Zvezdne novičke, ribi

Pred nami je teden prvega Luninega krajca, predvsem ga zaznamuje zelo ustvarjalna energija inspiracije in novih idej. Merkur in Venera vstopita v vodnarja, ker je Uran v ovnu, se bo vse bolj pokazala nujnost pravega dialoga sodelovanja, zavedati se moramo pomena skrbi za okolje, v katerem živimo, ter odnose, ki jih ustvarjamo. Predvsem Uran nas bo ta teden osveščal, prav o najpomembnejših stvareh. Konec tedna bo Sonce vstopilo v znamenje rib, to je zadnje astrološko znamenje letnega ciklusa in znamenje, v katerem se vse energije združijo v celovitost, tudi naše misli in čustva, prizadevanja in stremljenja, dobijo pečat celovitosti, izpolnjenosti in notranjega miru. Ribe so skrivnostno znamenje, katerega najlažje primerjamo z morjem, vodo v katero se zlivajo vse vode tega sveta. Ribe so mistične, sočutne, z globoko podzavestjo, težko jih je razumeti in velikokrat ne razumejo niti same sebe. Ribe odlikuje umetnost, saj se v svetu strogih pravil in izrazitih struktur, zelo težko znajdejo. Ribam tradicionalno vlada Jupiter, v sodobni astrologiji planet Neptun, zato so izjemno senzibilne in čustvene, imajo talent za umetnost, jezike in filozofijo. Blizu jim je vse, kar ni natanko definirano in zelo cenijo svobodo, ter kot slaba stran čustvena preobčutljivost, prevare in iluzije. Vstopamo torej v zadnji mesec astrološkega ciklusa, kjer se bodo dogajale spremembe. Mnogo projektov ne bo moglo več životariti, prihajamo v mesec zaključevanja, ko se bodo vse energije nekako transformirale, da bodo z ognjenim ovnom ponovno zaživele. Lunina rast bo na plan prinesla precej skritih stvari, družbeno bo kar zanimiv teden, za nekater počitniški, za druge delaven, vsem pa priporočam, da poskrbite za svojo kondicijo, zdravje, ter se posvečate meditaciji in ustvarjalnemu delu.

Ponedeljek, 15.2. Prvi Lunin krajec, ob 8.47. uri
Zjutraj bo prvi Lunin krajec, dobri aspekti nas navdihnejo za pametne rešitve, ustvarjalna energija bo v zraku. Popoldan bo Luna vstopila v dvojčke, živahtna energija, dobra komunikacija, imeli bomo veliko energije. Stvari se nam nenadoma ne bodo zdele več tako nerešljive, zasijal bo žarek optimizma, kljub slabemu vremenu.
Torek, 16.2
Luna v dvojčkih, v opoziciji s Saturnom, prebudili se bomo v deževen dan, nekoliko se bo ohladilo, vendar vseeno bo pretoplo za ta letni čas. Čez dan se lahko pojavi neka ovira, katero se bomo lotili reševati.
Sreda, 17.2.
Venera danes vstopi v vodnarja, Luna v dvojčkih doseže trigon s Soncem. Odlični aspekti, mogoče celo posije malo Sonca, astrološko vesolje je naklonjeno dobrim idejam, navdih bo v zraku, prepoznali bomo pravo odločitev. Rešitev nekega problema bomo videli, kot na dlani.
Četrtek, 18.2.
Luna v raku bo v trigonu s Neptunom, zavedli se bomo nujnosti nekaterih spremeb, katere moramo vnesti v svoje življenje, Neptun nam kljub dežju prinaša dobre vizije in jasna sporočila. Ponoči bodo slabi aspekti, nenadne spremembe, dogodki z težkim značajem, globalno družbeno težke situacije in vojne aktivnosti.
Petek, 19.2.
Sonce vstopi v ribi, Luna v raku bo v sekstilu z Jupitrom in v trigonu z Marsom. Energija rib bo začela svojo mesečno popotovanje, v zraku bo več zavedanja in modrosti in občutka odgovornosti, začenja se bolj ustvarjalen mesec, v katerem pa je dobro poiskati notranji mir, če ga še niste našli.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20160218091038509