Ščip, 22.4.

Pred nami je prav čudovit teden, astrološko zelo ugoden, tudi klima je postala prijazno pomladanska. Luna bo dvignila energije in nas prebudila iz vseh ostankov zimske otopelosti, telesu pomagate z čim več sveže, presne biološko pridelane zelenjave, smuti. Ta teden je še velik impulz rasti, stvari se bodo lepo razvijale, kolikor je to pač v danih družbenih okoliščinah mogoče. Negujte pozitivno energijo v sebi, ljubezen in sočutje. V torek Sonce vstopi v znamenje bika, bikov čas je v naših krajih najlepši del leta, predstavlja obdobje velike rasti, veliki traven. Rastlinje je v sokovih, življenjska sila vzbrsti v vsej svoji veličini. Bik je bil prav zaradi tega in marsikje še danes označen, kot sveta žival, s pomenom plodnosti, bogastva in življenjske sreče. Okoli ozvezdja Bika, se tudi nahajajo energijsko zelo pomembne zvezde Pleade in Sirius. Prav slednji je pomemben v zdravljenju, polnjenju z energijo in je podporna srečna zvezda. Ljudje, rojeni v znamenju Bika nosijo v sebi ta košček neba, ki sije iz njih, z luknjicami v licih, so videti zadovoljni, pomirjeni in radostni. Biki so tudi topli, pozitivni ljudje, ter dobri prijatelji in prijateljice, iz njih veje optimistični duh. Včasih znajo biti tudi borbeni, v nerazviti obliki se sicer težko razjezijo, vendar ko se, je hudo. Ponavadi imajo Biki kar srečo v življenju, saj so rojeni pod srečno zvezdo, oziroma planetom, vlada jim Venera. Njihov element je zemlja, zato je njihovo idealno življenje v naravi, skoraj nujno morajo imeti kos zemlje, kjer si gojijo svoje rastline. Biki so marljivi in neutrudlljivi, vendar po naravi imajo raje udobno in ležerno poležavanje. Venera, vladarica Bikov je tudi ustvarjalna in se velikokrat na tak način tudi izrazijo. Ta teden imamo še en pomemben dogodek, 17.4., se Mars obrne v retrogradno gibanje. Retrogradni Mars bo do 29.6., upočasnjuje procese, v tem času ni dobro delati pomembnejših akcij, ni dobro vlagati tožb, z nakupom avta, je boljše počakati. Ljudje, predvsem Ovni in Škorpijoni, ki jim Mars vlada so v tem času nepotržljivi in preveč impulzivni. V tem času ni dobro spreminjati poti, kajti po 29.6. bi lahko videli, da smo se zmotili. Na družbeni sferi, bo retrogradni Mars, ki bi ga lahko prebrali tudi, kot zafrustriran planet vojne, bo krepil vojne napetosti in teroristične dejavnosti. Ob Ščip, 22.4., se bo Venera v ovnu srečala v konjunkciji z Uranom, kar vam je lahko odskočna deska, za začetek novega obdobja življenja. Prinesel bo manjše ali večje spremembe, odvisno od vaših želja in pripravljenosti.V svoji naravi bo Ščip prinašal uvide in spoznanja.

V mesecu maju, malo pred Veskom bo zdravilni  ženski krog, v objemu Iste, v Koštaboni. Vabljene

 

Nedelja, 17.4.

Luna vstopi v devico in Merkur bo v trigonu s Plutonom. Dopoldne bo še bolj sproščeno, popoldan se bodo razvile bolj dinamične energije, tudi vreme se bo spremenilo, Luna prihaja v opozicijo z Marsom, ki se danes obrača v retrogradno gibanje. Danes popoldan vas čaka nekaj več opravil in dinamike.

Ponedeljek, 18.4.

Luna v devici in Venera trigon Saturn, dober dan za uradne zadeve, bodite pozitivni in dobro namerni.

Torek, 19.4. Sonce vstopi v Bika

Danes bo Sonce vstopilo v bika, Luna bo v praznem teku, do 13.25, do tedaj se stvari ne bodo premikale naprej, po vstopu Lune v tehtnico, bo sicer dinamična in nemirna energija, zaradi Venere, ki bo v kvadratu s Plutonom, vendar se vseeno lahko sprostite, saj bo jutri že boljši dan.

Sreda, 20.4.

Luna v tehtnici bo v sekstilu z retrogradnim Marsom in Saturnom. Prava dejanja, ob pravem času, vam bodo vlila samozavest, možne so tudi pomembnejše odločitve in dobri dogovori.

Četrtek, 21.4.

Luna bo v praznem teku, za nami je težka noč in vpliv Lune bo manjši, kar vam bo omogočilo nekoliko več koncentracije, čeprav ta dan ne morete pričakovati bistvenih rezultatov.

Petek, 22.4. Ščip ob 7.25

Luna bo vstopila v škorpijona, ter se srečala v opoziciji s Soncem v Biku. Čudovit dan, izjemno močna Luna bo ves dan, s pozitivnimi aspekti pomaga, je dobro namerna. Venera bo v konjunkciji s Uranom in na nenavaden način začenja bikov mesec. Naj vam bo to obdobje čim bolj naklonjeno.

 

 

 

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20160418091217368