Zvezdne novice 20.1.-26.1.

Bistveni astrološki dogodek tega tedna bo mlaj v znamenju vodnarja in obrat Marsa v retrogradno gibanje. Sonce bo 20.1. vstopilo v znamenje vodnarja, spet bo zavel  sveži veter pozitivnih sprememb, nenadni preobrati, tehnične rešitve, iznajdbe. Upam le, da bo tudi v slovenski parlament zavel veter humanih idej, ter pristnih človeških vezi, osvobojenih negativnih čustev in sebičnih vzgibov, saj se bo dan po  mlaju, Mars obrnil v retrogradno gibanje. Od 24.1. –14.4. se bo Mars gibal navidezno nazaj, to obdobje označujemo kot obdobje, uničenja določenih projektov ali dogovorov, kateri niso bili ustvarjeni na realnih temeljih. Poleg tega je čas neprimeren za nov začetek ali akcijo, saj moramo počakati na Marsovo direktno gibanje, ki bo po 14.4. Mars na družbeno raven, nima neposrednega vpliva, ampak se njegov učinek odraža bolj na osebni ravni, v odnosih in pri sodelovanju. Obdobje retrogradnega Marsa, je najbolj primerno za uresničevanje določenih idej ali projektov, ki jih niste izpeljali do konca in se lahko zdaj na njih vrnete: to je čas vračanja v preteklost. Primerno je bolj za mirno delo, delovanje, hojo po utečenih poteh. Retrogradni Mars prav tako ni dober za kmetijstvo, vendar je to že bolj strokovno področje. Retrogradni Mars prinaša tudi slabljenje imunskega sistema, lahko izbruh bolezni, ki jih dobijo živali, prav tako so v obdobju retrogradnega Marsa, možne ponovne poplave, na našem področju. Mars bo retrograden od 24.1. do sredine aprila. Vlada v Sloveniji bo v obdobju retrogradnega Marsa, brez prave moči, skratka družbeno gledano, bosta februar in marec bolj slaba meseca. Do mlaja, 23.1. je še čas, da nekaj začnete, po mlaju je ta priložnost zamujena.

Petek, 20.1.
Luna v strelcu upada, dopoldan bo v kvadratnem aspektu z Marsom, dinamični aspekt, bo preizkušal naše živce. Popoldan se bo energija spremenila: Sonce bo ob 17.10. vstopilo v znamenje vodnarja, zavel bo veter sprememb, intenzivna čustva lahko vodijo v prelep zimski večer.
Sobota, 21.1
Luna bo potovala skozi kozoroga, kjer se bo srečala v konjunkciji s Plutonom in sekstilu z Venero. Aspekt ponazarja neke temeljne odločitve ali dogovore, Sonce v sekstilu z Uranom, bo nedeljski aspekt, ki bo prevetril deželo, prinašal veter in sveže ideje, možno je sneženje.
Nedelja, 22.1.
Sobotna energija se bo nadaljevala, ves dan bomo čutili vpliv Sonca v sekstilu z Uranom, zelo verjetno bo snežilo. Sonce bo tudi v kvadratu z Jupitrom, kar še doprineslo k obilju snega in vetra.
Ponedeljek, 23.1. Mlaj, ob 8.40
Mlaj bo na 2. stopinji vodnarja, (Luna in Sonce se srečata v konjunkciji). Tako na družbenem, kakor na poslovnem področju in na področju osebnem življenja, se bodo začele kazati nove poti in kljub vsem oviram je dobro, da smo vztrajnejši od problemov in nadaljujemo izbrano pot.
Torek, 24.1.
Luna bo potovala skozi vodnarja, Mars se bo obrnil v retrogradno gibanje, tedaj ni nobenega drugega dogodka, dan bo imel svežo energijo, le čutili boste utrujenost. Poskrbite, da vam ne primanjkuje vitaminov.
Sreda, 25.1.
Luna bo vstopila v ribe, kjer se bo srečala v sekstilu z Jupitrom. Presenečeno boste ugotovili, da lahko uredite neke stvari za nazaj, na družbenem področju se bo rešil konflikt iz preteklosti.
Četrtek, 26.1.
Luna v ribah bo v konjunkciji z Venero, ta dan bomo spoznali, da je določene stvari potrebno sprejeti, saj jih spremeniti ne moremo. 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/Zvezdnenovice20.1.-26.1.