Zvezdne novice, 10.9.-16.9. Ščip v obliki delnega Luninega mrka

Čaka nas zanimiv teden Lunine rasti, Ščipa in delnega Luninega mrka, ki bo zaključil serijo jesenjskih mrkov in bo viden tudi pri nas, v času Luninega vzhoda. Pravzaprav je ta teden veličasten zaključek jesenjskega obdobja čudežnih popotovanj po sebi in vseh procesov, spoznanj, ki so se lahko prelivali iz ene zgodbe v drugo, vse od leta 2000 dalje. Nočem reči, da je ravno zdaj nek ekstremno pomemben dogodek, toda Uranovo popotovanje ima v času tokratnih jesenjskih mrkov nek svoj zaključek in seveda začetek novega obdobja. Predvsem ljudje rojeni v znamenju vodnarja, prav letošnjo jesen doživljajo neke globlje ali bolj korenite spremembe, oziroma globoka samo spoznanja. Zanimivo je, da prav Lunin mrk sovpada s pomembno Uranovo konstelacijo, po mrku bo v trigonu z Marsom in v opoziciji z Venero, kar naj vam prinese pravo odločitev, ki bo razrešila nek dolgotrajnejši notranji konflikt.
Zakaj pravim nekje od leta 2000? Uran namreč ves čas vleče neko rdečo nit samo spoznavanja in osveščanja in sovpada z sarosi, s katerimi označujemo točke mrkov, cikluse mrkov. Čeprav se zdi, da bo ta Ščip bolj težaven, je po drugi strani ravno zaradi mrka osvobajajoč, saj bo prinesel spoznanje in zaključek nekega dolgotrajnejšega procesa. Do tedaj nas seveda čaka še nekaj zanimivih dni, Luna bo vsak dan rasla in z njo energija, naša volja, motivacija, smo še v obdobju retrogradnega Merkurja in dovolite, da vas opogumim, glede na to, da se v obdobje retro Merkurja kmalu izteklo (22.9.), je prav ta teden najbolj primeren, da se potrudite urediti marsikakšno odprto stvar, iz preteklosti, saj boste potem v jesenjsko enakonočje, ki se vztrajno približuje, zajadrali z razprtimi jadri in polni energije.
Pri vremenu ne bo bistvenih sprememb, razen okoli Ščipa.

Sobota, 10.9.
Luna je v praznem teku, do 15.ure, ko vstopi v discipliniranega kozoroga, sledi kvadrat z Jupitrom. Bodite skromni, nikar ne sledite željam po zapravljanju, saj vam Saturn tega ne bo pustil. Prav tako ne poskušajte na vsak način slediti načrtom, ker čez dan Luna ne dela nobenih aspektov. Vseeno pa prinaša dovolj sveže energije in kljub vsemu se bomo boljše počutili.
Nedelja, 11.9.
Luna v kozorogu in Venera v kvadratnem aspektu s Plutonom prinese občutke negotovosti in prestrašenosti, zjutraj se spočijte, kasneje se tekom dneva energija vendarle razvija in nas ponese do spoznanj, da so naša dejanja vendarle pravilna.
Ponedeljek, 12.9.
Danes bosta dva dinamična aspekta, ki bosta pošteno mešala štrene. Luna je v kvadratu z Uranom in retrogradni Merkur v kvadratu z Marsom. Prvi je povezan z elektroniko in visoko tehnologijo, drugi s prometom, če k temu dodamo še retrogradni Merkur, zna biti dan nevaren, saj bomo zelo raztreseni, prehitri in nagnjeni h konfliktu. Če se znate notranje umiriti, bodisi z meditacijo ali drugimi metodami, potem je današnji dan najbolj primeren prav za to.
Torek, 13.9.
Danes je retrogradni Merkur v konjunkciji s Soncem, kazim-i in Sonce v kvadratu z Marsom. Luna pa potuje skozi humanega vodnarja. Nasploh je obdobje letošnje rastoče Lune v devici intenzivnejše za partnerski odnos in pri današnjih aspektih se izkaže lahko močna povezanost ali razdvojenost. Vsekakor krepite notranji mir in ne vzpodbujajte konflikta, ker bo ozračje napeto. Hkrati je Merkur na Soncu priložnost, za izjemna spoznanja in nove priložnosti. Dan je zelo primeren za spoznanja, pomembne uvide in ideje.
Sreda, 14.9.
Luna v genialnem vodnarju, v dobrih aspektih daje primerno energijo in podporo, da se soočite z manj prijetnimi situacijami, ki so nujne postaje na vaši poti. Danes je čudovit dan, da izpolnite določene obveze in izkoristite priložnosti, ki jih ponuja retrogradni Merkur, malo pred delnim Luninim mrkom.
Četrtek, 15.9.
Luna potuje skozi ribi, izjemno bomo občutljivi, konjunkcija z Neptunom, nekaj lahko napačno razumemo ali pa smo napačno razumljeni, za imunski sistem so precej obremenjujoči aspekti. Poskušajte čim bolj zmanjšati stres.
Petek, 16.9. Ščip, v obliki delnega Luninega mrka, ob 21.05
Danes bomo na večernem nebu lahko opazovali delni Lunin mrk. Pojav bo trajal tri ure, z začetkom ob 19.uri in maksimumom ob 20.54. uri. Aspekti so sicer nevarni, čez dan je Luna v opoziciji z retrogradnim Merkurjem in v kvadratu z Marsom, ki zahtevajo previdnost, predvsem v prometu. Bodite mirni in uživajte sadove svojega dela, uživajte tudi pri vseh stvareh, ki jih rešujete za nazaj.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/Zvezdnenovice10.9.-16.9.ip