Zvezdne novice, od 2.8.-7.8.

V tem poletju smo lahko videli, da je Slovenija nagnjena bolj k temu, da izkoristi energije slabih aspektov, kakor dobrih. Res nam v preteklih dveh tednih slabih aspektov stvari niso šle prav dobro izpod rok. K sreči smo vstopili v retrogradni ciklus Venere, ta pa je izjemno močan in pomemben. Obdobje, v katerem lahko veliko stvari popravimo, ustvarjamo harmonijo in sodelovanje. Na tej točki tudi menim, da se moramo naučit sodelovat in podpirat med sabo, da nimajo ves čas neki tretji dobiček od naših prepirov. Prihodnji teden bo astrološko raznolik v prvem delu, nas čakajo dobre stvari, lepo se bo razvijalo tisto, kar pač delamo ali obdelujemo. Če je naša pozornost usmerjena k družini ali odnosom, ter skupnemu preživljanju časa, potem vam prva polovica tedna prinaša veliko veselih in nepozabnih trenutkov. Druga polovica tedna, sploh proti koncu bo vse bolj dinamično, več bo akcije ali dela in vremensko bo spet dinamično obdobje. Huda vročina se hitro lahko preobrne v vlago in deževje. Na nebu boste spet lahko opazovali konjunkcijo Venere in Jupitra, kateri se bo pridružil tudi Merkur. To si izjemno pomembeni aspekti, ki so velika redkost v tem položaju, saj sta v bližini fiksne zvezde Regulus, najsvetlejše zvezde, v konstelaciji leva. Zato je v tem času pomembno, da izkoristite energije, ki so v zraku, za svoj preboj. Bodite pozorni, saj bodo na večernem nebu, med 4.8. in 7.8., na zahodu kulminirali kar trije planeti, Venera, Merkur in Jupiter, konjunkcija vseh treh res odpira vrata v pozitivne spremembe, katere pa se ne bodo zgodile brez našega truda. Dandanes si bolj redki lahko nudijo takšen dopust, da se popolnoma odklopijo in se prepustijo dihanju narave, ter si naberejo novih moči v tišini. Zato bo naj primernejši čas med 10. in 20. 8., do tedaj pa je vsekakor pomembna komunikacija, druženje s prijatelji, pomeni s svojim krogom ljudi ali preživljanje lepega časa v družinski idili, toda komunikacije ne gre popolnoma izklopiti, saj se lahko marsikaj pomembnega na tak način izgubi. Predvsem se potrudite, da ste dobri v vsem, česar se lotite in odprti do svojega partnerja, kajti Venera v retrogradnem gibanju je pomembna za vsak odnos, saj vas zbliža, pomaga pozdraviti nesoglasja in v tem obdobju res lahko dosežete harmonijo.

Nedelja, 2.8.
Luna bo vstopila v ribi, ter se srečala v konjunkciji z Neptunom, spet bodo zanimiva srečanja, svež veter, vonj nečesa novega, Merkur bo v trigonu z Uranom, zato se prepustite dobri volji, ne glede na vremenske razmere.
Ponedeljek, 3.8.
Luna bo v ribah, v trigonu z Marsom in Saturnom, če kaj delate ali ustvarjate, bo danes pravi dan, za uresničitev, v kolikor ste na dopustu, vas čaka pomembno doživetje.
Torek, 4.8.
Luna je vstopila v energičnega ovna, danes bo spet srečen dan, saj se bo Venera vrnila do konjunkcije z Jupitrom, ljubezen, radost in harmonija, naj vas prežemajo. Primern dan za nek nov začetek.
Sreda, 5.8.
Luna v ovnu bo dosegla konjunkcijo z Uranom, danes bo dan, ko se lahko kaj pokvari, bolj bomo nagnjeni k nezgodam, zato naj bo pazljivost na prvem mestu. Retrogradna Venera bo v kvadratu z Saturnom, bodite pozorni, da nekoga ne boste preveč užalili.
Četrtek, 6.8.
Luna potuje skozi bika, spet bo pomemben dan, Merkur se sreča z retrogradno Venero, komunikacija bo v ospredju, ukvarjanje s športom, Mars trigon Saturn, družbeno bo spet polno zaostrovanj na ravni Hrvaška- Slovenija, večer bo težaven in dinamičen.
Petek, 7.8. Zadnji krajec
Luna v biku bo naredila zadnji krajec, Merkur bo v ospredju v konjunkciji z Jupitrom, kar pomeni, da vam stvari lahko dobro stečejo, če ste jih pravilno zastavili. Na družbeni ravni se bo morda začela nakazovati neka bolj jasna slika, bolj bomo samozavestni, tako na osebni, kot na družbeni ravni.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20150802124423669