l

Vpogledi v leto 2012

Po optimističnem uvodu v leto 2012, ko bo videti, da gredo stvari na bolje, nas pomladi čaka hladen tuš. Vlade bodo reševale finančni in gospodarski sistem, ostri ukrepi jeznim državljanom ne bodo dopuščali možnosti izbire.

Kljub temu se bodo karte na svetovni ravni močno premešale. Priča bomo začetkom nove ekonomije in drugačnega sistema vrednot. Obstoj ali neobstoj evra bo v tej luči dokaj obrobna zadeva. Konec prihodnjega leta se zaključi 26.000 let trajajoča era, in težko si sploh predstavljamo, v kakšno prihodnost stopamo.

Pomemben datum prihodnje leto bo 21. 12. 2012, ki je po nekaterih razlagah zadnji dan majevskega koledarja. Ta koledar je sestavljen drugače kot gregorijanski. Ima zapleteno kombinatoriko in upošteva tako Lunin kot Sončev koledar. Upošteva torej potovanje Lune in Sonca, gregorijanski pa je le Sončev koledar.
“Dan nič”
Majevski koledar je zapleten sistem, po katerem lahko razberemo naravo kateregakoli dneva v letu, in 21. 12. 2012 ima res nenavadno naravo. Gre za nekakšen “dan nič”. Od tod špekulacije o koncu sveta prav na ta dan.
Seveda konca sveta ni mogoče napovedati, saj naš planet lahko doletijo naravne kataklizme na katerikoli dan v kateremkoli letu. Je pa res, da je naša civilizacija na pragu velikih sprememb, ki jih bo najverjetneje povzročilo neko novo, tako rekoč revolucionarno odkritje, kot je bil recimo znanstveni dokaz o tem, da je Zemlja okrogla. Znanstvena odkritja sama po sebi ne prinašajo drastičnih sprememb, pač pa nam odpirajo pogled in omogočajo razvoj v popolnoma novih smereh.
Zakaj so torej Maji 21. 12. 2012 poimenovali “dan nič”? Mar to pomeni, da bomo zaradi spremembe v dojemanju sveta čas odslej beležili na drugačen način? Poglejmo zadevo še podrobneje.
Majevski koledar pomeni prepletanje Luninega in Sončevega ciklusa. Na “dan nič” se oba ciklusa srečata na popolnoma enak način, kot sta se pred približno 26.000 leti, kolikor traja precesijska doba, oziroma, kakor ji poenostavljeno rečemo, doba potovanja sončnega sistema skozi znamenja zodiaka. To naj bi začelo nov ciklus prav sedaj, v tem kozmološkem obdobju. Morda “dan nič” majevskega koledarja označuje začetek novega precesijskega ciklusa.
Tudi če damo špekulacije na stran in se poglobimo v novo leto skozi astrološke ingrese, dobimo res zanimivo sliko.
Zima: dober začetek
Zimski ingres (obdobje do 22. 3.) ali uvod v leto 2012 bo presenetljivo dober, kar pomeni, da bomo leto začeli precej optimistično. Stvari bodo (vsaj navidezno) šle na bolje, česar si tudi vsi želimo. Prav tako se bo v javni sferi govorilo o energijah, astrologiji in na sploh o ezoteričnih znanjih, čemur bo botroval Jupiter, ki nas bo tudi popeljal v novo leto.
Prav tako bo finančnemu sistemu kazalo kar dobro, skratka, videti bo, da se bomo lahko mirno, brez večjih sprememb rešili iz vseh težav. V Evropski uniji bodo banke, močna podjetja in vlade za nekaj časa uskladili takt. Vse skupaj bo delovalo precej dobro. Po drugi strani se bo mali človek počutil veliko bolj socialno ogroženega in nemočnega. Vsekakor se bodo na višji ravni karte premešale. Podjetja enih držav bodo pokupila glavna podjetja drugih držav.
Lahko bi rekli, da se bodo v zimskem času države kupovale med sabo, kar je klasična evropska igra osvajanja in zavojevana, le da ne več s tanki in z orožjem, ampak z lizikami in čokoladami ... Ti manevri so najbrž ena redkih možnosti za ohranitev evra. Enako se bo dogajalo na globalni ravni. Seveda se patrioti temu upirajo. ZDA ne marajo, da jo kupujejo Kitajci, Slovenci se branimo hrvaškega kapitala, in tako je povsod. Ker bo Mars v zimskem ingresu na 17. stopinji device, to sploh ne bo tako nedolžna zadeva. Ljudje se bodo počutili ogrožene, divjal bo zagrizen boj za ohranjanje tradicije, ki pa bo zgolj navidezen.
Vendar je to stvar zgodovinske, ne astrološke interpretacije. Po opravljeni analizi astroloških kazalcev pa lahko rečem, da bi se države in velika podjetja morala pokupiti med sabo, če bi hoteli omiliti finančni zlom oziroma zlom valut. Pa ne samo evra, pač pa tudi na splošno. Tu mislim na padanje borznih indeksov in dolarja.
Prvotni občutki optimizma se bodo kmalu razblinili. Zadeve se bodo zapletle tudi v slovenski vladi. Jasno, težko je združevati nasprotja, a prav to bo od nas zahtevala prva polovica leta 2012. Tako da nas v Sloveniji v začetku leta čakajo precej nepredvidljivi zasuki.
Pomlad: sestop na realna tla
Če bomo prvi kvartal v grobem zaključili dokaj optimistično, bo retrogradni Merkur, ki označuje celoten pomladni ingres (od 22. 3. do 21. 6), deloval kot hladen tuš in nas postavil na realna tla.
Letu 2012 bo vladal Merkur, kar pomeni, da bo v ospredju komunikacija. Mediji bodo v vzponu, prav tako socialna omrežja. Leto bo v znamenju trgovine in trgovanja, zavedli se bomo nujnosti spremembe šolskega sistema. Merkurju bo vladavino kmalu po začetku pomladi prevzelo Sonce, kar pomeni, da bodo vlade v interesu ohranjanja držav, skupne valute in miru v regiji delovale odločno. Ukrepi ne bodo dopuščali nikakršne možnosti izbire. Široka javnost seveda ne bo navdušena, kar bo tudi glasno in jasno izražala, ampak kaj dosti se ne bo dalo narediti. Vsi smo na istem vlaku, vlakovodja pa poskuša narediti vse, da vlak ne bi iztiril.
Težko je napovedati, kaj se bo pravzaprav dogajalo, saj je koncept civilizacije, kot jo poznamo danes, načet v samih temeljih. Kar se Slovenije tiče, menim, da bi zaradi izjemno dobrega položaja Venere vajeti v roke morale prevzeti ženske. Le na ta način bo v politiki zapihal svež veter in razpihal že tradicionalna, več desetletij trajajoča nepremostljiva nasprotja. Saturn bo v znamenju tehtnice v 7. hiši nezmožen združiti nasprotja. Retrogradni Mars v 6. hiši pomeni, da bo Slovenija z običajnim načinom vodenja vlade zašla v slepo ulico. Nujno bo na tej ravni treba izumiti kaj novega.
Izrazito spremembo bo prinesel obročasti sončni mrk 21. 5., ki bo sprožil javno polemiko o tem, kako bi lahko pravzaprav živeli drugače, bolj neodvisno od dogajanj v nekih nam oddaljenih borznih hišah, ki določajo, kako bogati oziroma revni smo. Obročasti sončni mrk po navadi prinese nov pogled na situacijo, ko se udarimo po čelu in si rečemo, kakšni bedaki smo bili ...
Mrk bo v znamenju dvojčkov, vladar tega znamenja pa je Merkur, planet trgovine, zdravstva in komunikacije. To bo prineslo nove energije. Vse več zanimanja bo za ekološko kmetijstvo in domačo proizvodnjo, vse bolj bomo menjali blago za blago. To bo za javne finance velik greh, za malega človeka pa veliko veselje.
Drugi popolni sončni mrk bo 14. 11.. Oba mrka bosta najmočneje delovala na pacifiškem ognjenem območju, kjer se sprožajo potresi in prižigajo vulkani, ki vplivajo na klimo in tudi gospodarstvo po vsem svetu. Spomnimo se samo nedavnih dogodkov na Japonskem ali velikega cunamija pred nekaj leti. Nočem napovedovati katastrof, ampak ognjeni obroč, ki predstavlja najbolj nestabilen del planeta, bo spet dejaven.
S pomladjo se bo po kitajskem koledarju začelo zmajevo leto. Ljudje bodo postali bolj samozavestni in neodvisni. Zmaj pogosto preseneti z nepričakovanim sodelovanjem, od katerega ima korist več vpletenih. Prav tako je to močna in prodorna energija, ki spreminja svet.
Poletje: radikalne spremembe
Odločilne spremembe v letu 2012 se bodo začele v času poletnega ingresa (od 21. 6. do 22. 9.). Kitajska, ki jo označuje prav zmaj, bo še okrepila svoj vpliv. Postajala bo čedalje bolj močna in dominantna velesila. Ne glede na naše patriotske želje bo za ohranitev globalne finančne stabilnosti Evropa morala prodajati svoje obveznice Kitajski. Od tu naprej je možnih več scenarijev. Položaj Urana napoveduje obdobje res velikih izumov. Situacija se bo torej čez poletje radikalno spremenila.
Jupiter bo vstopil v znamenje dvojčkov in odprl novo poglavje v knjigi svetovne zgodovine. Omogočil bo začetek nove ekonomije, ki bo temeljila na idejah raznih gibanj in nevladnih organizacij, ki so se s svojim delom izkazali v zadnjem desetletju.
Jesen: zaključek ere
V času jesenskega ingresa (od 22. 9. do 21.12.) bosta Mars in severno sečišče vstopila v znamenje škorpijona. Jupiter bo v 8. hiši v znamenju dvojčkov, kar napoveduje transformacijo finančnega sistema in globalno spremembo ekonomije.
Nisem ekonomistka, a te spremembe prav lahko opišem pesniško, saj jih bo vodila Venera. Domnevam, da se bo zgodila sprememba in ne propad koncepta vrednot. To pomeni tudi spremembe v vrednotenju denarja. Vprašanje obstoja evra je v tej luči precej obrobno, saj se bo najbrž spremenil koncept, po katerem vrednotimo denar kot tak. To spremembo še najbolj napovedujeta popoln sončni mrk 14. 11. v znamenju škorpijona in Merkur, ki bo v času mrka retrograden. Skratka, jeseni se bo zaključila neka era, upamo lahko le, da na miren način.
Po tej kratki in zgoščeni analizi temeljnih astroloških dogodkov novega leta lahko rečem, da se Maji niso zmotili, kljub temu, da se jim pred dva tisoč ni sanjalo o današnji civilizaciji. Prav tako se tudi nam ne sanja o prihodnosti, v katero bomo nesporno začeli vstopati proti koncu mogočnega leta 2012.


  • december 29 2011 @ 11:28 CET
  • Ogledov
    5,047

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si