7.2.-13.2. Zadnji Lunin krajec in direkten Merkur

Pred nami je teden padajoče Lune, z zadnjem krajcem, 12.2. Merkur se obrača v direktno fazo, 11.2.
V tem tednu se lahko še realizirajo zadnji procesi zadev, ki jih urejamo, že dlje časa ali stvari za nazaj, s katerimi smo v zamudah. Teden bo naporen, vlagati moramo velike količine energije. Merkurjeva direktnost, od 12.2. naprej, nam bo vlila novega upanja, saj se bodo stvari spet začele odvijati naprej, lažje bomo zadihali in tudi boljše se bomo počutili.
Proti koncu Merkurjevega retrogradnega obdobja, je vedno najhuje, saj so neprestano težave, v komunikaciji, čutimo pomanjkanje energije, občutek imamo, da so izzivi preveliki, da bi jih lahko uspešno rešili. Ves teden bo še vedno prodiral hladen zrak iz severovzhoda, kar bo podpihovalo mrzlo zimo, ki smo jo astrološko tudi že prepoznali. Energija se bo spremenila šele z novo Lunino rastjo, v naslednjem tednu.
Čas vodnarja, se počasi izteka in predvsem v obdobju tega novega tedna, bomo večinoma imeli občutek, da drugi preveč zahtevajo od nas. Komaj bomo čakali prostih dni, da si lahko nekoliko odpočijemo. Februar je v naših krajih najhladnejši mesec in tudi letos, je temu tako. Bojim se le pomladanskih ohladitev, ki so tudi astrološko vidne. V prihodnjih dneh vam najbolj svetujem, da poskušate delovati umirjeno in zbrano, ter čim bolj organizirano. Upoštevajte tudi, da bo vsa pozornost in teža, v tem tednu, na področju komunikacije, urejanja stvari za nazaj, urejanja in podobno. Odsvetujem, da začenjate nove projekte ali se dogovarjate za prihodnje korake, saj bo za to čas primeren šele po 12.2., oziroma za začetek novih projektov, po mlaju, 19.2. V teh dneh boste spoznali, kaj vremensko povzroča Sonce v vodnarju in pri tem lahko vidimo, silno moč vodnarjevega znamenja, ter vodnarjeve ere, v kateri bo morda v prihodnosti, nastala prenovljena civilizacija. Vsekakor nas čaka leto velikih sprememb.

Sobota, 7.2.
Luna v tehtnici. Vetrovno bo in mrzlo, tokrat se astrološke in vremenoslovske napovedi popolnoma ujemajo, poleg tega ne bo nobenih bistvenih dogodkov, razen soočanja z močnejšim vetrom.
Nedelja, 8.2.
Luna je v tehtnici, Venera v sekstilu z Plutonom. Prepoznamo lahko vodnarjevo energijo, ki je hladna, pa vendarle lahko nudi varno zatočišče. Aspekti še vedno kažejo na sneg.
Ponedeljek, 9.2.
Do 12. ure, se lahko še dogovorimo o nekih zadevah, po 13. uri ne bo mogoč noben dogovor več, saj bo Luna v praznem teku. Merkur se še vedno giblje nazaj, da popravi nepravilnosti, v komunikaciji moramo biti izredno natančni, Merkur je dosegel 1. stopinjo vodnarja, kjer se bo navidezno ustavil in začel direktno gibanje. V dnevih, ko se Merkur obrača velja, da je zmeda popolna.
Torek, 10.2.
Luna je danes vstopila v škorpijona, spet bodo v zraku dinamične energije. Pokazali se bodo še zadnji zapleti retrogradnega Merkurja, komunikacijo bo težka, nepravilnosti bodo iz gledale nerešljive. Danes je Merkur na nebu stacionaren, težek dan. Popoldan se bomo boljše počutili, vendar za resno delo še ni primerno.
Sreda, 11.2.
Danes se na nebu Merkur obrača v direktno gibanje, zmedeni bomo in vsi okoli nas. Težko se bomo koncentrirali, zdelo se nam bo, da se nam dogaja krivica.
Četrtek, 12.2. Zadnji Lunin krajec, ob 4.51
Danes imamo na nebu zadnji Lunin krajec, energija je dinamična, stvari se intenzivno zaključujejo, vendar,  do 17.50, ko je Luna v praznem teku, še ne bomo imeli pravih rezultatov. Popoldan, se energija spremeni, Luna vstopi v optimistično znamenje strelca, nerešljive stvari se uredijo, živahno bo, Luna v sekstilu z direktnim Merkurjem, popravi komunikacijo.
Petek, 13.2.
Luna v strelcu bo v trigonu z Uranom, prihaja čas za nove dogovore, snovanja, načrte, povezovanje. Pomembno je, da se pripravimo, na štartni črti, takoj z 19.2. Ne lovite se na malenkosti, bodite odprti za ideje mladih, saj je prihodnji razvoj nenavaden in neobičajen. Ampak to potrebujemo prav vsi: novo pot!
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20150208173754239