Zvezdne novice, 8.8.-14.8. Mlaj in Jupiter v devici

Prihajajoči teden bo prinesel veter sprememb. Čeprav se na prvi pogled ne bo dogajalo nič nenavadnega, Luna bo v padajoči fazi, se bodo v globinah kolektivne zavesti spreminjali pogledi in prepričanja. Tudi vremensko bo teden ustrezal različnim okusom, poletje bo postalo bolj blagodejno, vročina bo popuščala. Na družbeni ravni se bo veliko več dogajalo, predvsem, okoli spora, med sosednjo Hrvaško in Slovenijo, ki se astrološko preslikava tudi, kot različnost med nekim novim, svežim pogledom nove generacije in tradicionalnim ukoreninjenim pogledom stare generacije. Skoraj vsi konflikti prihajajo zaradi pohlepa in ravno to je tisto področje, ki nekako opisuje zadnji dve eri, dobo ovna in dobo rib, medtem, ko naj bi v vodnarjevi dobi pohlep začel izgubljati svoj pomen, saj bo veliko več pomenila kolektivna zavest, vendar se takšna velika sprememba meri v stoletjih. Pišem pa to zaradi tega, ker bomo lahko prav ta teden čutili energije nekega starega preživelega fanatizma ali totalitarizma, po drugi strani pa svobodo, človekovo dostojanstvo, pravico po iskrenem izražanju ljubezni in zdravemu okolju. Prihodnost si vendarle ustvarjamo tako, kot najbolj vemo in znamo, vendar se v sodobni globalni civilizaciji absolutno premalo zavedamo, da moramo razmišljati o rodovih, ki prihajajo, ker smo globalna družba, razmišlanje o prihodnjih rodovih ne gre le za to, da poskrbimo za svoje otroke, ampak moramo s svojimi dejanji razmišljati o vsem človeštvu. Morda je ta moj uvodnik nekoliko preširok, vendar vstopamo v pomembno obdobje, za nami je konjunkcija treh planetov, Venera je retrogradna in Jupiter je vstopil v znamenje device, pred nami pa je obdobje mrkov. Vsi ti energijski impulzi sežejo globoko in vplivajo na kolektivno zavest. Čimbolj se bomo približevali mlaju, tembolj se bo Slovenija začela postavljati za svoj prav. Jupiter v devici bo vendarle dal neko zrelo energijo in pravne sposobnosti naši državi, ki vstopa v svojo odraslo dobo pubrteta je bojda za nami... Tako kažejo premiki tranzitrnih planetov, preko natalne karte Slovenije. Jupiter v devici prinaša modrost, zrelost, spoznanje, je bolj preudaren in odgovoren.

 


Sobota, 8.8.
Luna v dvojčkih, bo v kvadratu z Merkurjem in Neptunom. Zelo dinamična aspekta, ki kažeta na medijske borbe in na  prometno zgoščenost na cestah. Vsi v tem času nekam potujejo. Dan pa bo zelo komunikativen in stežka bomo našli mir.
Nedelja, 9.8.
Danes vstopi Mars v znamenje leva, s tem boste ob aspektih, Lune v sekstilu s Soncem in Uranom, vendarle samozavestno dvignili glavo, ko boste deležni priznanja za svoje delo.
Ponedeljek, 10.8.
V dopoldanskem času bo Luna še v komunikatoivnih dvojčkih, v sekstilu z Jupitrom, ki je na končnih stopinjah leva, vsi čakamo na nekaj novega, Jupiter bo vstopil v devico.
Torek, 11.8.
Luna bo v raku, v opoziciji s Plutonom. Počutili se bomo ujete ali bomo čutili nek pritisk, ki ga venomer povzroča Pluton v opoziciji, toda hkrati vselej tudi omogoča možnost transformacije. Čustveno bomo občutljivejši, a tudi dovzetnejši za filozofske razmisleke, globoko predanost in ljubezen.
Sreda, 12.8.
Luna bo še ves dan potovala skozi znamenje raka, v trigonu na Saturna.Sreda bo precej konkreten dan, čuti se že levja energija, kamor bo zvečer vstopila Luna in se naše ideje, oziroma tisto, na čemur delamo počasi konkretizira, še vedno je čas, da se pobotate ali sklenete nek dogovor ali kompromis, nek proces lahko izpeljete do konca.
Četrtek, 13.8.
Dan pred mlajem je dopoldan težka energija, po svetu se bo dogajalo marsikaj, Merkur je v opoziciji z Neptunom in napačnega razumevanja, izogibajte se konflikta. Popoldan je Sonce v trigonu z Uranom, pokaže na srečen preobrat, rešitev lahko dejansko pade iz neba, premik bo tokrat v dobro smer.
Petek, 14.8.
Mlaj bo izjemno lep in pomemben, posvetite se  ljubljenim osebam. S tem mlajem je levji ciklus bolj ali manj zaključen, čeprav je pred nami še en teden, ki ga večinoma res lahko izkoristimo zato, da se dobro imamo in se razbremenimo skrbi, ter odpočijemo.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20150807193357225