Zvezdne novice, od 10.10.-16.10. Ščip

V dnevih pred nami, se vztrajno približujemo strupenemu Ščipu, kajti Luna v ovnu bo v konjunkciji z Uranom, ter v opoziciji s Soncem v tehtnici, kar pomeni, da sta inventivnost in napredek onemogočena, s strani vlade in zakonov. To je zahtevna družbena pozicija, pomeni, da energija podpira razvoj, vendar le ta, zaradi birokratskih ali zakonskih ovir preprosto ni mogoč. Aspekti okoli Ščipa lahko prinašajo precej nevarnosti, tudi vremenskih nevšečnosti, prav tako je energija zelo neugodna, za področja, kjer divja vojna.
K sreči so dnevi pred Ščipom izjemno prebojni, zlasti ponedeljek in torek. Ščip bo namreč šele v naslednjem vikendu, do tedaj pa imamo kar nekaj dobrih aspektov, pomembnih za pravilen razvoj, ta se dogaja tudi v Sloveniji, ki se zadnje čase na področju usmerjenosti k zdravemu življenju nekoliko popravlja. Na žalost pa po drugi strani zaostaja na področju državljanskih in človekovih pravic in pozablja na osnovne vrednote zrele demokracije. Zakoni so preveč omejevalni, toliko da že močno posegajo v etične in moralne vrednote, ter človekove pravice, oziroma osebno svobodo. Z drugimi besedami, izvirnost in drugačnost, se že skoraj kaznuje, ne loči se izvirnega načina življenja, kot človekove pravice, kar je velik problem, saj preveč posega v zasebno sfero in lahko vodi v nehoten totalitarizem. Pravilno je dosledno upoštevanje zakonov, ki so za vse enaki, toda, če so te zakoni preveč omejevalni, preveč togi, se izjemnost preprosto ne more več razvijati. Na tak način omejevanja, zakoni že posegajo v področje osebne svobode in je duhovni razvoj že po malem onemogočen. Zato bi morali resno razmisliti ali želimo živeti v človeku, oziroma državljanu prijazni državi, ki bo podpirala inventivnost in drugačnost ali bomo pristali na ravni uniformiranosti in totalne kontrole v imenu javnega zdravja in varnosti. Na vse to kažejo aspekti, ki se bodo zgodili v tem tednu in upam, da podobni pomisleki ne bodo ostali zgolj na ravni debate, ampak bodo v resen razmislek tudi državotvornim osebam. Želim si in verjamem, da bo tako. Razvoj, ki ga podpira Jupiter je možnost, da se Slovenija odpira v svet, skozi ponudbe zelenega in zdravil-niškega turizma, ter postane naravi in ljudem prijazna država.
Skratka že dnevi pred Ščipom, bodo stopnjevali slabe energije, konfliktno razpoloženje in represijo povsod tam, kjer se le ta lahko izraža. S tem mislim predvsem na Sirijo in ostala krizna žarišča, kjer divjajo vojni spopadi. Ob enem se bo, kot protiutež aspektom, ki hočejo omejevat človekovo svobodo in človekove pravice, vse bolj prebujala civilna družba, ljudje  bodo glasno izražali pravice po osebni svobodi...Te vplive bomo čutili tudi pri nas, po Ščipu prihajajo deževja lahko nastanejo plazovi, drugače pa se bodo stopnjevali pritiski beguncev in zapirale se bodo meje.
Jesen vse bolj vstopa v naše kraje, po tem Ščipu lahko pričakujemo tudi močnejša deževja, ki jih bo odpiral nepredvidljiv Uran.

Sicer pa vzpodbujajte vse pozitivno, pomagajte en drugemu, vlagajte energijo v vse, kar je okolju prijazno in podpira trajnostni razvoj. Bodite previdni v prometu, okoli Ščipa ne potujte, če to ni nujno potrebno, bodite v notranjem miru.

Z vami sem z astrološkimi nasveti, če rabite osebno svetovanje, si pišemo na info@astrogaia.net


 

Ponedeljek, 10.10.

Luna ob 8.33 vstopi v vodnarja, ki z odličnimi aspekti poveže Merkurja in Jupitra. Odličen dan, da uspešno rešite še tako težke izzive ali nepremostljive ovire. Odličen čas je za dogovarjanje, načrtovanje, za vse vrste sestankov, ki skoraj zagotovo pripeljejo do uspešnega dogovora. Dober dan je tudi za študij in izpite, ter urejanje vseh vrst pravnih zadev.

Torek, 11.10.

Luna v vodnarju in Merkur v konjunkciji z Jupitrom. Odličen dan, mnoge stvari se utegnejo razrešiti boljše, kakor bi si sploh lahko predstavljali, danes bo prisotna energija nove dobe, ki bo presekala stare vzorce in navade. Mars sekstil Neptun, prevladovalo bo medsebojno sočutje in razumevanje, odlična energija za sodelovanje.

Sreda, 12.10.

Luna je v praznem teku, vse do 15. ure, ko vstopi v kaotične in neskončne ribe. Sicer ne naredi nobenega aspekta, zato tudi ne pričakujte, da bi lahko ta dan, kaj bistvenega postorili. Dan zna biti moker, bolj bomo čustveno občutljivi, zato krepite notranji mir. Družite se z ljudmi, katerih družba vam najbolj odgovarja.

Četrtek, 13.10.

Luna v občutljivih ribah, dela vrsto aspektov, Merkur se sreča v kvadratu z Marsom. V zraku bo konfliktna energija, občutljivi bomo in če se prepustimo planetom, smo lahko hitro užaljeni ali prizadenemo koga drugega. Bodite predvsem strpni in se izogibajte konfliktu.

Petek, 14.10.

Zjutraj, do 9. ure ima Luna še lep aspekt z Venero, potem je v praznem teku, do 17. ure. Pomembnejše stvari opravite zgodaj zjutraj, saj kasneje stvari ne bodo potekale ravno po načrtu, zapomnite si, da je inteligenca predvsem sposobnost prilagajanja, zato se prilagodite dani situaciji in ne zahtevajte preveč od drugih, Merkur je v sekstilu s Saturnom.

Sobota, 15.10.

Danes je Luna v energičnem ovnu in nevaren aspekt Sonce v opoziciji z Uranom, na ta dan velja previdnost, ob enem lahko najdete dobre rešitve za premagovanje ovir, ki se pojavijo pri vašem delu ali projektu. Lahko se pojavijo težave v komunikaciji, električni mrki in podobne nepredvidljive zadeve, ki jih povzroča Uran. Možni so večji nalivi in plazovi. Nevaren dan in težka noč.

Nedelja, 16.10. Ščip, ob 6.24

Danes je nevaren Ščip, Merkur je v kvadratu s Plutonom, Luna v konjunkciji z Uranom. Zlasti dopoldan bodite raje doma, saj so res nevarni aspekti. Ščip bo močan, posvetite se meditaciji, večer preživljajte čim bolj lahkotno.

 

 

 

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/Zvezdnenoviceod10.10.-16.10.ip