Zvezdne novice, 17.8. - 24.8.

V tednu pred nami bodo vladale čudovite energije. Počasi se poslavljamo od nevihtnega in vročega poletnega obdobja, ki je bilo razburljivo tako navzven, kot tudi navznoter. Šli smo namreč skozi čiščenje obobja treh mrkov, retrogradnega Marsa in Merkurja. Merkur se 19.8. obrne v direktno gibanje in Sonce bo vstopilo v znamenje device. Rastoča Luna nam bo tokrat prinesla nekaj zelo dobrih in pozitivnih srečanj, obrat Merkurja, ter dober aspekt Sonca z Uranom, nas bo celovito izpolnil, z vizijami za naše nadaljne korake, prav to, kar smo vse poletje snovali, se bo sedaj začelo kristalizirati. Pravzaprav nas bo rastoča Luna vse do Ščipa ponesla v višave, kjer bomo lahko celovito zasijali in pokazali svoje sposobnosti, tako da se na področju kariere že z današnjim dnem začenjajo prebujati pomembni koraki, ki se bodo stopnjevali ves teden. Teden je nekakšna nagrada, po velikih soočenjih, s samim sabo in s svojo preteklostjo, s čiščenjem odnosov, vse se bo v prihodnjih dneh združilo v jasno sporočilo modrosti in osredotočenosti na cilje, ki jih nameravate doseči.
Sonce bo vstopilo v znamenje device, 23.8., to je znamenje, ki uporabi vso energijo, katero ste zbrali v času leva in jo sedaj spusti na zemljo. Devica je plodno znamenje, ljudje rojeni v znamenju device, ste usmerjeni v kariero, ste marljivi in zanesljivi, znate razporejati in uravnavati zaloge, dobro razpolagate s sredstvi, saj je devica znamenje, ki pobere vse plodove, ki so dozoreli v času leva. Devicam vlada Merkur, kar je letos zelo ugodno, saj se Merkur obrne v direktno gibanje še v levu, tako da boste device res lahko zasijale v vsej svoji veličini, Merkur vam daje sposobnost komunikacije, trgovsko žilico, še najbolj pa se Merkur v devici izraža skozi zdravje in zdravljenje. Ponazarja kraljestvo rastlin, predvsem zdravilnih zelišč, zato ne pozabite, da je obdobje device kot naročeno, za pitje zeliščnih čajev, čiščenje telesa z zdravilnimi zelišči. Devica ponazarja tudi kožo in v dneh okoli Ščipa si lahko privoščimo kakšno zeliščno kopel, ki bo zelo razveselila naše telo. Zadnji del poletja krona celoletnega ciklusa, kjer se vidijo in ovrednotijo rezultati vašega dela, kar na vseh ravneh pomeni uspeh in realizacijo.
Na fizični ravni se bodo čutile spremembe v vibraciji, ki so se zgodile med mrki, šele z vstopom Sonca v znamenje device in z Merkurjevim obratom, v direktno gibanje. Čakajo nas torej odlični dnevi, priporočam, da jih do dobra izkoristite, predvsem pomembni so dnevi, od 19.8. -Ščipa, 26.8., tedaj je čas za nove projekte. Upoštevajte le, da je Mars še vedno retrograden, zato ti dnevi niso dobri na področju avtomobilizma, prav tako ni dobro, da v tem obdobju sadite neke nove kulture v zemljo ali pa nekoga tožite. Naj učinkovitejši dnevi bodo takoj, z vstopom Sonca v znamenje device, ki bo dala bogat impulz rasti.
Družbeno dogajanje bo v teh dneh bolj mirno, saj je devica umirjeno diplomatska, najverjetneje so se vse aktualne konfliktne energije prečistile, v obdobju med Mrki in bodo sedaj pripravljene najti skupne rešitve in kompromise, zaradi višjih interesov. Devica se namreč za razliko od leva podredi in prilagodi pomembnejšim ciljem, zato je devica tudi uspešno in v družbenem življenju sposobno znamenje.

 

Sobota, 18.8. Prvi Lunin krajec, ob 9.50. uri
Danes bo dinamična energija prvega Luninega krajca. Luna v škorpijonu, bo v sekstilu z retrogradnim Marsom, retrogradni Merkur bo v sekstilu z Venero. Danes se Merkur na nebu obrača, v direktno gibanje. Mars ostaja retrograden.


Nedelja, 19.8.
Luna v strelcu, bo v trigonu z direktnim Merkurjem in v sekstilu z Venero. Sprememba energije bo očitna, Merkur se je obrnil v direktno gibanje, poleg tega nam planeti prinašajo optimistične ideje in nam kažejo jasno pot, za nove korake. Do 23.8. še ostajamo v znamenju leva, zato ne hitite, saj vam stvari ne bodo nikamor pobegnile.


Ponedeljek, 20.8.
Luna v optimističnem strelcu je v rastoči fazi, dan bo lep in poln energije, Luna prihaja v trigon s Soncem, v levu. Danes se bomo prebudili v energijsko izpolnjen dan, čas za nove korake in pozitivne spremembe je tu. Sveže jutro bo pregnalo tudi poletno vročino, začenja se boljše obdobje.


Torek, 21.8.
Luna v zemeljskem kozorogu, bo prinašala resne in delavne energije, dopoldan so pomembni aspekti, trigon z Uranom in konjunkcija s Saturnom, za zbrano delo in urejanje uradnih zadev. Oblikuje se neka nova ideja, usmeritev ali projekt, čas je, da zaženemo svoje ustvarjalne potenciale.

Sreda, 22.8.
Luna v kozorogu bo v kvadratu z Venero, sekstilu z Neptunom in Jupitrom, ter zvečer v konjunkciji s Plutonom. Ustvarjalna energija bo še naprej na prvem mestu, danes bo v zraku veliko dinamike, ki jo prav tako lahko usmerite v vaše ustvarjalne projekte. Sekstili prinašajo dobre novice, povezave in kontakte.

Četrtek, 23.8. Sonce vstopi v devico
Luna bo v kozorogu, v konjunkciji z retrogradnim Marsom. Danes bo Sonce vstopilo v zemeljsko znamenje devica in prinašalo vonj po spremembi. Ohladilo se bo, kar bo zelo dobrodošlo, predvsem zaradi dela, ki vas čaka. Luna bo zvečer vstopila v vodnarja in bo v kvadratu z Uranom ustvarjala dinamično energijo, ki jo lahko uporabite v ustvarjalne projekte.

Petek, 24.8.
Luna v vodnarju bo v opoziciji z Merkurjem, kar je stresen aspekt in pomeni, da bomo težko prodrli navzven s svojimi dobrimi idejami, primeren dan je, da se držite svojega ustvarjalnega potenciala in vlagate energijo v cilje, ki ste si jih določili. Aspekti so tudi neugodni za potovanje in označujejo gnečo na cesti.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/Zvezdnenovice17.8.-24.8.