Zvezdne novice, 28.12.- 1.1.

Teden pred nami označuje dinamični aspekt, med Merkurjem in Marsom, kar zna zaostrovati zadeve, povezane z žičnato ograjo, intenzivno bo tudi dogajanje, v zvezi s stavko policajev in pogajanji. Na družbeni ravni bo torej vladala poletna vročina, toda nobene zadeve se ne bodo zaključevale. Stvari bodo ostajale odprte, toda pred novim letom se bodo vendarle nekoliko umirile in bo prišla v ospredje kozorogova energija osamitve, oziroma ponotranjenosti, ker je čas padajoče Lune bo tudi to botrovalo k večji utrujenosti. Ljudje bomo vendarle več v stiku, komunikaciji, druženju, bliža se čas novo letnih praznikov, ki bo sicer sproščen, a vendar nihče ne bo mogel popolnoma izbrisati grenak priokus negotove prihodnosti, bližajočega se opičjega leta. Na novo letni večer, bodo na nebu planeti ustvarjali boljše aspekte, kar bo potegnilo za sabo vendarle bolj pozitiven vstop v koledarsko novo leto in na sploh, glede na vse, kar nas čaka, v novem letu, priporočam, da poskušate videti pozitivne strani življenja, ter dobre dogodke in da širite pozitiven duh, saj je negativne energije že tako ali drugače preveč v ozračju človeške sfere. Sonce v sekstilu s Neptunom, bo prineslo inspiracijo in ideje, katere morda niso najbolj praktične, to ne pomeni, da se ne bomo trudili ustvarjati nekaj lepega v svoji okolici. V tem tednu bo največ govora o klimatskih spremembah in okoljskih težavah. Nekoliko bolj optimistična bo Venera, s premikom v stelca bo prinesla dobre občutke in razpoloženje, ljubezenske iskre se bodo prižigale. Venera v strelcu je tudi dogodek, ki naj bolj blaži slabe vplive v januarju. Pred nami je torej prvi teden kozoroga, ki bo potekal dokaj mirno, svetujem vam, da vseeno niste tako hladni in nedostopni, kot je kozorogovo nebesno znamenje, ampak v sebi poiščete človeško toplino in prijazne besede, za vsakogar. Silvestrska noč bo obarvana z lepimi aspekti, konjunkcija z Jupitrom, sekstil z Merkurjem in Venero, aspekti govorijo o romantični in družabni noči, z veliko zaupanja in veselja. Želim vam lepe praznike in srečno novo leto!

Ponedeljek, 28.12.
Luna v levu je v trigonu z Uranom. Energija se bo vendarle popravila, trigon z Uranom prinaša nove informacije, svež veter sprememb in prijetna presenečenja.
Torek, 29.12.
Danes bodo vladale dinamične energije, neučakanost v komunikaciji, ter prometu, pomanjkanje razumevanja bo vzpodbujalo stres in konflikte, skrbite za notranji mir in odprtost duha.Sonce sekstil z Neptunom je aspekt, ki prinaša vizijo, Merkur kvadrat Mars pa, da bi te svoje vizije ali ideje radi takoj uresničili. Danes bodite bolj previdni v izbiri besed in strpni. Izogibajte se konfliktom.
Sreda, 30.12.
Luna je v devici, v trigonu s Soncem in v kvadratu s Saturnom. Kljub nasprotovanju boste hiteli, prepričani da delate dobro, kar lahko povzroči nasprotovanje. Neka vrata bodo zaprta, morali boste spremeniti svoje načrte. Prilagajanje je najvišja vrednota družbenega življenja. Danes Venera vstopi v strelca, prihajajo bolj romantični dnevi.
Četrtek, 31.12.
Luna v devici bo v konjunkciji z Jupitrom. Dobri aspekti za lepo praznovanje, naj bo ljubezen energija, ki vas povezuje, ne razdvaja. Pozabite na zamere in zaželite lepo, ter svetlo prihodnost, tako svojim prijateljem, kakor tudi nasprotnikom.
Petek, 1.1.
Luna bo že zjutraj vstopila v tehtnico, ki je družabno znamenje, znamenje romantike in partnerstva. Luna bo v sekstilu z Venero, aspekt bo še okrepil harmonijo v odnosih, skratka lep in sproščen dan bo, izkoristite ga za počitek, ne postavljajte si pred sabo nekih ciljev, niti ne pričakujte česar koli, od drugih.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/2015122810264365