Zvezdne novice, 1.2.- 5.2. Zadnji Lunin krajec

Teden padajoče Lune, energija se bo gibala v značilnem krogu problemov, oziroma izzivov, ki so se prikazali te dni. Pomembna je prav sobota, saj boste natanko vedeli, česa se morate najprej lotiti, da se premaknete naprej, oziroma da zadeve uredite. V tem pogledu bo v veliko pomoč, sicer stresni aspekt Merkurja v kvadratu z Uranom, ki bo v ponedeljek. Pri tem aspektu vam svetujem, da se ne ukvarjate preveč s stresom, čeprav se je najlažje predati strahu in histeriji. Aspekt namreč poleg stresa prinaša tudi energijo, s pomočjo katere stvari lahko rešimo. Teoretično ni negativnih aspektov, ampak so le energijski naboji različnih vibracij in vsak v sebi vsebuje tudi navodilo, kako to energijo uporabimo na uporaben način. Z drugimi besedami povedano, ponedeljek vam bo prinesel moč in pogum, da boste lahko stvari na pozitiven način rešili. Plutonovi in Uranovi aspekti z Merkurjem, najbolj vplivajo na družbeno sfero in v tem pogledu bo tudi največ dogajanja. Pričakujemo lahko krepitev konfliktov in razhajanj znotraj različnih strankarskih skupin tako v Sloveniji, kot tudi širše. Na družbeni ravni se bo intenzivno dogajanje nadaljevalo, saj bo spet Mars v sekstilu s Plutonom in Sonce v sekstilu s Saturnom. Aspekta dejansko predstavljata krepitev policije in nadzora, znotraj EU. Mars s svojimi aspekti na nek način ponazarja nezmožnost soočanja in reševanja problemov na družbeni ravni, kar velja trenutno kar v globalnem merilu.
Na osebni ravni bo teden nasprotno, kot na družbeni, prinašal več pozitivne energije in sposobnosti za reševanje vsakršnih težav, saj boste imeli po eni strani dovolj podpore in po drugi dovolj poguma in energije, za urejanje vsega, kar vam življenje prinaša. Bodite previdni v prometu.
Teden je v znamenju zadnjega Luninega krajca, ta prinaša uresničevanje vsega na čemer ste v zadnjem mesecu delali. Merkur z svojo direktno potjo prinaša nekatere spremembe, katerim sledi tudi sprememba vremena, topleje bo in bolj, ko se bomo bližali mlaju, bolj se bomo tudi bližali deževju.
 

Ponedeljek, 1.2. Zadnji Lunin krajec
Dinamična energija zadnjega Luninega krajca, Luna bo tudi v konjunkciji z Marsom, kaže na zelo stresen dan, bodite previdni v prometu in pri svojih dejavnostih, če so le te nevarne. Astrološko vesolje nam odklene velike količine energije, ki jo moramo pravilno usmerjati. Merkur kvadrat Uran pa je zelo nepredvidljiv aspekt, globalno nam lahko prinaša spet slabše novice.
Torek, 2.2.
Luna je ves dan v praznem teku, do 17. ure, ko vstopi v znamenje strelca. Do te ure ne priporočam pomembnejših sestankov ali dogovorov, raje se pripravite na jutrišnji dan, ki je izjemno pomemben za uradne zadeve.
Sreda, 3.2.
Luna v strelcu bo v konjunkciji s Saturnom, Mars v sekstilu s Plutonom in Sonce s Saturnom. Dan je primeren za organizacijo, za pomembne poslovne sestanke, več pozornosti boste morali dati dokumentacijam in zakonom. Danes lahko veliko naredite, energije bodo odprte, tudi rezultati se bodo kmalu videli.
Četrtek, 4.2.
Do 11. ure je Luna v kvadratu z Jupitrom, potem je v praznem teku. Dan kje primeren za sproščeno delo in odnose, sploh v današnjih časih nikoli ne pozabite na zabavo in smeh.
Petek, 5.2.
Luna je vstopila v resnega kozoroga, sreča se v sekstilu z  Neptunom. V zraku bodo ustvarjalne energije, zlahka boste videli dobre rešitve in jih tudi uresničili, po drugi strani skrbite za svoje zdravje, omogočajte telesu dovolj gibanja, sproščanja stresa in uživajte dovolj sveže hrane, vitaminov. Priporočam vegetarijansko dieto. 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20160201091812531