Zvezdne novice, 31.7.- 4.8.

Teden po mrku, bo zaznamoval retrogradni Merkur, saj vam bo pomagal, da boste nedokončane stvari iz preteklosti, bodisi v obliki nezaključenih projektov, po kosih sestavljali v nek nov pomen in s tem nekaj lepega ustvarili, ter si pridobili zaupanje prijateljev ali vaših najtesnejših sodelavcev. Zanimivo obdobje bo, kajti energija vam bo  pokazala in omogočila, da boste na nov način izpeljali stvari iz preteklosti in jim s tem dali zanimiv pomen in jih zapeljali v drugačne smeri. Karkoli že to pomeni, je energijo vendarle dobro izkoristiti, mnogi boste v to prisiljeni, kajti urejali boste birokratske zadeve za nazaj in zbrati boste morali neke dokumentacije iz prejšnjega obdobja. Za vse, ki boste ta čas na dopustu, pa velja, da so prav prihajajoči dnevi odlični v pogledu sestavljanja svoje življenjske zgodbe in opuščenih odločitev. Zato vam priporočam, da se zdravo prehranjujete in svojemu telesu nudite dovolj gibanja, kar vas bo razveselilo in dvignilo duha. Dnevi bodo sicer dinamični, kar pomeni, da se bo dogajalo zelo veliko, v notranjem ali zunanjem svetu. Padajoča Luna bo v fazi manifestacije, retrogradni Mars in Uran se bosta srečala v kvadratnem aspektu, ta aspekt velja za zelo nevarnega, najbolj ga bomo občutili 1.in 2. avgusta. V teh dneh se izogibajte nevarnih situacij, bodite zelo pazljivi v prometu, kajti ceste bodo res obremenjene. Aspekt povzroča še vedno nemirno in konfliktno energijo, ker je Mars še vedno retrograden, vas lahko določene izjave hitro užalijo ali pa vaše izjave užalijo koga drugega, zato bodite v komunikaciji korektni in ne za padajte v nepotrebne konflikte, saj s pozitivno energijo vselej lahko najdete primerne rešitve, za vsak problem. Aspekti nas bodo vse skupaj učili, da moramo biti do narave spoštljivi, zanjo skrbeti in jo ohranjati.
Sonce potuje po znamenju leva, ljudje rojeni v tem znamenju ste kraljevi, vse vam je dano in počutite se, kot da se vse vrti okoli vas. Če ostala znamenja želijo začutiti ali biti deležni del vaše plemenite narave, se morajo do vas obnašati spoštljivo in vas pohvaliti na vsakem koraku. Tedaj boste sijali in dajali od sebe vse najboljše. Levi in levinje morate ustvariti napredek v karieri, ter se s tem pokazati pred drugimi, na tak ali drugačen način morate sijati v družbi in tako boste ohranjali notranje in zunanje ravnovesje. Če najdete takšno sredino, v kateri ste spoštovani in cenjeni, se nikdar ne boste utrudili in izpolnjevali boste vse svoje naloge izvrstno in s plemenitimi dejanji. V nasprotnem primeru, lahko ljudje rojeni v znamenju leva postanejo maščevalni in se na tak ali drugačen način poskušajo dokazati, zato naj še en krat poudarim, da ste ljudje, rojeni v znamenju leva odlični partnerji, sodelavci in prijatelji, le da se z vami ravna na pravi način. Sonce je v znamenju leva, v svojem domu, takrat je za vse čas za uživanje sadov celoletnega dela, preživljanje dopusta, slavljenje življenja in počitek.

Torek, 31.7.
Luna v ribah bo dosegla Neptuna v konjunkciji in Plutona v sekstilu. Danes se bodo energije začele umirjati, veseli boste, da opravljate delo, ki ga opravljate. Aspekti bodo osvetlili vaše temeljne lastnosti in s tem zagotovili, da se boste dobro počutili in marsikomu boste lahko svetovali, s svojimi bogatimi izkušnjami. Prav tako velja obrnjeno, lahko boste prejeli dragocen nasvet, izkušenejšega od sebe, zato je dan primeren za druženje, komunikacijo in učenje.

Sreda, 1.8.
Luna bo popoldan vstopila v ognjenega ovna in prinesla bolj živahne energije. Vse se bo začelo hitreje odvijati, v zraku bo igriva dinamika, Luna potuje proti sekstilu z retrogradnim Marsom, dan ni primeren za resnejše odločitve, ampak za poletno razposajenost in igrivost. Kdor se ne zna sprostiti in se iz srca smejati, tudi ni sposoben pomembnih in resnih korakov v karier-nem ali osebnostnem razvoju. Zvečer prihaja nevaren aspekt Marsa v kvadratu z Uranom, izogibajte se nevarnim situacijam in potovanjem.

Četrtek, 2.8.
Luna v dinamičnem ovnu in retrogradni Mars v kvadratu z Uranom, Luna se giblje proti kvadratnemu aspektu, s Plutonom. Nevaren dan, izogibajte se potovanjem, bodite previdni v prometu in ne izpostavljajte se nevarnim situacijam. Predvsem je dan v znamenju možnih usodnih ali temeljnih napak, ki se vsekakor ne nanašajo le na nesreče ampak predvsem na odločitve, ki lahko slabo vplivajo na vašo kariero in ostale življenjsko pomembne zadeve.

Petek, 3.8.
Luna bo ves dan v praznem teku, do večera, ko bo vstopila v bika. Kadar je Luna v praznem teku, kar pomeni, da ne dovrši nobenega aspekta več, pomeni, da se nič pametnega ne more dovršiti. Danes bi se zaman trudili okoli pomembnejših sestankov, saj bo ves dan  lenoben, primeren svojemu mesecu. Zvečer se bo energija razvila v užitkarsko veselje, ob dobri hrani, glasbi in ljubezni. Zdaj smo že dovolj daleč od Luninega mrka, Lunina energija se umirja, končno po dolgem času en ležeren dan.

Sobota, 4.8. Zadnji Lunin krajec, 20.17.uri
Luna v biku bo dosegla kvadrat s Soncem v levu. Zvečer bo zadnji Lunin krajec in Luna v opoziciji z Jupitrom. Obdobje manifestacije, postopoma se bodo uresničevale vaše dobre zamisli, toda dan je primeren zgolj za dopust, saj Luna v opoziciji z Jupitrom ne prinaša sreče, zato se nanjo ne zanašajte in se potrudite ustvariti dobro razpoloženje. Aspekti bodo vzpodbujali našo zapravljivost, poskušajte ostati mirni, ob bogati izbiri, kajti današnji nakup boste zgolj obžalovali.

Nedelja, 5.8.
Luna v biku gre proti trigonu z Venero, pravi nedeljski počitniški dan, zelo primeren za dobro hrano in ljubezen. Bodite prijazni, odprti, sprostite se, kajti po obdobju napornih in stresnih aspektov bo imel današnji dan naravno in sproščeno energijo. Konec naslednjega tedna bo nastopil še zadnji mrk v letošnjem letu, najhuje je za vami, uživajte dopustniško razpoloženje in ga poskušajte čim bolj ohranjati tudi v prihodnjih dneh.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/Zvezdnenovice31.7.-4.8.