l

Zvezdne novice, navodila ki jih daje Vesak

Vesak je budistični praznik, ki ga praznujejo ob Ščipu v maju, 21.5. Takarat je princ Sidharta doživel razsvetljenje in postal prebujeni - Budha. To vam pišem zato, ker ima Vesak poseben astrološki pomen, saj preko aspektov, ki jih tedaj Ščip opisuje, lahko predvidimo bistvene razvojne smernice, celotnega leta, na družbeni in osebni sferi. Priporočam, da dan preživite čim bolj umirjeno, da prisluhnete intuiciji in se poskušate čim bolj notranje umiriti, saj ta poseben Ščip prinaša informacije o usmeritvah in prioritetah v letu, do prihodnjega Veska. Astrološko lahko preberemo informacije tako na individualni, kakor tudi na družbeni ravni, ker je takoj naslednji dan retrogradni Mars v opoziciji s Soncem in Merkur se obrne v direktno gibanje, pomeni, da se bomo družbeno, oziroma kolektivno morali vprašati o smiselnosti svojega početja in nadaljevati svoje bivanje na drugačen način, kar potrjuje Merkurjev obrat v direktno fazo. Nov začetek ali sprememba. Mars v opoziciji s Soncem ne prinaša ravno vzpodbudnih napovedi, kar se bo poznalo v ekologiji in kmetijstvu, posledice človekovega destruktivnega vpiva na okolje, ter nadaljevanje nasilja na kriznih žariščih, ki mu kar ne bo videti konca. Začaran krog, v katerem se vrtimo, kot globalna civilizacija se vidi po Jupitru, ki je ob Vesku na 13. stopinji device in v trigonu z retrogradnim Merkurjem, govori o koncentraciji bogastva in neravnovesju v globalni ekonomiji, ki spodjeda same temelje na katerih temelji sodobna globalna civilizacija. Od vsakega posameznika je odvisno od vaših rojstnih planetov, v splošnem pomenu, pa Vesak daje navodilo, da spremenite odnos do soljudi, začnite spoštovati svoje dragoceno okolje kolektivno, pa bi morala Slovenija začeti načrtno posodabljati kmetijstvo in poskrbeti za čim višjo stopnjo prehranske samooskrbe. Predvsem in najbolj pomembno pa Vesak glede na karto Slovenije govori, da bi kakor hitro je mogoče morali začeti spreminjati medsebojne odnose in sodelovanje. Vendar menim, da to preprosto ni mogoče in bodo tudi letos nasveti Veska razen za peščico ostali neupoštevani. Po Vesku se spustijo prave ideje in prav je, da na nek način pri svojem delu ali karieri obrnete nov list papirja in nadgradite svoje dosedanje delo, ter se začnete veliko bolj resno in odgovorno obnašati predvsem tedaj, ko opravljate svoj poklic, pa karkoli že to pomeni. S ponedeljkom se začne direktni Merkur, obdobje za nove projekte, obdobje, ki bo začelo realizirat vse, kar ste načrtovali, pred začetkom Merkurjeve retrogradne poti. Sredi tedna bo Venera v opoziciji z retrogradnim Marsom, kar pomeni da se bomo znali ali pa se bomo morali znati pravilno ovrednotiti svoje sposobnosti in sprejeti odločitve drugih. Aspekt vzpodbuja konflikt a raje se predajte optimizmu in sprejmite stvari takšne, kot so, ne da bi se borili proti njim.

Ta teden bo govor o zdravilnem krogu in vsej njegovi veličini, svetosti obreda...
25.5.,ob 19. Poligon, Kreativni center

https://www.facebook.com/events/1179857152056832/
Foto;
Igor Raman Drandic

Sobota, 21.5. Vesak

Luna bo čez dan v praznem teku, kar nam bo omogočilo, da se poglobimo vase in se prepustimo učenju, ki nam ga prinaša nocojšnji Ščip. Zgodil se bo ob 23. uri. Sobota bo zanimiv dan, nekakšne notranje umiritve, še vsakdanje skrbi se bodo umaknile in za nekaj časa potihnile. Ponoči se bo Luna v strečlcu srečala v konjunkciji z Marsom, kar pomeni inkarnacijo moške energije, katera se bo lahko naslednji dan izkazala. Dobesedno to pomeni, da se bo porodila neka ideja ali odločitev in kaj podobnega.
Nedelja, 22.5.
Danes je precej nevaren dan, Merkur se na nebu ustavlja, bodite previdni v prometu. Energije se počasi umirjajo, ravno primeren dan za tovrstne Merkurjeve manevre. Sonce v dvojčkih je v opoziciji z retrogradnim Marsom, v strelcu, kar je načeloma težak aspekt, vendar v sodelovanju z Luno postane delotvoren in nas uči sprejemanja in predaje ali sprostitve.
Ponedeljek, 23.5.
Danes je prvi dan Merkurjeve direktne poti, kar pomeni, da je od danes dalje nastopilo pravo obdobje za podpisovanje pogodb, začetek novih projektov, idej, dela. Luna v strelcu, v trigonu z Uranom nam bo razjasnila nova obzorja, pravi dan za prave začetke.
Torek, 24.5.
Danes bo bolj napet dan, nič se ne bo premikalo tako, kot bi se moralo. Venera bo v opoziciji z retrogradnim Marsom, konflikt med željami in možnostmi, izogibajte se konfliktom. Raje v sebi negujte ljubezen.
Sreda, 25.5.
Luna v kozorogu v lepih aspektih, intenziven dan, stvari se bodo dogajale v pravi smeri, lahko se zgodijo zanimiva srečanja ali poznanstva.
Četrtek, 26.5.
Luna v praznem teku bo do 16.30., popoldan vstopi v vodnarja. Obeta se zanimivo popoldne in lep večer.
Petek, 27.5.
Retrogradni Mars se bo premaknil nazaj, spet v škorpijona, Luna bo z Saturnom delala zanimivo povezavo, vrnili se bomo v obdobje zaključka zime in lahko končno najdemo rešitev za nekaj, kar smo tedaj pustili odprto.
  • maj 23 2016 @ 09:19 CEST
  • Ogledov
    3,063

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si