l

Zvezdne novicke; Enakonočje pred totalnim Luninim mrkom

Sonce bo v sredo vstopilo v znamenje tehtnice. Letošnja tehtnica bo okrepljena z močnim mrkom, dejansko bo prevesila svetle dni, v temne.. Tehtnica je znamenje iskanja ravnovesja, harmonije, lepote, reševanja zadev. Je družbeno angažirano znamenje. Predstavlja jo jesenjsko enakonočje, ki se pojavi, kot ravnovesje, med svetlobo in temo, med dnevom in nočjo. Danes ponoči je enakonočje, 23.9., ob 8.20. uri se začne jesen. Dan in noč sta enako dolga, Sonce je navidezno natančno nad ekvatorjem, Sončni žarki imajo največjo moč, na območju ekvatorja, in nanj padajo navpično. Ker smo malo pred totalnim Luninim mrkom, enakonočje pa je zelo sveta in pomembna energija, vam priporočam, da naredite male, pozitivne premike. Pari se lahko vsedejo en proti drugemu, primete se za roke gledate v oči in meditirata, nato zapreta oči in se poglobita vsak v svoj notranji ocean in pošiljata energijo ljubezni in miru, vse povsod naokoli.
Danes se tudi naredi punčke iz koruze, ki bodo čuvale jesen. Ponavadi se jih da na južno okensko polico ali zunaj, na posebno mesto. Lahko se jih nese tudi na vrt, skratka postavi se na posebno mesto, da vas čuva. Lahko se naredi tudi človečke iz drugih jesenjskih sadežov, ki zdržijo zimo in se jim naredi oblekice iz koruznega ličkanja. To je daritev boginji ..


Teden se je začel z Merkurjevo retrogradno fazo, kar pomeni, da se bodo razreševale stvari za nazaj, se postavljale na svojo mesto, sicer se bodo vsi projekti, ki bodo v teku upočasnili, pojavile se bodo nove okoliščine, v tem obdobju ni pametno kupovati elektronike ali nepremičnin, ter podpisovati pogodb. Oziroma moramo biti zelo pozorni, saj retro Merkrur upočasni zadeve in jih pelje v drugačno smer, od predvidene. Kmalu bomo že začeli odštevati dneve, do izjemno močnega Luninega mrka, katerega vpliv vsi po malem že čutimo. Po mrku se bodo začele vse stvari spreminjati, tudi pogoji poslovanja, skratka jesensko obdobje bo prineslo spremembe v naša življenja. Lunin mrk, za razliko, od Sončevega, učinkuje bolj na družbeno sfero, krepi nezavedne vplive, na individualni ravni in vselej povzroči nekakšno družbeno dinamiko, ki se odraža bodisi v poplavah, potresih... Tokratni mrk označuje tudi begunsko krizo in oznanja nekakšno prihodnost, ki bo zaznamovana z velikimi selitvami narodov, vendar to sodi že v področje teoretične družbene astrologije. Skrbno moramo načrtovati dneve in se res potruditi, za vzdrževanje dovolj visoke ravni srčne kulture in pozitivne energije. Verjetno se bomo v tem tednu soočili z marsikaterimi nevšečnostmi in zelo zaželjeno je, da gremo pozitivno skozi, saj mrk vedno daje možnost, za nek nov začetek, odpira vrata in nam pomaga določene stvari pri sebi razrešiti. Vsekakor se bi morebitni nerazrešeni konflikti, prisoten v času mrka, v prihodnjih treh mesecih samo še stopnjeval. Vsi čutimo, da se nekaj velikega dogaja, v globalni družbeni sferi in dejansko se bodo mnoge stvari koncentrirale okoli tega mrka, a vendarle je vse, kar se dogaja le izziv, da ohranjamo notranji mir in poskušamo živeti čim bolj humano. Po Luninem mrku, 28.9., se bodo polagoma začele stopnjevati jesenjska deževja, spet bomo prišli v obdobje poplav.

Osebe, rojene v znamenju tehtnice imajo željo po uravnovešenemu, skladnemu in umirjenemu življenju, krivica, nepoštenje in vsiljivost jih odbijajo, zato jih privlačijo odnosi z javnostjo, pravo ali različne intelektualne dejavnosti. Vlada jim planet Venera, zato so lahko nadarjeni tudi za umetnost.

Torek, 22.9.
Luna v kozorogu je v trigonu s Jupitrom, kasneje v konjunkciji s Plutonom, vstali bomo v bolj sveže jutro, veliko bomo imeli urejanja in pospravljanja, dobro je, da to obdobje dobro izkoristimo. Ni pa priporočljiv čas za nove projekte.
Sreda, 23.9. Sonce vstopi v tehtnico
Sonce vstopi v tehtnico, Venera je v trigonz t Uranom. Obzorja se bodo razčistila, mnoge stvari nam bodo postale jasne, našli bomo pravo rešitev določenega problema ali odgovor, ki smo ga iskali. Zelo optimističen dan, čeprav bo Luna v praznem teku, se bodo stvari dogajale na psihični in intelektualni ravni.
Četrtek, 24.9.
Luna v vodnarju, v trigonu z rx Merkurjem, čas za skupno druženje in delo, kot so obiranje plodov, nadaljevanje trgatov in podobno...Nočni aspekti bodo težki, previdno v prometu!
Petek, 24.9.
Danes zjutraj je Merkur v kvadratu s Plutonom, družbeno in humanitarno težak aspekt, se bo razvlekel v cel dan. Bližina prihajajočega mrka se bo danes že pošteno čutila, bodite previdni. Če znate meditirati to danes čim več krat počnite!


  • september 22 2015 @ 10:09 CEST
  • Ogledov
    1,627

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si