Zvezdne novice, 10.10.-16.10. Mlaj in direkten Merkur

Teden pred nami je v znaku direktnega Merkurja in nove Lunine rasti. Vse od Luninega mrka naprej, ko smo čistili in prali stvari za nazaj, se nam bo z Merkurjevim obratom in z začetkom direktnega ciklusa v soboto naposled spet začela nasmihati sreča. Težavnost, ki smo jo že bili vajeni, bo popustila, v novi teden bomo vkoralkali z veliko bolj jasnimi cilji, osredotočeni bomo na svoje delo, tudi pogovori, sestanki in druženja bodo postala bolj jasna. V ponedeljek, dan pred mlajem bo še Sonce opozicija z Uranom, ki prinaša nenadne prekinitve, stvari nam ne bodo šle od roke, morali se bomo ustaviti in na novo zadihati, se usmeriti in osredotočiti. Aspekt prinaša tudi spremembe, v marsičem se bomo morali prilagoditi novim situacijam in se soočiti z novimi in drugačnimi izzivi. Mlaj bo v torek, 13.10., na 19. stopinji tehtnice se bosta srečala Luna in Sonce, začela se bo nova Lunina rast, čas za načrte in nove projekte, vse poti se bodo odprle, spet se lahko dogovarjamo in podpisujemo pogodbe. V času mlaja sta Mars in Jupiter v konjunkciji, v trigonu z Plutonom, zelo veliko bo družbenega dogajanja, skoraj da ne bomo več utegnili slediti vsem dogodkom, saj bo vsak dan prinašal veliko intenzivnost novic. Priporočam, da se vendarle čim bolj osredotočate na svoje delo, razvoj in kariero, ker so planeti naklonjeni osebni rasti in omogočajo tudi poslovni razvoj. Vreme bo spremenljivo, že iz nedelje na ponedeljek bo aspekt Sonce opozicija Uran prinašal močne ohladitve in svež veter, deževno bo, o tem govori Venera, v opoziciji z Neptunom. Kljub odprtim energijam, poraja mešane občutke, saj zaradi širšega družbenega dogajanja ne bomo mogli biti ravno veseli, kljub temu, da se nam bodo stvari v osebnem življenju vendarle večinoma začele premikati na boljše.

Sobota, 10.10.
Luna bo ves dan potovala skozi znamenje device, kjer ne bo naredila nobenega aspekta, bo v praznem teku. Dan bo primeren za pospravljanje, imamo padajočo Luno v devici in aspekt Venera kvadrat Saturn, ki je čustveno prijaznejši, če so stvari čim bolj urejene, pregledne in pospravljene. Le tako bomo lažje vstopili v novo Lunino rast, z Merkurjevim direktnim gibanjem.
Nedelja, 11.10.
Luna bo vstopila v znamenje tehtnice, kjer bo naredila konjunkcijo z Merkurjem in sekstil s Saturnom. Bolj družabni bomo, stvari za nazaj se bodo razjasnile, vendarle jutri prihaja aspekt  Sonce opozicija Uran, zato boste morali nekatere stvari opustiti, spremebe bodo lahko prinašale novo pot.
Ponedeljek, 12.10.
Danes je Sonce v opoziciji z Uranom, sledi močno družbeno dogajanje, Luna v tehtnici bo v kvadratu s Plutonom, kaže na vojne aktivnosti v Siriji. Občutljivejši za astro počutje, boste čutili nelagodje, pritisk in nespečnost. Prihodnost se bo zdela negotova, čeprav so planeti v glavnem usmerjeni bolj k družbenim nivojem, kot k osebnim.
Torek, 13.10. Mlaj, ob 2.06
Na posled, težko pričakovan Mlaj in nova Lunina rast, v obdobju direktnega Merkurja. Zdelo se bo, kot da se bodo odprla neka vrata, stvari se bodo razjasnile, bolj optimistično se boste zazrli v prihodnost. Sicer je Luna ves dan v praznem teku, vendar Merkur v sekstilu s Saturnom vzpodbuja k organiziranosti in sodelovanju, stvari se bodo začele sestavljati in postavljati na nove temelje. Večina pozornosti bo v organizaciji.
Sreda, 14.10.
Luna je v škorpijonu, v sekstilu z Venero in v trigonu z Neptunom. Dan bo v znamenju ustvarjalnih energij, klical bo po novih začetkih in pozitivnem druženju. Najpomembnejša energija bo sproščenost v odnosih, ki bo porajala plodno sodelovanje.
Četrtek, 15.10.
Luna bo v škorpijonu, v praznem teku. Če boste vztrajali v svojih dejavnostih, boste imeli veliko energije, čeprav ta dan večinoma ne boste zaključevali stvari, se bo vseeno v naslednjih dneh pokazal dober učinek vašega dela.
Petek, 16.10.
Luna bo do 11.18.ure v znamenju škorpijona, potem bo vstopila v strelca, kjer se bo srečala v konjunkciji s Saturnom. Dan bo sicer dober, vendar se bomo natanko zavedali, svojih omejitev in omejitev v dejavnostih, ki jih izvajamo. Družbeno bo tudi intenzivno dogajanje. Mars v trigonu s Plutonom bo opisoval vojaške aktivnosti.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20151010223433369