drugače, se bo po aspektih v tem tednu lahko prepoznalo, v katero smer se bodo družbeni dogodki razvijali, ter v katerih smereh ne bomo dočakali izboljšanja.
Danes bo Venera v trigonu s Saturnom, bodite pozorni in pazljivo prisluhnite. Slišali boste pomembne informacije in dan tudi lahko prinese pomembno srečanje. Jutri bo zadnji Lunin krajec in komaj čakamo, da se prizemlji-jo vse stvari, ki smo jih ustvarjali v zimskem obdobju, saj bo po mlaju in Merkurjevem obratu astrološko vesolje prineslo nove energije v vaše življenje. Sredi tedna bo Sonce v kvadratu s Plutonom, kar ob tej retrogradni Merkurjevi fazi ponazarja neugodne razplete in spletke, ki se dogajajo na najvišjih ravneh, seveda teh informacijah ljudje nimamo, marsikaj pa se bo pokazalo 18.4., ko bo Sonce doseglo Urana. Konec tedna bo še Venero, v sekstilu z Neptunom, kar poudarja ženstveno,  intuitivno stran ženske, ter na družbeni ravni širi nove informacije, ki jim ni za verjeti.

Foto,Val Asta

Sobota, 7.4.
Luna v kozorogu bo v kvadratu z retrogradnim Merkurjem, v trigonu z Venero, v konjunkciji s Saturnom in Marsom. Venera bo dosegla trigon s Saturnom. Resen in delaven dan bo, na tak ali drugačen način boste vpleteni v službene ali domače dejavnosti.

Nedelja, 8.4. Zadnji Lunin krajec, ob 9.17.uri
Luna v kozorogu, se bo srečala v kvadratnem aspektu, s Soncem, danes je dinamičen dan zadnjega Luninega krajca. Sicer bo Luna v Apogeju, kar pomeni, da nima močnega vpliva, tako bo danes kljub Zadnjemu krajcu prijetna energija, ki bo ustvarjala dobro počutje.

Ponedeljek, 9.4.
Luna bo potovala skozi vodnarja, ves dan bo v sekstilu z retrogradnim Merkurjem. Dan bo prinašal nove in sveže ideje, spoznanja, ter rešitve. Lahko se lotite nečesa, kar je ostalo nedokončanega. Pravi dan je zato, da se spet požene energija v tej smeri. Nikakor pa še ne začenjajte z novimi projekti, ker je Merkur še retrograden, počakajte do 15.4.

Torek, 10.4.
Luna v vodnarju bo dopoldan v kvadratu z Venero, nato se pomakne proti sekstilu s Soncem. Še vedno bo vladalo dobro razpoloženje, planeti vam bodo dajali veliko podpore za ustvarjanje in vam pomagali, da se pogovorite v zvezi s preteklimi dogodki. Na družbeni ravni ne bo sprememb.

Sreda, 11.4.
Luna v vodnarju bo v sekstilu z Uranom, Sonce bo doseglo kvadrat s Plutonom in Venera bo v trigonu z Marsom. Na družbeni ravni bodo zaostrene razmere, veliko se bo ustvarjalo vtisa o pomembnih stvareh, vendar zgolj zato, da se bo odvračalo pozornost, od resnično pomembnih.

Četrtek, 12.4.
Luna bo vstopila v ribi, Venera bo v sekstilu z Neptunom, ljubezen bo v zraku. Vreme bo aprilsko, spremembe se bodo zgodile v temperaturi, saj bo topleje in nekoliko bolj bo deževno. Približujemo se mlaju in k sreči se zaključuje obdobje retrogradnega Merkurja. Mlaj in Merkurjev obrat, bosta tako rekoč hkrati, Merkur se bo obrnil v direktno gibanje 15.4., mlaj pa bo 16.4. Tako, da bodite potrpežljivi, čeprav se boste navduševali nad novimi idejami urejanja svojega doma, počakajte do 16.4.

Petek, 13.4.
Luna v ribah bo v sekstilu s Plutonom in v trigonu z Jupitrom. Pomembne ideje vam bodo rojile po glavi, vendar je boljše, da se pri dogovorih nekoliko držite nazaj, kajti vaše odločitve se lahko pokažejo, kot pre-uranjene, saj bo Merkurjev obrat spremni marsikatera pogled in vaše stališče bo drugačno.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/Zvezdnenoviceod7.4.-13.4.