26.2.- 6.3. Ščip

Sonce se je premaknilo v znamenje rib, to je znamenje, v katerega se zlivajo vsa ostala znamenja zodiaka, je kakor morje, v katerem najdejo vse energije svoj prostor. Zato so ribe posebna vrsta ljudi, tradicionalno jim vlada Jupiter, v sodobni astrologiji Neptun, zato imajo vse ribe in „ribaki“ veliko nagnjenost k umetnosti in umetniškem izražanju. Ostala znamenja zodiaka jih praviloma ne moremo doumeti, saj v sebi nosijo brezmejnost in so zato nepredvidljive, kakor da bi v resnici prišle iz morskih globin. Običajno ribe težko razumejo tudi same sebe in svoje več plastnost, vendar so osebe, rojene v tem znamenju sočutne, zelo ustvarjalne, potrebujejo pa svoj mir in brezmejno svobodo. Minula doba je pripadala ribam, tej dobi pripisujemo vznik krščanstva in drugih religij.

Pred nami je močan teden, Luna je v rastoči fazi, tik pred Ščipom. Polna Luna, z Soncem v ribah in Luno v devici, bo 5. 3. V dneh okoli Ščipa bo primerno za zdravljenja, pogovore, spremembe, po Ščipu se bo začelo lahko že pomladansko čiščenje in pospravljanje, saj bo sama astrološka energija pri tem pomagala. Ribji Ščip, 4.3. bo čustveno močan, tudi Venera bo v zanimivih pozicijah, vse svoje do sedanje čustveno življenje bomo imeli v rokah in nekaj pomembnega spoznali, odprle se nam bodo nove vizije. Ob Ščipu bomo lahko doživljali določeno krizo, saj bo energija rib izvabila iz nas globoka čustva, ter nas na nek način odprla. Bodite pozorni, do sebe in do drugih, videli boste, da je lahko takšna energija tudi zelo dobra in uporabna. Impulzi za bio dinamike bodo v dneh okoli Ščipa močni, do velike noči se lahko pripravi tudi vrt, lahko se sejejo pomladne povrtnine v zimskem vrtu ali verandi. V obdobju od Ščipa, do mlaja, se bodo projekti dokončevali, energija bo v znamenju realizacije. Prihajajo pomembni dnevi, tudi za komunikacijo, nove načrte, predvsem, kar se tiče pomladnega dogajanja, pomladanskih projektov, prebujala se bodo tudi čustva in hormoni, saj se približujemo vstopu Sonca v znamenje ovna, pred približno tri tedne, do tedaj pa je še vedno odličen čas za zaključevanje, preteklih projektov, pisanje, pogovore, druženje in podobno. Do Ščipa pričakujemo močne vetrove, po Ščipu se bo vreme umirilo.
Priporočam, da se po Ščipu začnete intenzivno ukvarjati z rekreativno vadbo, saj je obdobje do mlaja primerno za čiščenje telesa, odvečnega balasta in strupov, ki si jih je nabral v zimskem času. Temu sledi tudi post z sadnimi sokovi, zelenjavo, veliko vlakninami, predvsem kasneje, v času, pred veliko nočjo.

 

Četrtek, 26.2.
Luna v dvojčkih bo zjutraj v lepih aspektih, nato gre v prazni tek. Celodnevni vpliv bo imelo Sonce v konjunkciji z Neptunom, dan, ko bomo bolj utrujeni. Zjutraj bomo sicer imeli veliko idej, vendar nas bo dan ponesel drugam. Primerno za počitek
Petek, 27.2.
Luna bo ob 13.49. uri vstopila v raka, prej bo v praznem teku. Dopoldan se ne bo zgodilo nič pomembnejšega, medtem, ko bo popoldne bolj razburljivo, komunikativno in razburljivo.
Sobota, 28.2.
Luna v raku, bo v opoziciji z Plutonom in v kvadratu z Uranom. Težavne energije bodo v zraku, lahko tudi konfliktne. Tudi družbeno je to kar težaven aspekt, zato priporočam, da negujete notranji mir, notranji smehljaj in ste pazljivi, predvsem v športnih aktivnostih in v prometu. Aspekti lahko povzročijo tudi nevihte ali orkanski veter.
Nedelja, 1.3.
Luna v raku, je v praznem teku, Merkur je v sekstilu z Uranom in v opoziciji z Jupitrom. Dan bo prinašal dobre ideje, vendar manj možnosti, da se le te lahko uresničijo. Počutili se bomo, kakor da bi nekaj radi, vendar ne bomo vedeli, točno kaj.
Ponedeljek, 2.3.
Luna v levu, v rastoči fazi, bo v lepih aspektih z Saturnom in Marsom. Stvari nam bodo šle na roke, pri delu nam bo šlo dobro, tudi dobro se bomo počutili, kar primeren dan je, da ga izkoristimo za delo, saj lahko veliko storimo.
Torek, 3.3.
Luna v levu je dopoldan v stresnem aspektu, kasneje v praznem teku. Dopoldan bomo preživeli v reševanju nekega zapleta, ki se jutri lahko uspešno reši, že popoldan se lahko razvijejo dobri dogodki.
Sreda, 4.3.
Luna ob 13. uri vstopi v devico in začne se izjemno dober delavni dan, veliko stvari lahko brezhibno uredimo, nekako se bodo vse stvari med sabo povezovale. Venera in Jupiter bosta v trigonu, to je aspekt, med dvema tradicionalno naj boljšima planetoma, oba dajeta obilico ljubezni in dobrega počutja, prižigata žarek sreče, dan je primeren za komunikacijo in zabavo. Ljudje smo družabna bitja in mnogokrat je druženje in zabava pomembnejša od resnega in zbranega dela. Venera konjunkcija Uran prinaša nova poznanstva in dobre energije.
Četrtek, 5.3. Ščip
Na dan Ščipa je Venera v kvadratu z Plutonom, tako je ponazorjena globoka in strastna ljubezen, Na osebni ravni lahko čutimo tudi stres, na čustvenem področju ali usodno povezanost. Na družbeni ravni bodo optimistična čustva, poskušala prevladati nad vojaškimi energijami. Konflikt bo med razumevajočo žensko energijo in neprizanesljivo odločenostjo. Ščip bo močan, če le lahko, ga preživite v meditaciji ali v poglabljanju vase, v komunikaciji, naredite kaj dobrega za svoje telo.
Petek, 6.3.
Sonce sekstil Pluton in Luna v devici, v praznem teku. Premikamo se v nove energije, danes bomo lahko čutili, kako bo pomlad iz-gledala, to je tudi dan strastne ljubezni.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20150226113424163