l

Nakamal

Nakamal

Na Nakamalu, se prepustimo učenju modrosti Narave, rastlinski svet nas uči trajnostnega razvoja in družbenega sožitja, zdravi vzorce prednikov, za sedem generacij nazaj in uči pravilnih odločitev, usmeritev, ki bodo koristne za sedem rodov naprej. Ravno v času, v katerem smo, je opuščanje starih vzorcev, navad in dresiranosti toliko bolj pomembno, saj šele popolna odprtost omogoči notranjemu jazu brez mejno ustvarjalnosti, da pride na dan s popolnoma novimi idejami, ki imajo prebojno moč.

Ženske smo izviri kozmične energije, generatorke Namere, znamo združevati elemente sile narave, da se z materializirajo v živo-dajnih oblikah in se pokažejo, kot pot, smisel, čas. Ženske smo bitja, ki se lahko spomnimo magije, ki nam je bila zgodovinsko odvzeta.

Pri novi skupini Nakamalk, se bom osredotočala na Tantrične moči ženskega telesa in resnične sposobnosti, ki jih imamo. Poskušala vam bom približati sposobnosti, ki jih imamo, vendar jih ne uporabljamo. Ženska modrost, znanje, vrlina, sposobnost ustvarjanja, materializacije nam je bila sistematično odvzeta, danes pravijo, da smo emancipirane, toda v resnici smo brez rok in nog, narejene za uboganje in sledenje nekim ciljem, ki so se jih izmislili drugi in so popolnoma skregani z resničnostjo.
Ženske smo tkalke vesolja. Tkemo prihodnost in živimo bolj v prihodnosti, med tem ko drugi spol - moški, živijo bolj v sedanjosti, oziroma v preteklosti. Ta razlika ne obstaja pri otrocih, dečkih in deklicah, ampak postane očitna takrat, ko se za nas začne materinstvo. Tedaj sporočamo življenju prihodnost, skozi vse, kar predamo našim otrokom. Zato ženske tkemo prihodnost, saj bo vse, kar predamo našim otrokom, postalo resničnost, en krat v prihodnosti. Seveda ne gre spregledati tudi moške vloge, tudi moški so tisti, ki lahko postanejo tkalci, vendar je spet vsa radost stvarjenja, na ženski. Ženska je namreč tista, ki ustvarja razpoloženje in vzpodbuja svojega moža, k razvoju v pozitivno duhovno smer. Tako ženska sodeluje, pri kreaciji in s svojo modrostjo postane boginja, njene misli, čustva in dejanja bodo en krat v prihodnosti zasijala v obliki življenja, vere, ljubezni in modrosti. Morda šele čez dve generaciji, ko bomo postale babice, morda še čez več, vendar dejstvo je, da semena, ki jih posadimo, v naše otroke, postanejo gozdovi prihodnosti.
Prav zato je za nas še kako pomembno, da se razvijamo, da postanemo modre boginje, da poznamo umetnost ljubezni in zakonitosti vzroka in posledice, ki tke skozi čas, našo skupno prihodnost. Ženske imamo v svojih rokah moč in s tem tudi odgovornost, da spremenimo človeški rod na boljše. S Svojimi dejanji danes, vplivamo na svet, v katerem bodo živeli naši zanamci.

Ženske moramo biti prijateljice s svojimi čustvi, saj so čustva orodje udejanjanja. Delujejo počasi, pa vendarle trajno, kakor voda, ki spreminja pokrajino, premika gore, ustvarja plodno zemljo. Danes plačujemo ceno za vsa pretekla stoletja, ko je bil razum postavljen, pred čustva, pred čustva.
zdravljenje prednic, sprejemanje njihove modrosti, povezovanje z duhovnim svetom.
Ženski zdravilni krog ali Nakamal, prikliče skrivnostno znanje davnih prednic in pomaga, da se začnejo prebujati posebne sposobnosti, zapisane v genih, bodisi je to intuicija, bodisi zdravilna energija ali sposobnost konkretizacije.

Nakamal je magično srečanje, ritual zdravljenja odnosov, čiščenja fizičnega in čustvenega telesa. Nakamal poteka ob ritualnem zdravilnem krogu, ki izhaja iz ženskih ter moških totemov po večtisočletni tradiciji. Udeleženci zdravilnega kroga s pogovorom, poglabljanjem vase in sledenjem življenskim sočasnostim, drug drugemu odpiramo, odkrivamo svojo dušo, zdravimo svoje telo, pridobivamo znanja o tantri, ljubezni, vilinski magiji, ter se skozi trans ples osvobajamo stresa. Sestavni del nakamala so tudi magični pripravki iz rastlin, s pomočjo katerih spoznavamo čudežni svet narave in se učimo iz njega.Nakamalke v sebi prebujamo svojo intuitivno in magično obličje, se učimo čarovništva, da lahko postanemo bolj ženstvene in ljubeče. Da se lažje s svojim naravnimi sposobnostmi uveljavljamo v svetu in rešujemo vsakodnevne probleme.
Zdravilni krog, prikliče skrivnostno znanje davnih prednikov in pomaga, da se začnejo prebujati posebne sposobnosti, zapisane v genih, bodisi je to intuicija, bodisi zdravilna energija ali sposobnost konkretizacije. To je tudi bistveni pomen Nakamala, saj z obujanjem pozabljenih sposobnosti dobimo v roke orodja, katera so nepogrešljiva za zdravo in harmonično življenje, ter vsekakor pomembna za preživetje v sodobnem svetu, oropanem duhovnih vrednot.

Pozimi je na severni polobli zanimiv čas, ko smo najbolj poglobljeni vase, duhovne oči so obrnjene navznoter, kar nam omogoča, da lažje odkrivamo svoje kvaltete ali nekvalitete, ter spremenimo tudi kakšne navade, poleg tega čutimo povezanost z ljudmi, kar je spet odlično, saj so socialne povezave še kako pomembne in jih moramo zgolj krepiti.
Predvsem in najpomembnejše, pa je dejstvo, da se lahko povežemo s kamnitimi ljudmi, ki so arhetip modrosti in zavesti.

V ta namen sem dve leti nazaj začela voditi ženske zdravilne skupine, ritual sem povzela iz otočij osrednjega Pacifika, kjer ga imenujejo »nakamal« in ima korenine v več deset tisoč letni tradiciji ženskega totema. Le ta je bil v prazgodovini razširjen od Indonezije, prek Pacifika, do Avstralije in Severne, ter Južne Amerike. Zdravilni krog ali Nakamal se loči na ženski, ter moški Nakamal, predstavila vam bom ženski zdravilni krog. Pri zdravilnem krogu v katerem ni mešane skupine, se izkušnja medsebojnega zaupanja veliko bolj poglobi, saj smo ženske med sabo veliko bolj odprte in naravne, sploh kadar se pogovarjamo o stvareh, katerih sicer v moški družbi ne bi govorile. V zdravilnem krogu zdravljenje poteka na več ravneh, najprej gre za čiščenje negativnih vzorcev in čustev, ter osvobajanje stresa. V nadaljevanju vpletam tudi astrologijo, kot samo - spoznavanje in odkrivanje življenjske naloge, ovir, oziroma učenja, s katerim se vsaka sooča. Krepimo intuicijo, ter v sebi prebudimo ženskost in se povežemo z energijami zemlje, ki nam pomagajo na naši poti. Smisel ženskega kroga je tudi v medsebojni podpori in povezanosti, ki vsaki pomaga razrešiti z svojimi življenjskimi vzorci in se usmerit k uresničevanju svoje življenjske poti.


  • december 16 2014 @ 12:09 CET
  • Ogledov
    4,945

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si