l

Zvezdne novice, 21.12.- 25.12. Zimski Solsticij

V tednu pred nami nas čakata dva pomembna dogodka, zimski solsticij in Ščip v kozorogu. Dnevi bodo kontrastni, energija bo v prvem delu tedna precej napeta in bolj intenzivna, proti koncu tedna se bo popolnoma spremenila, dobila bo pravi naboj strelca, lepote, duhovnosti in sproščenosti, kot bi se strelčeva puščica razplamtela v zraku in zasijala v svoji polni luči, že znotraj kozoroga. Zimski solsticij namreč nakazuje večjo širino zavedanja, nebo bo podpiralo humane vrednote in širino duha. Zimski solsticij je prehod preko sečišča ekliptike z nebesnim ekvatorjem, najnižja točka sončevega kota loka. Dnevi se bodo začeli ponovno daljšati, zato tudi slavimo povratek Sonca, v krščanstvu Božič. V slovanski mitologiji je Božič rojstvo Svarogovoega sina, Svarožiča, ki je natanko na zimski solsticij in predstavlja rojstvo sončevega sina ali začetek novega letnega ciklusa. V krščanstvu se je božič ohranil in se spojil s 25. decemberom. Letos je Ščip prav na 25.12., kar ima pozitivne vplive. Če se povrnemo na zimski solsticij, predstavlja v astrologiji najbolj duhovno točko leta, ki predstavlja stik s predniki in notranji svet. Solsticij je tudi trenutek zimskega ingresa, vstopa v zimo, ki nam pokaže družbena dogajanja v zimskem obdobju in pomembne smernice, ki bodo vplivale na razvoj dogodkov. V letošnjem zimskem ingresu lahko ponovno opazimo pomen kmetij, domačij, ekološkega gospodarjenja z zemljo in ob enem Plutona, ki je v povezavi z Merkurjem, oba v kozorogu ustvarjata rušenje in transformacijo, igrata se s finančnimi tokovi, kažeta na vojaške aktivnosti, navzlic prizadevanjem se politične in družbene razmere v svetu, predvsem v Evropi, bližnjem vzhodu, Afriki, Rusiji, ne bodo umirjale, ampak se bodo žal stopnjevale. Tako nas čaka družbeno težka zima in še težje leto, med tem, ko bomo na osebni ravni v družinski sferi ali timu imeli vso razvojno podporo, ki jo potrebujemo, da bomo lahko naprej razvijali dobre ideje in pozitivna dejanja. Vstop v kozoroga poznamo, kot streznitev in modrost, ki zrase iz realnih življenjskih temeljev. Astrološko znamenje kozoroga je podobno zimi, tiho, mirno, vendar vztrajno. Ne zmanjka mu moči, ko se s čvrstimi koraki vzpenja na goro spoznanja, kjer najde svojo modrost. Kozorogi so marljivi delavci, karieristi, natančni, pošteni, razum nadvladuje čustva, najbolj zemeljska znamenja, kar odraža konkretnost in preudarnost.

Vabim vas, da se naročite na astrološko svetovanje, 2016. Z interpretacijo, s pogovorom 30 minut preko Skypa ali meila, 60€, z ddv. Astrološki vpogled zajema pomembnejše usmeritve za prihodnje leto in reševanje določenih perečih problematik, ter katere planete je potrebno vzpodbujati z ustreznimi rastlinami.

Ponedeljek, 21.12.
Luna bo vstopila v bika, Merkur bo v kvadratu z Uranom. Zelo delaven dan bo, dinamičen, aspekt med Merkurjem in Uranom postavlja pred nas nepredvidljive situacije, nenadne izzive. Nekateri v tem uživajo, marsikdo se počuti negotovo. Predlagam, da se ne pritožujete in se raje lotite dela.
Torek, 22.12.
Luna je v biku, Sonce vstopi v znamenje kozoroga. Dan solsticija tradicionalno popijemo čaj Šentjanževke. Luna je dopoldan v opoziciji z Venero, ne bomo se ravno dobro počutili, popoldan pa se bodo energije spet razjasnile.
Sreda, 23.12.
Luna v dvojčkih, bo v kvadratu z Neptunom in v opoziciji s Saturnom. Aspekt govori o tem, da javnost v resnici sploh ne ve, kaj se dogaja v svetu, a po drugi strani se niti ne moremo zanimati, ker imamo vsi dovolj svojih problemov. Aspekti govorijo, da se je vendarle vredno potruditi, za vse, ki pomoč potrebujejo.
Četrtek, 24.12.
Luna v dvojčkih, nadaljevale se bodo intenzivne energije, veliko bo dogajanja in informacij, predlagam, da se ne obremenjujete preveč ampak se raje potrudite za notranji mir.
Petek, 25.12. Ščip
Na dan Ščipa se bo energija sprostila in spremenila, Luna bo v raku, ki predstavlja družino in skupnost, astrološko vesolje bo naklonilo pozitivne energije našim običajem in želim vam, da čim lepše praznujete.


  • december 21 2015 @ 09:07 CET
  • Ogledov
    1,999

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si