Zvezdne novičke, od 28.3.-3.4.

Smo v tednu rastoče Lune, narava se pripravlja na eksploziven rastni impulz, ki nastopi takoj po veliki noči. Po bio dinamiki se zemljo, pred Veliko nočjo pusti počivat in se začne sejati takoj, po Veliki noči. Glede rastlin se ravnate po potovanju sideralne Lune. Dnevi so primerni za nabiranje sveže, divje hrane, upoštevajte, da morate vedno puščati določen odstotek rastlin neokrnjen in jim s tem omogočiti, da se lahko še naprej razmnožujejo. Energija po Sončevem mrku se začenja počasi umirjati, še vedno priporočam večjo previdnost v prometu, ker smo v energijskem pomembnem in občutljivem obdobju, obdobju med dvema mrkoma, Sončevim in Luninim, ki bo 4.4. Obdobje med mrki je izjemno pomembno, za odpiranje novih poti, v razvoju osebnem ali družbenem, tokrat je energija naravnana k sodobnim načelom odprte in humane družbe, z izjemnim poudarkom, glede človekovih pravic. Na družbeni ravni se zato tudi pozna močnejše delovanje zaviralnih ali konzervativnih sil, ki bi nas rade premaknile nazaj, v 19. stoletje. Pri nas se to najbolj opazi v družinskem zakoniku in konzervativnih reakcijah nanj. Pomembne so ideje, ki jih imate v obdobju med dvema mrkoma in se tičejo napredka, nadaljnjega razvoja, v vašem osebnem življenju. Lunin mrk bo poudarjal povezovanje, združevanje, v skupne zelene in ekološke projekte, vse svoje razvojne potenciale moramo usmerjati k trajnostnim projektom, ki bodo ohranjale in izboljševale okolje, saj bomo sicer z obstoječim modelom industrijskega kapitalizma, iz 19. stoletja, z onemogočili prihodnjim generacijam življenje na zemlji. Prihaja čas, ko je bolj pomembno razmišljati o skupnem dobrem, kot o svojem življenju oziroma o življenju lastne družine, ter delovati lokalno in globalno. To pa so vzorci, ki jih je težko preseči in zahtevajo odrekanje in povezovanje. Pišem tako na široko, ker je narava teh dveh mrkov takšna. Narekuje namreč preseganje osebnih interesov, za namen skupnega dobrega. Popolni Lunin mrk, bo 4.4., iz serije Sarosa 132, bo imel območje popolnosti, na Južni strani zemlje, predvsem v Južnem Pacifiku. Pri nas bo viden deloma, v drugem delu noči. Njegov učinek bo obarval pomlad. Astrološko bo mrk prinašal podporo vsem zelenim projektom, trajnostnega razvoja, reciklaže, novih zelenih tehnologij, odpira nove trge in nove priložnosti, za vsa podjetja, ki so usmerjena v omenjena področja. Delno podporo ima tudi zabavna industrija, slabši časi pa bodo za črno metalurgijo in naftno industrijo. Na osebni ravni mrk skorajda ne bo imel učinka, razen v podpori razmišljanju, snovanju novih načrtov, novih idej in podobno. Priporočam tudi uživanje veliko sveže zelene zelenjave in vitaminov. In zapomnite si, da ste v času mrkov raje tiho, če nimate za povedati nič lepega.

 

Sobota, 28.3.

Luna v čustveno preobčutljivem raku bo v trigonu z Merkurjem, Venera v kvadratu z Jupitrom. V zraku bodo dinamične energije, primerno za razno-vrstno delo in tudi druženje in zabavo. Poudarek je na medsebojni pomoči in dobri hrani.

Nedelja, 29.3.

Luna bo v levu, v trigonu z Saturnom. Vikend bo lep in suh, nedelja bo nekoliko hladnejša, v zraku bodo lepe in mogočne energije.

Ponedeljek, 30.3.

Intenzivno dogajanje bo vse do 16. ure, aspekti primerni za reševanje pomembnih službenih zadev. Popoldan se bo energija umirila, posvetite se družini in komunikaciji.

Torek, 31.3.

Dan, v katerem bodo potekale pomembne komunikacije, pomembno in konkretno delo, delavno bo primeren dan, čeprav rezultati ne bodo vidni, ker je Luna v praznem teku. Zvečer bo vstopila v devico.

Sreda, 1.4.

Luna v devici je v opoziciji z Neptunom. Kar bo spet ustvarjalo dinamiko v vremenu, značilno aprilsko vreme bo, težko boste sprejemali pravilne odločitve, saj bodo informacije nejasne.

Četrtek, 2.4.

Rastoča Luna v devici, do 11. ure je v trigonu z Venero. Čez dan bodo izjemno plodni in lepi aspekti, ki bodo podpirali vse dobre in pozitivne ideje. Merkur trigon Saturn, je primeren za zbrano delo, pogovore in razgovore, Sonce trigon Jupiter pa za optimizem in zaupanje, ter stik s tujino.

Petek, 3.4.

Dan pred Luninim mrkom, bo Luna vstopila v tehtnico. Čas bo primeren za ustvarjanje harmonije, v odnosih, prijazne pogovore, izlete v naravo, zdravljenje. Čez nekaj dni bodo impulzi rasti začeli delovati z najvišjo energijo.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20150327081610911